ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Летовници: За всички, които се чудят защо се редим на опашка за Гърция! И ще продължаваме да го правим!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:41 / 25.07.2022Коментари (29)97183
© Фейсбук
На 5 км от изумрудените плажове на Акти Салоникю, Халкидики - село Метагици: Огромна порция агнешки котлети (мега вкусни), салата, бира, вода, хляб и сладолед, като комплимент - 17€. За тези , които се чудят що се редим на опашка на границата с Гърция. Това написа във Фейсбук българин, като качи и снимка на обяда си, видя Sofia24.bg.

"Много по-вкусна храна. Много по-добро обслужване и винаги с усмивка посрещат", пише жена под публикацията.

Припомняме ви и история от друг наш материал, в който нашенци хвалят цените на плажа в Гърция. 

Ето и още коментари от доволни българи:

"И ще продължаваме да се редим! И те още ще се чудят, но не се замислят?"; 

"При нас една бутилка малка водичка на заведение 1,50 лв.";

"Така е, всичко е много по-по-най, в сравнение с нашето Черноморие! Нека още да се чудят!";

"За двама - гръцка салата, огромна, за наяждане, 2 бири, тиквички - огромна порция, калмари и барбун, разни там разядки - 28 евро с усмивки и да ти е кеф бакшиш да дадеш!";

"Наздраве! Странното е, че все още има хора, които си мислят, че българите ходят в Гърция с пълни багажници консерви. В Гърция (с минимални изключения) е категорично много по-евтино от София, за качество на храната и сервиз да не говорим";

"За големите порции и цените ли се редите? Не, основно е отношението, чистотата и обслужването. Съседна държава и се чувстваш обгрижван като турист, дори и с лекия гъдел, казвайки ти някоя и друга дума на български. Иначе да, порциите са големи, храната е вкусна и си заслужават цената, но всеки набляга на това и, че за едно фрапе лежим на шезлонг. По Черноморието трябва да изкарат някоя обучителна школа как се задържат клиенти, а не отблъскват с нагло или безразлично поведение. Даже им причиняваш дискомфорт, че трябва да те обслужат".


Още по темата: общо новини по темата: 936
14.08.2023 »
08.08.2023 »
21.07.2023 »
01.11.2022 »
28.10.2022 »
17.10.2022 »
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.07.2022 г.
0
 
 
Има ли кюфтета на скара.Да, преди малко ги пекох.И ми пробута пържени кюфтета от обяд.затварят ти купата за вкъщи и се радват че вече няма да купиш нищо от тях.Това е от днес.Ако започна да казвам за 8 дни какво видях.... Ще дойде време,да започнат да работят, ама наистина да работят.... физически.Ама то трябва и акъл.Е за амалета може и без.
Aнонимен
на 29.07.2022 г.
0
 
 
Разликата е че тука " ти виимат парите" а в Гърция " си " даваш парите" а точно тази разлика прави добрата почивка.
Aнонимен
на 28.07.2022 г.
0
 
 
Разликата е че и собственика е ял и ще яде от храната си и гледа да е вкусна, а в бг гледат да платиш още като поръчваш щото после може и да откажеш да платиш щото и кучето ти няма да го яде донесеното
0
 
 
Голямата разлика е, че гърците правят туризъм от повече от 60 години и знаят и две и двеста. Другата разлика е, че там това е семеен бизнес, управляван от хора, които разчитат на добрата услуга, а у нас се прави от мутри и селски тарикати, които гледат на туристите като на овце за стригане.
0
 
 
За първи път сме на море в Гърция с още една двойка.В момента сме на къмпинг близо до Вурвуру.Цени:5 нощувки за двама 130 лв. За двамата има душове и тоалетни и wifi.Може да ди доплатиш за ток.Храним се във Вурвуру.Порцив свински котлет с гарнитура картофи-10 евро,пилешки стек със зеленчуци-11 евро.Пица 4 сирена -40 см.-13.50 евро. Много е вкусно,но се убихме от път.От София сме и 5.30 мин по навигация,но с чакане и почивки над 8 часа... Водата е кристална,но яко каманяк.Плаж Корал не отстъпва по нищо,пясък памук. Спорно ми е повторно идване.
0
 
 
Според Numbeo средната нетна заплата в София е по-висока от тази в Атина, а камо ли за останалата част на Гърция, не разбирам защо се учудвата че в София е по-скъпо.
0
 
 
И по нашето море има зачукани селца с евтини кръчми и вкусно сготвени ястия. Те по нищо не отстъпват на гръцките, но снобарията определено пречи на трезвата преценка.
0
 
 
По хубаво от българското Черноморие няма. Никога не бих предпочел Гърция и Турция. Измекяри и тарикати има навсякъде , въпрос на правилно плануване е добрата почивка независимо къде е.И отново да подчертая че в този сайт преобладава рекламата на всичко чуждо и критика към всичко българско. Явно изразено чуждопоклонничество!!! Ще спра да Ви чета
+2
 
 
Нашият туризъм си беше перфектен до 1989 година.Красиви чисти плажове,уредени къмпинги с много зеленина.Няколко курорта с хотели стандарт Балкантурист.Всичко беше автентично и туристите го обожаваха.Сега е бетон,мръсотия ,шум,лоша храна,лошо обслужване,лоша инфраструктура.Туризъм при който вместо да почиваш,се изморяваш.Парите са най-малкия проблем.Гръцкия морски туризъм е същия като преди 30 години и в това му е чара.Прост,автентичен,достъпен.
на 25.07.2022 г.
0
 
 
Не че нещо , но само за храна слушаме - така излиза , че тези хора вкъщи въобще не готвят ... И бих казал , че имаме няколко познати гърка , които твърдят абсолютно същото , че не биха отишли по техни курорти... Така , че когато тръгваш негативно , логично е да се ти се върне същата емоция... И ако толкова зле в България , защо идват тук англични , немци , руснаци или пък "бедните" украинци. А за укрите , защо не емигрираха в гърция ... Айде спрете се тази просотия ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: