ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Култови ресторанти в Пловдив затварят завинаги
Автор: Диана Бикова 09:00 / 26.08.2022Коментари (22)63593
Култова верига пловдивски ресторанти пуска кепенци, научи Plovdiv24.bg. Става дума за ресторант "Одеон" на ул. "Отец Паисий" 40 и пица-ресторант със същото име в "Тракия", които бяха създадени от Тони Симидчиева. Самата тя в социалните мрежи съобщи за решението си:

"Уважаеми приятели, след 45 години ресторантьорски бизнес и 18 години от създаването на ресторант "Одеон" на ул. Отец Паисий 40, взех трудното и болезнено, но единствено правилно решение, да го затворя окончателно, както и пица-ресторант "Одеон" в жк "Тракия" поради липса на квалифициран персонал и икономическа несигурност.

Благодаря на всички, които в тези години припознаха ресторант "Одеон" като място в което да прекарат едни от най-приятните мигове в своя живот! Благодаря и на всички за годините труд, направили ресторант "Одеон" любимо място на пловдивчани и гости на Пловдив. Пиша всичко това, за да стигне бързо информацията до повече хора, които очакват да отворим и звънят за резервации.".

От публикацията става ясно, че се затварят само двете заведения. Хотелът със същото име вероятно ще продължи да функционира.

Името на Тони Симидчиева се завъртя в публичното пространство като вероятен кандидат за народен представител. Тя е председател на СДС - Пловдив и се твърди, че е поставена в листата на коалиция "ГЕРБ – СДС" на 10-то място.


Още по темата: общо новини по темата: 323
11.10.2023 »
06.10.2023 »
04.09.2023 »
22.08.2023 »
13.08.2023 »
08.07.2023 »
предишна страница [ 1/54 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Няма да имате квалифициран персонал усрани нагли "бизнесменчета". Не коментирам даденият ресторант, защото не го посещавам. Коментирам "бизнес" политиката на фирмаджия собствениците, А тя е- години наред плащате мизерни заплати и минимални осигуровки. Циганка миячка в кухня в Пловдив 759 лева и осигуровки на 1/2 раб. ден Циганка от Пловдив миячка в кухня в Щутгарт - 1100 евра заплата и на толкова осигуровки. Циганските са пловдивски но работят в различни държави. Мивките и мръсните чинии и работата по тях е една и съща. И всички работещи, даже и циганите заминаха на запад от Калотина да работят. Сега ревете Ревете бе! Затваряйте! Даже умирайте! Нали пърдяхте, че било пазарна икономика! Сега се оплаква те на пазара, който ви показа, колко сте некардърни. От пазара отпадат винаги първи най-слабите и некадърните!
+2
 
 
Дойде пандемията и си пратихте хората на борсата!Масово хората по-обектите са осигурени на минимална работна заплата...Работят с нерагламентирано работно време...После пак ми говорете кой какъв профисионалист бил....Златен дъжд за вас + гаргара,против ангинаа
0
 
 
Много правилно е решила - затваряне. Долу чета, че били ниски заплатите. Ами ако сложиш високите заплати, високите наеми, високите сметки за ток, парно и т.н., и трябва цените да са като в Европа. Тогава пък започва другото плюене - ние да не взимаме заплати като в Европа. Параграф 22, няма измъкване, единственото възможно е да не работиш. Тя собственичката ще се справи с кризата, ама тия сервитьори и бармани дали ще се справят? И когато най-накрая разберем, че всеки служител трябва да изработи заплатата си, за да има собственикът откъде да му я даде, тогава ще започнем да се оправяме.
на 26.08.2022 г.
0
 
 
Към всички които плюят надолу: Квалифициран персонал няма в никоя сфера на всяко ниво! Просто на никой не му се учи и не иска да се развива. Даваш им пари и пак същото, всеки иска да взима без да влага старание дори да научи какви са му задълженията. Положението е трагично и ще става още по с пенсионирането на малкото можещи и знаещи които са останали!!! П.П. И от всички плюещи отдолу колко сте сядали в ресторанта, а колко сте работили в него, че така добре знаете!? Но Ганя нищо не очаква, само се оплаква!
-2
 
 
Когато не плащаш европейски заплати а даваш жълти стотинки от рода на 1000 лв на барман или сервитьор за 6 дневна работна седмица на 12 часа което прави средно 312 часа месечно а по договор са на 168 ч което прави двойно повече часове НЯМА КАК ДА ИМАШ КАЧЕСТВЕН И КВАЛИФИЦИРАН ПЕРСОНАЛ . Изгонихте много отдавна квалифицирания персонал, защото сте алчни дебили и престъпници схемаджии. Държавата чрез институциите си прокуратурата НАП и прочие купихте но няма как да държите свободния пазар комундели мръсни алчни. Не виждам Германия да се оплаква от липса на персонал .
+1
 
 
Квалифициран персонал има! Друг е въпроса, че не ти се дават кинти!
-2
 
 
Ако трябва да се конкурираш с хора, които не спазват никакви правила / без касови бележки, без ДДС, без реални заплати, най-долнокачествени продукти, за кражби на ток и др. да не говорим/ нямаш шанс! Това е България днес!
+3
 
 
Доста помия като коментари включително от хора които не са стъпвали в рестованта. Ресторант Одеон наистина предлагаше много качествена кухня и обслужване и ще е загуба че го няма. Остават десетките ресторанти, предлагащи бургери, картофки и "стрийт арт фууд" в капана и за съжаление нивото на качествената кухня в Пловдив пада все повече и повече със всяка изминала година.
+1
 
 
Толкова култов че в Тракия не знам къде се намира.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: