ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Жесток спор в ефир за доставките на газ у нас: До какво ще доведе завоят към "Газпром"?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:00 / 23.08.2022Коментари (12)3009
© Нова тв
Икономистът и депутат в последния парламент Георги Ганев и експертът в КТ "Подкрепа" Ваня Григорова влязоха в остър спор в ефира на Нова телевизия по темата за доставките и цената на природния газ за България. В понеделник служебната власт заяви, че ще започнем преговори с "Газпром", но ще се водят такива и за осигуряване на азерски и на втечнен газ.

В студиото на "Здравей, България" Ваня Григорова поясни, че страната ни иска да изпълни остатъка от дългосрочния си договор с "Газпром", който изтича в края на годината.  

"Няма как служебен кабинет да води преговори за нов контракт", обясни Григорова.

Според Ганев пък "приемането на ултиматума на Кремъл да се плаща само в рубли е нарушение на разбирателството с нашите европейски партньори".

"Няма нито една държавна компания, която да е приела тези условия. Това ще има последствия, които също трябва да отчетем към цената. При Русия няма нищо безплатно. Тя ще поиска нещо от България. От 15 години ние сме троянският ѝ кон… знаете къде. И сега ще се поискат разни неща – война е все пак. Ще поискат от нас да слугуваме на Русия и да обслужва нейните интереси в този конфликт", категоричен бе Ганев.

Според него има риск "Газпром" да спре газа за страната ни през зимата. Ваня Григорова пък смята, че такава опасност няма, защото "продавачът в крайна сметка иска само да получи парите си".

"В момента имаме проблем с руската компания, защото сами си го създадохме. Единственият ни страх сега е, че "Газпром" може да откаже да преговаря с България. Ще продължим да говорим и за азерски, и за втечнен газ. Но трябва да знаем, че слотовете ще бъдат достъпни от 2023 г. Разширеният капацитет вече е закупен, но това не е хляб, който излиза от фурната. Някой ни е изпреварил. Правителството, което си тръгна, е спало три месеца", обясни Григорова.

Според Ганев обаче дори гръцкият премиер е уверил, че слотове има.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Ванчето яко натиска да си заработи 4000-ника :)
+1
 
 
Лоша работа....заплеснати в изчегъркване и комисии за изчегъркване, щото ТОВА БИЛ НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ, гусин КРИМ_Е_РУСКИ, се оказа, че господарите на НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ (за все още не разбралите, цитат от КИРО и КОКОРЧО от 2021) почнаха една гнусна пълномащабна ВОЙНА срещу съсед и икономическа война срещу Европа. Разбира се, ние все още мигаме и чегъркаме и чакаме г**а, щото ние го можем - МОЖЕМ да се одупим и си мислим, че ще получим! Вместо просто да си намерим алтернативи, защото газът в България за щастие нито се ползва за кой знае колко за отопление, нито за производство на ток (и в двата случая през 2007 беше заместен с мазут!!!! Възможно е!), проблем ще е само там къде е ресурс за продукцията, но явно няма желание и няма смелост, по-лесно е одупването, ама там гаранция-Франция!
0
 
 
И какъв е проблема да се плаща в рубли не разбирам? Какво се инатите и издребнявате,договори ,спогодби ,и щуротии . Ако трябва и във виетнамски донги да е важно е да има газ. Европа да си гледа работата,тук не е и никога няма да бъде.
Aнонимен
на 23.08.2022 г.
-2
 
 
този ганев на кого иска да слугуваме на американците от коити не можеш да очакваш нищо добре. ще ти използват и ще те изхвърлят като мокро куче.
0
 
 
Тая мърла ,изглежда като напудрена и надупен Газпромски говорител. Шеф на синдикат в кризисен щаб за нещо от което НЕ разбира. Работата на тази кучка е да говори в това правителство за заплати и доходи ,а не да ми обяснява как сме виновни за ситуацията с Газпром. Ако не бяха нападнали Украйна ,договора щеше да си върви ,както е вървял 9г.и повече. Това ,че те си създадоха санкции е щото има причина за това ,а не щото ние сме им "врагове". Когато 2008г.спряха газта в най студеното време за Европа ,вкл.нас пак ли бяха под санкции или решиха да наказват Украйна и тогава. Кой я намърда тази тъпа,невежа овца за шеф на синдикат ? Какъв договор и евтин газ ,като цената по договора се формира по формула. Така е записано. 70% от цената на борсата. При 300 Евро борсова цена вчера ,70% са 210 евро. Сиреч 4150лв. В момента Булгаргаз е предложил цена 297лв.за август. Бизнеса бил допускал пределна цена от 200лв.а при 250лв.максимум и искал гаранция и компенсация. Водещата ,защо не я попита как ще има цена 250лв.,като по договора с Газпром ,би излезнал по 415. Тя ли ще покрие тази разлика или ще подкрепяме пак честния бизнес с кремълски задници от нашите пари ,за да си продават по техните цени! Кого прави на луд тази овца ?
0
 
 
Баси експертът в кт Подкрепа ... Тая по ми прилича на експертът в БСП! Новата Мая Манолова , хе хе хе !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: