ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив е реално заплашен от тотален колапс, кметът мисли само за "рестото"
Автор: Георги Кирилов 12:24 / 30.08.2022Коментари (12)21404
© Plovdiv24.bg
Движението в Пловдив е изключително силно затруднено. Причините са затвореното Oколовръстно и ремонтът на 11-километрова отсечка от път I-8 Пловдив – Свиленград. Това е участъкът от пътен възел "Скобелева майка“ в Пловдив до кръстовището за Садово.

Това на практика затапва два от трите изхода на Пловдив към магистралата и индустриалните зони. Задръстванията вече са километрични.

Разбира се и за тези проблеми можеше да се намери поне частично решение. Най-голям е проблемът при "Скобелева майка", където трафикът се пренасочва към път без предимство и "източването" на огромната колона от автомобили е изключително затруднено.

Никой не е помислил да въведе временна организация със светофар или регулировчик. Убедени сме, че и от общината никой не е изискал подобно разтоварване на трафика.

Обстановката ще се усложнява все повече с края на летния сезон и увеличаващия се трафик, а кметът, както вече каза, твърдо е решил да затрудни движението и към третия изход на Пловдив към магистралата и да парализира движението в центъра, започвайки пробива при Водната палата.

Отдавна им стана ясно на пловдивчани, че в главата бившият баскетболист има само комисионни и "ресто", но действията му сериозно започват да вредят на града, а движението в Пловдив е реално заплашено от колапс и то в началото на най-тежкия за придвижване в града период - началото на учебните години за ученици и студенти.

Припомняме, че много части на града вече са непроходими заради започнати и недовършени по различни причини улични ремонти.

Очаквайте още две разследвания на Plovdiv24.bg, от които се носи сериозен мирис на корупция, шахти и предизвестен победител на скандална поръчка, както и защо районът на езиковите гимназии се превръща в новото спортно гето на Пловдив.


Още по темата: общо новини по темата: 405
21.03.2024 »
21.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/68 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 30.08.2022 г.
0
 
 
Ние сме за бой, че го търпим. Отдавна трябваше да сме го свалили!
+2
 
 
Кучетата си лаят керванът си върви,лайте по сайтовете кученца,лайте.
+1
 
 
Сега всички много мрънкат и се оплакват, ама колко от вас гласуваха 2019 за кмет??? Щото тия дето много знаят, масово не ходят да гласуват, щото видиш ли "така ги наказвам". КЪДЕ БЯХТЕ НА ИЗБОРИТЕ??? За да е Здравко кмет някой го е избрал, някой е гласувал за него. Че е некадърен беше ясно от ден 1, ама кой го избра? Пловдивчани. Само и единствено ние сме си виновни, никой друг. Гласувайте бе, хора, не си стойте по къщите, все тая за кого, просто идете до урните като искате да се случи нещо. Не са толкова далече.
+2
 
 
Зики, скоро ще се съберете ли шайката летовници да огледате 150те метра на Даме Груев, защото отсечката е готова от един месец, ама май сте в отпуск още, а?
+3
 
 
градът е разчекнат от ремонти, а се очакват да започнат още. Бързо усвояване на средствата е мотивът. Само не мога да разбера, като има средства за започване на нови обекти, пробив на водната палата, ремонт на бул Хаджи Димитър и др. защо не се довършат обектите, които са стартирали и замразени поради липса на средства. Например плувният басейн на Младост. Вече трета-четвърта година стои буренясало пространство. Обясненията на общината са , че няма средства за да продължи. Дадени са 500 000 лв. за да стартира този проект. Изкопа се една голяма дупка, отсякоха се дърветата и се разруши градинката в двора на плувен комплекс младост /зад спортния диспансер/ и приключиха. Сигурна съм че текат неустойки по договора и то милиони, за дето не се плаща по предвидените етапи и т.н.ако е възможно целият град ще е в ремонти, за да се поемат поръчките от нашите хора, да не би изборите 2023- г да объркат нещата.
+3
 
 
Може би настъпи времето в което Кмета и отговорните за всички инфраструктурни обекти ,които предизвикват и ще предизвикват хоас в транспортните комуникации на Пловдив покажат конкретна информация с дати линейни графици срокове за завършване или съответната поетапност Необходимо е всички медии да поискат тази информация и тя да стане публична Това ръководство на Пловдив явно не може да се справи с управлението на следните проекти: Северен обходен колектор - затворено Брезовско шосе и изход към магистрала предстои затваряне на бул Дунав Околовръстно шосе - затворено Южен обходен колектор предстои затваряне на улици Модър Царевец - затворен Пробив под централна гара предстои затваряне на Васил Априлов и Руски Голямо Конарско шосе предстои частично затваряне Пробив Водна палата парализа на централната част на града До кога г-н Кмете?????
+7
 
 
Добре е, че често пишете за некадърния кмет. Но нито дума за ПРИЧИНАТА той да е кмет на Пловдив в този момент ! Борисов и ГЕРБ се подиграха на пловдивчани по схемата "и магаре да ви предложа - за него ще гласувате!". А тези дни ви се подиграха още веднъж - подредбата на кандидат-депутатите в листите ! От къде на къде Десислава Трифонова ще води в 17 МИР ?? Няма ли местни кадри ? Някой няма ли да попита Мараджиев, какво е получил в замяна на тази отстъпка от ЦЯЛАТА ОБЛАСТНА СТРУКТУРА на ГЕРБ ???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: