ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Таксиджиите излязоха на протест
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:45 / 21.01.2010Коментари (66)7889
© Plovdiv24.bg
Таксиджиите преминаха и по "Източен", смесвайки се с потока автомобили по булеварда
Таксиметрови шофьори от почти всички компании в Пловдив се събраха на импровизиран митинг днес пред стадион "Пловдив" и след това се придвижваха в колони по основните булеварди, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Те протестират срещу орязване на местата за престой на жълтите автомобили.

Както Plovdiv24.bg вече писа, преди около 3 месеца общинските съветници одобриха 71 стоянки, на които такситата имат право да чакат клиенти. Всяко спиране извън местата от списъка, подлежи на глоба. Целта беше да се въдвори ред в таксиметровата дейност.


Още по темата: общо новини по темата: 22
30.03.2011 »
24.03.2011 »
23.03.2011 »
04.01.2011 »
03.01.2011 »
26.10.2010 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Негативното отношение на много от хората, които пишат тук се дължи на това, че голяма част от таксиджиите са: арогантни, с мръсни таксита, надути тарифи и все гледат да те излъжат.Хубавото е че, има и свестни шофьори, но за съжаление лошите развалят името на самият бранш.Аз лично бих дал добър бакшиш на шофьор, ако колата му е чиста, облечен е нормално и да изглежда добре(не някакъв разгащен, с анцуг и т.н.), с приятна музика в колата, не силна и да не е поп-фолк или тем подобни глупости, да е вежлив и учтив към клиента.Ето това са качествата за успешен бизнес.Директно бих си поръчвал същият шофьор всеки ден.На грубите и тарикатите, освен, че няма да им дам бакшиш, ами ще се и оплача, а ако иска да ме работи и на полицията и ДАИ ще звънна.Разберете че, чрез подлост и измама г-да бакшиши до никъде не се стига, затова и хората тук са така негативно настроени към бранша.
0
 
 
Аз пък изпитвам отвращение от безнаказаното, нагло и арогантно държание на много от шофьорите - ако си имате работа с чужденци, всеки втори ще Ви се ожали, че сметките има са надути многократно. Това става редовно до митницата, гарата и др. места. Обаждам им се по телефона, а те ми казват, че и да пускам жалби, и да съдя, от ДАИ не се явяват на дела и и м е все тая....ато това грабеж+наглост
-1
 
 
Заслужавате тарифи на 30лв.И тея дето плюят най-мого се возят ама тук ви е мястото за упреци.Колко сте жалки не е истина.Таксито е необходимост ама не могат да го разберат само мяткат коментари.Замислете се малко преди да пишете.Това са фирмени коли който си работят с нормални тарифи а не някой който като ти каже цената и да ти омекват капачките.Като не искате да ползвате такси си хванете автобус.Лично аз ги подкрепям,ползвам такси по 2-3 пъти на ден и са ми много удобни от места който са лесно достъпни.Който не му отърва да си ходи пеш или с автобуса.
+3
 
 
докато ни управляват децата на комунистите,така ще е!сте се режат значи сте се тормозят почтени хора излезли на пътя да си вадят хляба по честен начин!още не мога да си обясня как така ни подлагаха да гласуваме за тоя главчо:(евала им на пропагандната машина!но!вижте гърците кво правят!отстояват си правата до дупка!свободни хора!блокират пътища ,гранични пунктове и никoй не ги закача!това е демокрация и гражданско общество!стига с тая полицейщина и угодя на местни велможи!няма да им се даваме!от тяхното малоумие няма да страдат нашите деца!протести и блокади до връщането на стоянките и разкриването на нови!това е начина иначе сме обречени!
-4
 
 
наглите бакшиши поне ся ги е страх от глобите, то така или инче си спират където си искат и карат както си искат, пълни селски изпълнения аааа и са много скъпи вече, ма мн са важни
+3
 
 
Шофьорите на таксита не са ми сред любимците заради поведението им на пътя.Разбира се,има и много свестни сред тях - случвало се е да ми отстъпват предимство,возил съм се при учтиви шофьори.Кризата удари и тях.Мой приятел върна лизинговия автомобил.Мисля,че 70 стоянки са малко за града.Редно беше при определянето им да бъдат поканени и шефовете на големите таксиметрови фирми.Чиновниците трябва да се научат,че служат на хората и е редно да обсъждат с тях подобни проблеми.
+2
 
 
Според мен общината е виновна за всички неуредици, включително и тази. Има места, където с малко средства могат да се вземат части от тротоарите и да се направят удобни за всички стоянки. Има места, където пък след знак спирането забранено има табели за стоянки!!! Пък и кой ще глобява???
0
 
 
Да си таксиметров шофьор си е професия като професия - колко мъка и злоба има в долните коментари просто не е истина. Факт е обаче, че има проблем с престоя на таксиметровите автомобили - особено на двете западни спирки преди и след тунела положението е трагично. От таксиметрови автомобили рейсовете не могат да спрат точно пред спирката, затова спират в средната лента на булеварда, следователно зад тях се натрупва задръстване и става мила родна картинка. В такива ситуации не разбирам как се чувстват шофьорите, които са спряли на спирката след първите разрешени 3 - при положение, че много добре могат да видят, че прекалено многото таксиметрови автомобили на спирката направо си пречат на движението. Проблемът е, че всеки иска да седи на топ-местата и да се надява някой да се качи директно. Не мисля, че става така - не може на една точка, била тя и популярна, да има 10 таксиметрови автомобила. Два-три са напълно достатъчни - от всяка голяма фирма по един представител. Когато първото се заеме, може да паркира и друго. Масово не се спазват броя на местата за престой на таксиметрови автомобили, указани на знаците и според мен това е основният проблем. При запълване на капацитета на местата на дадена стоянка останалите трябва или да циркулират наоколо в движение, или да се изтеглят на някое по-далечно място, където да чакат обаждане по радиото. Без ред просто няма как да бъде. Иначе проявете малко уважение към таксиметровата професия. Повече убеден съм, че 90% от вас ако "въртяха геврека" по цял ден и нощ щяха да стигнат до същата култура на шофиране. Проблемът е, че няма кой да контролира безразборното шофиране на таксиметрови автомобили, маршрутки, а и други "цивилни" автомобили - просто в града полицейско присъствие няма, или ако има, то следи ЕДИНСТВЕНО И САМО за превишена скорост, а не за останалите далеч по-опасни 100 възможни гряха от рода на тръгване без предимство, каране между лентите, смяна на ленти без мигачи и др. Това го прави всеки втори шофьор, а не само таксиметровите такива. В Пловдив сме едни от най-лошите шофьори в цяла България - тъжно, но факт.
+2
 
 
Много е лесно да напишеш коментар без да си вещ по някоя тема. Защо не се поставите на мястото на таксиметровите шофьори! Интересно ми е защо закриват стоянките? Как ще реагират пътниците в градския транспорт ако закрият 5 - 6 спирки например... Предлагам на тези, които пишат, първо да се научат на правопис, поне да не се излагат!
на 21.01.2010 г.
-1
 
 
И двете страни сте до някъде прави.Опонентите повече,защитниците по-малко.Стоянките които се премахват,действително си бяха за премахване.Изчезнаха тези по 6ти септември защото движението е голямо и там пречеха.Бакшишите са виновни и за това че няма нито един от тях,повтарям нито един който да не спре там където му каже клиента,независимо дали там е разрешено или забрането да се спира.Когато получи сигнал от клиент,за бакшиша вече престават да действат всички правила,той включва аварийни и прави рязък десен завой независимо дали не е в крайна лява лента.Да погледнем обаче и другата гледна точка! Budy73 е много прав! Такситата стърчат на 20 метра от стоянките защото са прекалено много а стоянките прекалено малко. Има ненатоварени булеварди и участъци където могат да се разкрият поне още 70 стоянки,пък било то и с промяна на инфраструктурата.Да,няма как да са всичките стоянки в синята зона,нека има повече в Тракия,в периферията на града,да се преустроят съществуващите за да се постигне консенсус и тогава вече правилата трябва да са жестоки ама безмилостно жестоки! Вчера гледам по време на хайката когато всички ченгета баха наизскочили на 6ти септември-един наглец се качил на тротоара до спирката на кино Кочо Чистеменски,по надоло пак ги гонят до РДВР-то ама от другата стара пред съда един клепи на аварийни и втори се нарежда зад него и той.Budy така неможе мой човек,циганина подсъдим ще го оставиш на семинарията или на стоянката или на булеврд марица ако се наложи а няма да го сваляш току пред прокуроската банка.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Евроизбори 2024
България в еврозоната
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: