ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин зададе сериозни въпроси за най-обсъжданата улица в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:18 / 23.08.2022Коментари (18)11621
Читател на Plovdiv24.bg  отправи сериозни въпроси чрез нашата медия към кмета Здравко Димитров и неговите заместници относно премахването на дърветата по улица "Даме Груев". Той засегна темата и за зелената система на града и грижата за нея като цяло. Публикуваме неговото писмо без редакторска намеса, като се надяваме проблемите, за които той говори да достигнат до повече хора и да намерят своето решение:

Здравейте,

Към настоящия момент живея в град Пловдив, в кв. "Кючук Париж", на улица "Даме Груев".

Искам да изкажа своето неблагоприятно усещане, което оставя у мен община Пловдив. Аз съм гражданин, който си плаща данъците до стотинка всяка година, с надеждата, че градът ни ще става все по-хубав и приятен за живот.

Пиша и с надеждата, че това съобщение ще стигне и до отговорниците, взели това решение на "експертният" съвет по екология към община Пловдив, както и че ще получим отговор за тревогите, които имаме ние - живеещите в този квартал.

Става въпрос за една от улиците, които доскоро бяха затворени месеци наред, поради ремонтни дейности, както и бих искал да попитам какво е това неконтролируемо рязане на здрави дървета на улицата, за която става въпрос, а именно - "Даме Груев" в "Кючук Париж", в град Пловдив.

- Кой е разрешил това и на базата на какво основание се е взело решение да се разширява пътното платно, вземайки допълнително от тротоара и премахвайки всички дървета наред, като изключим явната причина за разширяване на платното и наливане на допълнително асфалт, както и усвояване на едни пари, или може би греша?

- Какво ще направи общината с тези премахнати дървета, ще възстанови ли бройката отрязани дървета на тази улица или някъде другаде, тоест ще има посадени нови 30-40 дървета, ако бъдат отрязани толкова на брой, защото гледам, че има още "за чистене"?

- Какво да правим хората, които живеем тук и на които се премахва въздуха и добавяйки допълнително изгорели газове от улицата, която се очаква да се разшири, защото вечер така или иначе мирише на коли, прах и изгорели газове около тази улица, особено лятото, когато всичко е отровено (пардон отворено)?

- По вашата логика, ако се поогледате има няколко десетки къщи, които пречат на разширяването, тях ще ги премахнете ли, заедно със семействата?

- Как да обясним на децата, когато ми казват: "тате, виж, премахват дръвчетата, убиват ги, защо колите са по-важни"? Да ги лъжа ли или наистина ще засадите нови и ще облагородите района с нови дървета, на които всички ние в квартала да се радваме?

- Какво да правим ние, които държим повече на това да има зеленина и хладнина от дърветата през лятото, отколкото спрели коли на "разширената улица", както масово прави бай Ганя? 

- А хората с астма или алергии, те какво предпочитат, питахте ли ги или към момента какво решение сте взели за този проект?

- Как ще се посадят допълнително дървета като, както се вижда на тази снимка от тази статия, изобщо няма място за дървета, а само наредени бетонни плочки, какъв всъщност е планът с този проект занапред?

- Кой може и кой ще отговори на тези въпроси, които са важни за всички живеещи в района?

Ще се радвам да получа отговор на тези въпроси в реда, в който са зададени, за да съм наясно аз и моето семейство, както и заинтересованите по този случай.



Още по темата: общо новини по темата: 282
16.12.2023 »
15.11.2023 »
14.11.2023 »
12.11.2023 »
11.11.2023 »
09.11.2023 »
предишна страница [ 1/47 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Всички в квартала очакваме да разберем къде точно и кога ще засадят новите дървета, както ни обещават още от стартиране на проекта, при положение, че на готовия участък не се вижда да са предвидени въобще места за Дървета. Очакваме възстановяването им да е приоритет и да не се отлага до безкрай, както се случва с пускането на "готовия", но едва ли качествено изпълнен участък. Кварталът очаква отговори, но едва ли ще ги получи... Защо ли???
0
 
 
Стига сте ги смукали тия дървета вече няколко седмици. За тия дето все недоволстват, явно са новодошли, защото иначе щяха да си спомнят, че проекта премина през шумно обществено обсъждане още преди години (поне за Кичука и живущите в района), дали да се изсечат дърветата за сметка на разширението или да си остане така. Още тогава се реши, че е най-добре да се изсечат и да се засадят нови след това. Еййй, аман вече!
-1
 
 
Ами явно гражданина не живее не само на Даме Груев ,а изобщо в Пловдив. Той изобщо не се и замисля ,защо се разширява една улица . Може би от нужда да няма комфорт ,защото града се развива и колите растат ,а улиците се разширяват или подобряват поне на 50г. Апропо той ,като УЖ живее на Даме Груев Е ли бил наясно прилича ли на улица и би ли вървяла една майка с количка спокойно между тротоарите с нагънати плочки от корените на дърветата. Според него за какво ги махат ? А отчуждените къщи по същия начин. Със собствениците е разговаряно и е сключено споразумение и е платено. Къде ще отидат ? Където са отишли тези на които бутнаха къщите за да построят панелките покрай Даме Груев преди 40г.,но този питащ цървул тогава е бил на село явно. Като не му отърва промяната и дискомфорта може пак да си отиде на село. Всяко селище ,отнема от природата когато се развива. И на мен ми харесваше Кючука да е в къщи ,но първо ги избутаха за да построят панелки и да набутат селяни ,а после ги добутаха за да направят кооперации. Тогава никой не ревеше за малките дворчета и Акациите и липите щото много искаха да живеят на град.
-1
 
 
Този селски бек, който е публикувал това писание, нито е пловдивчанин, нито е израснал в КЮЧУКА, нито е живял на ул."Даме Груев", нито знае кой е Даме Груев.Това е един от живущите в новите кооперации на улицата, които имат гаражи преустроени на магазини, ателиета, сладкарница и др., които паркират колите си на сегашните тротоари, които ще попаднат в новото трасе на улицата и ще останат без паркоместа.От тези 50 годишни дървета, на които бяха изрязани короните преди 5 години, са останали само дънерите и порасналите саморасляци.Да неговорим, че около тези дървета няма и не може да има хубави, равни и чисти тротоари предназначени за пешоходци.На всички македонци от "Кючука" желая здраве, успехи и щастие.
+3
 
 
ДОКОЛКОТО ВЧЕРА БЕШЕ ПУБЛИКУВАНА СНИМКА НА ОТКРИТИЯ УЧАСТЪК МЕСТА ЗА ДЪРВЕТА НЯМА. СЕГА СЛЕДВАЩАТА ОТСЕЧКА НЕ СЕ ЗНАЕ ИМА ЛИ ПЛАНИРАНИ И КЪДЕ. КАТО ЦЯЛО НИКЪДЕ КЪДЕТО СЕ ОТСЕЧЕ ДЪРВО НЕ СЕ ЗАСАЖДА НОВО. ВИЖТЕ УЛ. СКОПИЕ" КОЛКО ПРАЗНИ МЕСТА ИМА ТАМ КЪДЕТО Е ОТРЯЗАНО ДЪРВО, СЪЩО МИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ ДОРИ В РАЙОНА НА ГРЕБНА БАЗА ТОЧНО СРЕЩУ СПОРТНИЯ ДИСПАНСЕР ИМА ОТСЕЧЕНИ НАЙ МАЛКО 10 ДЪРВЕТА И ПРАЗНИ ДУПКИ В МОМЕНТА. НИКЪДЕ НЕ СЕ ЗАСАЖДА НОВО ДЪРВО. АКО РАЗЧИТАТЕ НА ОТДЕЛ ЕКОЛОГИЯ, НАПРЕЗНИ СА ВИ НАДЕЖДИТЕ. ВЕДНЪЖ СЕ ОБАДИХ ДА ПОПИТАМ ЗА ДВЕ ОТСЕЧЕНИ ДЪРВЕТА И ЗАЩО НЕ СЕ ЗАСАЖДАТ НОВИ, ОТГОВОРЪТ БЕШЕ ЧЕ ЩОМ ТОЛКОВА СЪМ ИСКАЛА ДА ВЗЕМАМ ЛОПАТАТА И ДА САДЯ.
+4
 
 
Не само,че няма да има дървета и е крива,ами няма да отнемат и малко от терасата на киното и ще прави една змейка до Битовия комбинат!Като гледам няма и джобове за кофите-май пак ще стоят на платното !Нека чрез тази медия да се публикува проекта.На "Охрид" и "Пере Тошев"няма ли да има светофари-как ще пресичат хората за църква или за пазар ?Ще стане мазало...
+1
 
 
Хубаво е да се даде схема на новият "Даме Груев" (и Plovdiv24 да я публикуват), за да видим какво планират и ще има ли засаждане на нови дървета? Аз също живея тук и не ми харесва сеча, лятото ще стане и по-топло. Питането на господина е напълно уместно.
+2
 
 
Аз също се чудя защо няма места за дървета? А защо крайните линии на маркировката са толкова криви? Как ще са кръстовищата с Пере Тошев и Охрид, като се разшири пътя как правиш ляв завой?
+3
 
 
Абе кавал,ако ти падне едно паве на главата какво ще стане ? Дай да изсечем всички дървета в Пловдив да застроим имбулевардите и да мирясаш
-1
 
 
На същия този господин, ако му падне едно дърво върху колата ще зареве обратната приказка... защо Общината, не си е свършила работата... Иначе се съгласявам, че сечта е поголовна, и не се прави така... може би през година, през дърво... засаждат се нови... стана много, ама много грозно!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: