ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (18) | Вчера (24)
Локомотив триумфира в 115-ото дерби на Пловдив
Автор: Стойчо Генов 22:23 / 03.09.2022Коментари (72)13747
Отборът на Локомотив спечели 115-ото издание на голямото пловдивско дерби, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Черно-белите победиха вечния си съперник Ботев с 1:0 в мач от 9-ия кръг на Първа лига, който се игра пред близо 5 000 зрители на стадиона в квартал "Лаута".

Бабакар Дион (49) бе точен за "смърфовете", отбелязвайки единственото попадение в срещата.

Така в общия баланс от мачовете в родния елит двата тима имат вече по 41 победи, а равенствата са 33. Голова разлика е 139:135 за Локомотив.

Освен това Локо запази 100-процентовия си актив пред своята публика през настоящия сезон - 4 мача, 4 победи.

Домакините бяха по-активният тим през първото полувреме и още в 7-ата минута създадоха опасност. След центриране от корнер Матеус опита ножица, но не намери целта.

В 24-ата минута Димитър Илиев се пребори с двама бранители на Ботев и шутира силно от 15-ина метра. Вратарят Ханкич обаче изби в корнер.

Десетина минути по-късно се откри отличен шанс за "канарите". Току изнесе топката през центъра и намери Елвис Ману. Той напредна и се справи с Паскалев и Пиер Зебли, но ударът му излезе в аут.

В 37-ата минута Димитър Илиев намери Бабакар Дион пред наказателното поле на жълто-черните. Белгиецът си нагласи топката и шутира в близкия ъгъл, но Ханкич отново спаси.

В 49-ата минута Локомотив откри резултата. Петър Витанов отне една топка и подаде към Бирсент Карагарен по левия фланг. Последва центриране по земя, което бе засечено с крак от Бабакар Дион за 1:0.

Малко след гола Реда Рабей бе изведен с двойно подаване сам срещу вратаря, но Динко Хоркаш спаси. Минута по-късно Мохамед Брахими прати топката в мрежата, но бе повече от метър в засада.

В 60-ата минута удар с левия крак на Антоан Бароан бе избит от голлинията от Тодор Павлов.

Четвърт час преди края Бароан напредна отляво и изведе Мартин Секулич сам срещу вратаря на Локомотив, но ударът на нападателя не бе точен.

В 85-ата минута втори гол на Мохамед Брахими бе отменен, този път заради нарушение на капитана Виктор Генев срещу Милош Петрович.

ЛокомотивДинко Хоркаш, Матеус, Мартин Паскалев, Тодор Павлов, Александър Василев (77- Йосип Томашевич), Пиер Зебли, Петър Витанов (61- Георги Каракашев), Димитър Илиев, Бирсент Карагарен (77- Милош Петрович), Бабакар Дион (61- Евандро), Преслав Боруков (88- Ивайло Димитров).

Ботев: Хидайет Ханкич, Рой Херман (63- Николай Минков), Виктор Генев, Роберто Пунчец (70- Ван Хертъм), Мохамед Брахими, Емануел Току (70- Мартин Секулич), Антоан Бароан, Джеймс Етоо, Самюел Супрайен, Реда Рабей, Елвис Ману.

Още по темата: общо новини по темата: 94
22.03.2023
22.03.2023
21.03.2023
21.03.2023
20.03.2023
20.03.2023
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Заслужено, мачкане, разлика в класите. Тук е станало като секта в детска градина. Не е зле като пишеш за футбол да си ритал топката поне 2-3 пъти. Предпоследният в класирането ти прави като гост повече чисти положения отколкото има от началото на сезона, но ти мачкаш ли мачкаш. Между другото, който покаже заради какво money+ съдията отмени гола на Брахими, има каса бира.
-1
 
 
След тежката вечер Стоян канара събра своите стрямски юрдаци и със сетни сили им прошепна.....пичаги мои верно не са шест един е но все пак бахур ва.
0
 
 
Истината е, че Локо победи с голяма доза късмет и благодарение на съдията. Никой не разбра защо отмени втория гол. Второто полувреме се видя, че Ботев е по-добрия отбор, но късмета изневери. Футбола е игра на голове и в случая Локо победи.
0
 
 
По-добрият отбор победи.Митко Илиев този път се представи добре,както и юношата ни Тодор Павлов.Браво на това младо момче,както и на Томаш за доверието,което му гласува.Но според мен Петър Витанов бе над всички.Публиката ни бе на ниво,за разлика от тази на "Ботев".Жалко,че се осквернява името на този велик българин.Сега е ред на БФС да вземе адекватни мерки.Дано и полицията бъде адекватна на това,което правиха т.н.Фенове. Тези хора не трябва да бъдат допускани за мачове,независимо в Пловдив или навън.С две думи пълна простащина.
0
 
 
Хубава и заслужена победа на пловдивчани! Все пак ме притеснява фактът, че след като поведем, се отпускаме, и позволяваме на отбори като Пирин, Враца, Хебър и Коматево до последно да се надяват да докопат нещо. Вярно е, че разликата в класите е огромна, но като не си концентриран, стават грешки, както с Берое и Локо Сф. Браво и за успешния дебют на Тошко Павлов. Ако искаме да постигаме целите си, мачовете с отборите от втората половина трябва да ги решаваме много по-рано
-1
 
 
ГЕРОИ, ЧЕРНО БЕЛИ ГЕРОИИ.....Хидайет Ханкич, Рой Херман (63- Николай Минков), Виктор Генев, Роберто Пунчец (70- Ван Хертъм), Мохамед Брахими, Емануел Току (70- Мартин Секулич), Антоан Бароан, Джеймс Етоо, Самюел Супрайен, Реда Рабей, Елвис Ману.ЧЕРНО БЕЛИ ГЕРОИ....
-2
 
 
Браво момчета показахте, че не всичко е пари когато има игра и желание за победа.Хоркаш и Петров бяха великолепни млади момчета .
-2
 
 
Класическо "измъчено" дерби, най-сладката победа е изстраданата, феновете ни бяха страхотни, а тези на ботевЪ не пропуснаха възможноста да ни напомнят колко гнусни хора живеят сред нас в Пловдив!
-1
 
 
Тук има едно олиго, Путанчо Ямбахуров. Най-известния дебил в махалата. Не се радва на любимото ни локу а само жълтата сперма му е в устата
0
 
 
Стистчо помак мазен, млати ли кебапи на село, посрахти ли са всичките мангали накуп, голям кеф е било да ви гледа човек отстрани каква циганска дружина сте били у коматево и накрая с посраните гащи как сте си тръгнали от събора хахахахах
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Дубълът на Локо с домакинство на стадион "Пловдив"
Строителите на стадион "Христо Ботев": Все по-близо до финала!
Томаш изгледа внимателно двете асистенции на Бирсент Карагарен
"Числата" са един от най-неудобните съперници на Локомотив Пловдив
Попето е възстановен, повежда Ботев срещу ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: