ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
НКЖИ за среднощния влак през Пловдив: Сигналът е подигравка с нас!
Автор: Цвети Тончева 14:09 / 15.08.2022Коментари (10)44998
© Plovdiv24.bg
Описаното от гражданина не отговаря на истината, съобщи за Plovdiv24.bg инж. Гошо Къчков, директор "Железопътна секция – Пловдив" към НКЖИ по повод сигнала, изпратен до редакцията ни “Досега не бяхме преживявали подобен ужас, тресеше се, все едно е 4 по Рихтер!".

Инж. Къчков поясни, че сигналът е изпратен и до него, макар, че той отговаря само за железния път, а не за товарите. Въпреки това е категоричен, че този сигнал е преувеличен.

“Описаното от гражданина не отговаря на истината, сигурен съм. Аз живея на гара Филипово. Всичко минава оттам и отива на Централна гара. Така написан, сигналът е лека подигравка с нас. Всички знаем какви разрушения предизвиква земетресение от 4-та степен по Рихтер. Това няма как да стане. Гражданинът казва, че нашият път подскачал. Ние сме компания с 12000 души персонал, аз имам 38 години стаж в железницата, отговарям за железния път.

Ако такова нещо се беше случило, ние веднага трябваше да бъдем вдигнати, за да проверим съоръженията по пътя. Голям, малък мост, отдолу минава шосето. Ние веднага получаваме нареждане да проверим всичко, да огледаме съоръженията дали са разместени, оловни плочи и т.н.

Това няма как да стане, не е написано коректно. Знам, че на гражданите не им е приятно по тези часове да минава през целия град влак, но това е положението, линията е там. Аз мога да твърдя по отношение на железния път, че сме в норми, скоростта е винаги 50-60 км в час по линията в Пловдив. Може и два влака да са преминали по това време, не се знае", каза още инж. Гошо Къчков.

Направихме и писмено запитване до Поделение "Управление на движението на влаковете и гаровата дейност - Пловдив".

Очаквайте отговора им.


Още по темата: общо новини по темата: 23
19.10.2023 »
13.02.2023 »
15.08.2022 »
15.08.2022 »
29.05.2022 »
26.04.2021 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"е преминала нормална товарна композиция на ПИМК РЕЙЛ" жиевеем от години на този адрес и никога не са се клатили мебели, телевизори, лампи и каквото и да е било в продъжление на минута при преминаване на композиция на ПИМК - естествено, по документи и след подаденият сигнал всичко е билио(вече е) в норми ;). Хората живущи на "Ясна Поляна" са една идея по-далеч от линиите и щом са си гонили телевизорите да не паднат смятайте кололко е било в нормни всичко това... Поне вече занем кой ще ни построи нови жилища и ще плаща кръвница, когато най-лошото се случи. Абсурдистан! Надявам се, че парите, които пестят за да преминат от тук на през ж.п гара Тракия ще си струват за тях...
+2
 
 
Живея на Ясна поляна. Преди 2 години за първи път се получи тази ситуация. Тогава 20 минути се чудих защо Средиземноморският сеизмологичен център не изнася данни за земетресението. НЕ Е НИКАК ПРЕУВЕЛИЧЕНО! Не се случва при всяка композиция. Получава се някакво наслагване на вибрациите. 46 инчов телевизор се заклати осезателно. Релсовият път не е ремонтиран с години. Въпросният шеф просто не е наясно
+2
 
 
Другарю Кучков. Хората не преувеличават. Аз също живея на Копривщица от доста години и смея да твърдя че като снощният влак и люлеенето на блока преди не е имало!!! Всеки път когато минава композиция дали е пътническа или товарна абсолютно винаги има вибрации. Такова нещо като снощи никога досега не е било. Два влака може да са минали ама единия най вероятно е виртуалния за вас.
0
 
 
Нека това го прочетат и всички бъдещи жители на т.н. кристален град . Същата линии и влакове ще минават и покрай техните т.н. кули . Само , че там ефекта ще се умножава по броя на етажите !
0
 
 
Абе усети си се,искам да кажа че вибрацията се усещаше,беше дълга композиция и бая време минаваше през сточна гара,така че да не лъжат,някой с по-слаба психика може да се поуплаши.Усети се,че е влакова композиция,ама и бая вибрации се усетиха,което не знам колко е ок за сградите.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Тенис от Пловдив и региона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: