ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Нещастен рикошет и гол от фаул сложиха край на участието на Ботев в Европа
Автор: Стойчо Генов 21:55 / 28.07.2022Коментари (25)8891
Отборът на Ботев (Пловдив) приключи участието си в турнира Лига на конференциите. Това стана факт, след като "канарите" бяха елиминирани от кипърския Апоел във втория предварителен кръг. Възпитаниците на треньора Азрудин Валентич загубиха с 0:2 в реванша на стадион "GSP" в Никозия и отпаднаха с общ резултат от двата мача 0:2.

Исам Шабак (45+2) и Йоргос Ефрем (90+3) бяха точни за домакините.

Ботевистите приеха играта в своята половина, но въпреки това имаха отличен шанс още в 11-ата минута. Нади центрира от фаул в наказателното поле, където Виктор Генев не успя да нанесе хубав удар с глава. Топката стигна до Супрайен, но и той не бе точен.

В 27-ата минута Николай Минков почти от тъчлинията изведе с дълго подаване Емануел Току по десния фланг. Халфът напредна срещу вратаря на Апоел и шутира с десния крак, но на педя от гредата в аут.

Домакините имаха две възможности след удари с глава, които обаче не намериха целта. Малко преди почивката Ндонгала изскочи сам срещу Ханкич, но вратарят на Ботев спаси с една ръка, а след това Роберто Пунчец изчисти пред голлинията.

Във втората минута от добавеното време на първата част Апоел откри резултата с огромна доза късмет. Исам Шабак получи пред дъгата и отправи силен шут с левия крак. Топката рикошира в ръката на Виктор Генев, излъга вратаря Ханкич и влезе в мрежата за 1:0.

През второто полувреме "канарите" опитаха да задържат по-дълго топката, но въпреки това трудно стигаха до противниковата врата. Четвърт час преди края Мохамед Брахими подаде с глава към влезлия на смяна Мартин Секулич и го изведе на отлична позиция, но нападателят се забави и не успя да нанесе удар. Малко след това хърватинът пробва силен шут с левия крак от дистанция, но над напречната греда.

Така се стигна до 3-ата минута на добавеното от съдията време, когато Апоел окончателно реши изхода с втори гол. Роберто Пунчец извърши фаул пред наказателното поле, за което получи и жълт картон. Йоргос Ефрем шутира ниско по земя през стената и прати топката в долния ляв ъгъл на вратаря Ханкич за 2:0.

Ботев игра в състав:

Хидайет Ханкич, Виктор Генев, Самуел Супрайен, Роберто Пунчец, Па Конате (68- Мартин Секулич), Николай Минков, Точукву Нади (46- Дилан Мертенс), Реда Рабей, Джеймс Етоо, Емануел Току, Мохамед Брахими.

Още по темата: общо новини по темата: 732
09.06.2023
07.06.2023
07.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
нормално за тези "футболисти"-група африканци взети от 4 лига на някои скандинавски страни и неук треньор ще играят евротурнир-как да стане-те Хебър и Ботев Враца не могат да надиграят та европата-оправдания няма-да си ходят откъдето са-прав е Гецата-физкултурници-бягат за здраве
0
 
 
Индианци, за нищо не ставате. Най-добре пак да ви закрият, че байози и мангал от шекера пак станаха за смях, а им убиват още Петата и 6те бахура хахаха
0
 
 
Високочели, какво беше хореото на Апоел?
+2
 
 
Евроидиоти.... То и Кипър каква Европа е, поне да го бяха отнесли от някой истински клуб от Стария континент !! И за какъв Ботев и какво Куматю ми говорят !?? От 13 – 2 българи и 11 световнонеизвестни наемници.... Треньор, собсвеник.... Тия не са български клуб !!!
+4
 
 
Съгласен съм с Хасана от изгревбойс. Байонзи и Мангал от шекера харесват това.
0
 
 
Индианци най добре пак да ви закрият. За нищо не ставате, само излагате родопскатя яка. байонзи и мангал от шекера се червят от срам :)))
+5
 
 
Стоян канара си го каза, всички мои селяци сега са доволни и ще има Оп-са Оп-са.....
на 28.07.2022 г.
+3
 
 
Яд ме е папаглиии яд.... Яд ме ,че така нелепо паднахте заслужаваше да ги отстраните. Не ви обичам , но в този мач ви подкрепях наздраве и напред ! Валето чао!
+4
 
 
Срам! Добре, че другите бг отбори продължават!
0
 
 
Това беше абсолютно преодолим отбор. Няма класа, няма самочувствие, няма физика….това е БОтев Пловдив днес! Паника, поглед забит в земята, гипсирани крака. Да видим отговора на Валентич.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Трети път за десет години: Ботев срещу Лудогорец във финала за Купата
Голеада в "Коматево"! Дубълът на Ботев спечели мач с 8 гола
"Канарчетата" не харесват това! Ивелин Попов под въпрос за финала
Ботев пусна билетите за следващото домакинство
Елитен пловдивски рефер свири на Ботев II, пратиха Карагарен на "Лаута"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: