ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Нещастен рикошет и гол от фаул сложиха край на участието на Ботев в Европа
Автор: Стойчо Генов 21:55 / 28.07.2022Коментари (25)8811
Отборът на Ботев (Пловдив) приключи участието си в турнира Лига на конференциите. Това стана факт, след като "канарите" бяха елиминирани от кипърския Апоел във втория предварителен кръг. Възпитаниците на треньора Азрудин Валентич загубиха с 0:2 в реванша на стадион "GSP" в Никозия и отпаднаха с общ резултат от двата мача 0:2.

Исам Шабак (45+2) и Йоргос Ефрем (90+3) бяха точни за домакините.

Ботевистите приеха играта в своята половина, но въпреки това имаха отличен шанс още в 11-ата минута. Нади центрира от фаул в наказателното поле, където Виктор Генев не успя да нанесе хубав удар с глава. Топката стигна до Супрайен, но и той не бе точен.

В 27-ата минута Николай Минков почти от тъчлинията изведе с дълго подаване Емануел Току по десния фланг. Халфът напредна срещу вратаря на Апоел и шутира с десния крак, но на педя от гредата в аут.

Домакините имаха две възможности след удари с глава, които обаче не намериха целта. Малко преди почивката Ндонгала изскочи сам срещу Ханкич, но вратарят на Ботев спаси с една ръка, а след това Роберто Пунчец изчисти пред голлинията.

Във втората минута от добавеното време на първата част Апоел откри резултата с огромна доза късмет. Исам Шабак получи пред дъгата и отправи силен шут с левия крак. Топката рикошира в ръката на Виктор Генев, излъга вратаря Ханкич и влезе в мрежата за 1:0.

През второто полувреме "канарите" опитаха да задържат по-дълго топката, но въпреки това трудно стигаха до противниковата врата. Четвърт час преди края Мохамед Брахими подаде с глава към влезлия на смяна Мартин Секулич и го изведе на отлична позиция, но нападателят се забави и не успя да нанесе удар. Малко след това хърватинът пробва силен шут с левия крак от дистанция, но над напречната греда.

Така се стигна до 3-ата минута на добавеното от съдията време, когато Апоел окончателно реши изхода с втори гол. Роберто Пунчец извърши фаул пред наказателното поле, за което получи и жълт картон. Йоргос Ефрем шутира ниско по земя през стената и прати топката в долния ляв ъгъл на вратаря Ханкич за 2:0.

Ботев игра в състав:

Хидайет Ханкич, Виктор Генев, Самуел Супрайен, Роберто Пунчец, Па Конате (68- Мартин Секулич), Николай Минков, Точукву Нади (46- Дилан Мертенс), Реда Рабей, Джеймс Етоо, Емануел Току, Мохамед Брахими.

Още по темата: общо новини по темата: 732
09.06.2023
07.06.2023
07.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
нормално за тези "футболисти"-група африканци взети от 4 лига на някои скандинавски страни и неук треньор ще играят евротурнир-как да стане-те Хебър и Ботев Враца не могат да надиграят та европата-оправдания няма-да си ходят откъдето са-прав е Гецата-физкултурници-бягат за здраве
0
 
 
Индианци, за нищо не ставате. Най-добре пак да ви закрият, че байози и мангал от шекера пак станаха за смях, а им убиват още Петата и 6те бахура хахаха
0
 
 
Високочели, какво беше хореото на Апоел?
+2
 
 
Евроидиоти.... То и Кипър каква Европа е, поне да го бяха отнесли от някой истински клуб от Стария континент !! И за какъв Ботев и какво Куматю ми говорят !?? От 13 – 2 българи и 11 световнонеизвестни наемници.... Треньор, собсвеник.... Тия не са български клуб !!!
+4
 
 
Съгласен съм с Хасана от изгревбойс. Байонзи и Мангал от шекера харесват това.
0
 
 
Индианци най добре пак да ви закрият. За нищо не ставате, само излагате родопскатя яка. байонзи и мангал от шекера се червят от срам :)))
+5
 
 
Стоян канара си го каза, всички мои селяци сега са доволни и ще има Оп-са Оп-са.....
на 28.07.2022 г.
+3
 
 
Яд ме е папаглиии яд.... Яд ме ,че така нелепо паднахте заслужаваше да ги отстраните. Не ви обичам , но в този мач ви подкрепях наздраве и напред ! Валето чао!
+4
 
 
Срам! Добре, че другите бг отбори продължават!
0
 
 
Това беше абсолютно преодолим отбор. Няма класа, няма самочувствие, няма физика….това е БОтев Пловдив днес! Паника, поглед забит в земята, гипсирани крака. Да видим отговора на Валентич.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: