ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тежки думи към кмета на Пловдив, посочиха маниакалното му желание
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:54 / 29.08.2022Коментари (13)23109
©
Пловдивчани имат право да знаят всички трудности, пред които ще бъдат изправени след реализацията на маниакалното желание на Здравко Димитров за пробив при Водната палата. От КОД последователно алармират, че този проект ще роди нови проблеми, вместо да реши съществуващите. Скандална е последната изнесена информация, че в новото съоръжение ще бъде разрешен само десният завой, а за да направят ляв, автомобилите ще трябва да обръщат на "някое следващо кръстовище". Ето какво още питат от партията:

Кое ще е това кръстовище, г-н кмете? Идващите от Панаира, които желаят да продължат по бул. "Марица-юг" в посока район "Източен", допълнително ще натоварят кръстовището на Чифте баня в намерението си да обърнат. Да не стане така, че там да бъде необходимо изграждането на кръгово движение в бъдеще? 

Желаещите за продължат към район "Западен", но идващи от Тунела, например, ще бъдат принудени да правят обратен на колелото на Панаира и да се връщат по моста или да продължат пътя си по бул. "България". Това неимоверно удължава пътя на автомобилите, а оттам разхода на гориво и замърсяването на града ни. 

"Ето защо призоваваме техническият проект да бъде публикуван на сайта на общината, а реализацията му в този вид да бъде подложена на публично обсъждане. Гражданите трябва да бъдат максимално информирани, за да изразят отговорно мнение", заяви Пепа Деведжиева - председател на местната организация на партията. 

"Предвид това, че мнозинството от пловдивчани са против този проект, важно ще бъде, ако Община Пловдив предостави анализираните трафик данни, изработи и публично представи за обсъждане проект със симулация на движението при различни условия - спокоен ден, час пик, обилни валежи, дори излизане на Марица от коритото", допълни заместник-председателят Ивайло Спасов. 

От партията са убедени, че кметът Здравко Димитров е напълно наясно, че на инат въвлича общината във финансов капан, тъй като Пловдив, от една страна, ще трябва да възстанови сериозна сума заради намесата във вече ремонтирания с евросредства район. От общината могат ли да кажат колко пари ще трябва да връщаме заради пораженията по обновената зона покрай реката?

Отделно неяснотата около това, как е образуваната моментната цена от 9 милиона лева на този проект, вероятно ще доведе до неговото допълнително оскъпяване. Това вече се случи с други обекти в Пловдив и е твърде вероятно да се предположи, че и този пробив ще бръкне по-дълбоко в общинския бюджет.


Още по темата: общо новини по темата: 264
13.07.2023 »
11.07.2023 »
07.07.2023 »
06.07.2023 »
05.07.2023 »
23.05.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 30.08.2022 г.
+1
 
 
Има си причина за бързането му. И причината е под масата. Или в чекмеджето му. Вероятно са десетки хиляди причини.
+2
 
 
За да се напъва толкова, а той не го прави често, това подобие на кмет има някаква голяма причина... Неговия безхаберен и крадлив предшественик с екипа му прибраха едни пари, на няколко транша, за въпросното техническо мега съоръжение и не помогнаха с нищо на града. Сега физкултурника тотално ще баталяса града!
на 29.08.2022 г.
+1
 
 
А то остава и да няма "техническият проект, публикуван на сайта на общината"... баси анархията.
+3
 
 
На това място е нужен нов мост ПО висок като останалите в града за да се минава от долу от двете страни на моста , а не само от юг . И трябват три платна в посока , защото сега булеварда от двете страни на моста е с по три .... тоест в момента моста е тесен ! А пробива е ненужен ! Излишно харчене на пари !
+4
 
 
Поредното глупаво решение на кмета и зам кмета по строителствотоЗащо не покажат заснетия трафик във възловите часови зони на денонощието и тогава да се взема решение.Имат ли представа отговорните за това решение какво ще се случи на кръстовището на Чифте баня и кръстовището при Караджата при сегашният цикъл на светофара задръстването ще е до панаира на идващите от там. Глупоста с решението да няма възможност за ляв завой е изумителна Но какво може да се очаква от подобни недоразумения Кмет и зам- кмет.
+1
 
 
Едно нещо мога да кажа на крадливия кмет- Пинокио, ЕПМ!
+5
 
 
Как пък толкова години не можем да случим на читав кмет. Предния си приватизира и раздаде на семейство и близки града. Тоя от некадърност ще го досъсипе.
+6
 
 
В цяла цивилизована Европа кръговите се доказаха и се налагат като най-удачните и пропускливи кръстовища, само тука, в рая на туткавите и неадекватни водачи и управници те създават проблеми !!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: