ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шофьор засне собствената си катастрофа, излезе виновен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:03 / 14.09.2022Коментари (24)12599
© Plovdiv24.bg
Шофьор засне собствената си катастрофа. Това става ясно от сигнала на читател на Plovdiv24.bg. Човекът е претърпял инцидент на АМ "Тракия" на 11 септември на територията на ОД МВР Сливен.

Ето какво разказва пловдивчанинът:

"Изпреварвайки колона от автомобили с максималната разрешена скорост на магистрала "Тракия" от 140 км/ч, в далечината виждам този индивид с реното как без мигач предприема маневра изпреварване и отпускам газта до неговата скорост около 110-120км/ч, като преценявам да остане такова безопасно разстояние, че след изпреварването от неговата страна да се прибере в дясна лента и аз да продължа по пътя си.

Но извършвайки маневрата си, той остава в лявата лента при наличието на свободна дясна, след което му присветнах един път, защото подозирах, че не ме е видял и той натисна леко спирачки до 100 км/ч по моя преценка, но тъй като нямах време за реакция, реагирах инстинктивно да завия в дясната лента и вече се бях изравнил с него тъй, като не съм натискал спирачка, понеже нямаше време и реших да го заобиколя.

Не знам причината, поради която натисна без основателна причина спирачката и защо остана да се движи в лявата лента при наличие на свободна дясна и автомобил за него, движещ се с по-висока скорост. Заобикаляйки го отдясно, което по закон е забранено, но реагирах и при наличието на друго МПС подадох газ, за да изпреваря и него, но се оказа, че колегата, който натисна спирачка, също подава газ и когато отивах в лява лента, усетих лек удар в задната лява част по бронята на автомобила ми и пуснах аварийни да отбием и да видим щетите по автомобила, като посочих с ръка, че трябва да отбием.

Връщайки се в дясната лента, усещам втори удар, този път от дясната страна около задната врата и опит за завъртане, но продължавам движението си към аварийната лента, след което вече с много ниска скорост се усеща силен удар пак от дясната страна и нов опит за завъртане и избутване от пътя, като този път почти успя.

Слизайки от автомобилите, видимо колегата беше под влияние на адреналин и не контролираше действията и емоциите, като след няколко предупреждения от моя страна и избягване от саморазправа, се наложи да го успокоя, както и се случи!

Дочакахме колегите от Пътна полиция Сливен - дадохме си версиите, видяха записа и какво да видят очите ми - в акта, който ми връчиха да подпиша, но аз категорично отказах, пишеше: “Поради предприета маневра изпреварване от дясно, възниква контакт между двата автомобила, вследствие на което губят контрол върху управлението и спират в аварийната лента"…

Оставям на Вас да прецените дали някъде е изгубен контрол върху управлението и от кой момент започва и кой започва да търси контакт и агресия…. Въпреки че шофирам с максималната скорост от 140 км/ч, винаги когато видя някой по-бърз зад мен, както в случая, бих му направил път, като очаквам същото и ит другите водачи. Очаквам мнението ви, благодаря".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Абе ИДИОТ.Заради такива като теб, всеки ден има трагични случаи. Има хиляди причини за да намали скороста човека пред теб. Радвай се че ти се е разминало леко.
0
 
 
Пич дето снимаш, не само си виновен, а сам създаваш предпоставка за ПТП, който е отзад е виновен! Като гледам, ти си караш в лява лента и преди човека с реното да се престрои и едва ли караш с включен мигач, че изпреварваш....аман от селяни дето святкат! А тоя с реното това, че бие спирачки, евентуално нарочно, също е адски тъпо, тъй като не е хич ясно, тоя отзад дали ще намали или спре....
+1
 
 
Поради такива имбецили (като снимащия и другия) не управлявам автомобил, а самолет! Изпреварването отдясно - думи нямам!
-1
 
 
"излезе виновен" И какво по точно е излязъл. То винаги в един протокол за ПТП има виновен и невинен водач. Като в много случаи,и водачите на двете МПС-та стават едновременно подсъдими.Ако има починало дете в едната кола.По-скоро и двамата ще са подсъдими и съпричастни към смъртта на детето.
+2
 
 
Наистина е виновен.Това си е изпреварване отдясно.Да беше изчакал малко а не да въпти десни и други.То така и през аварийната лента може да мине.Хубаво и тира изведнъж ако реши да спре ще го направи на кайма.
+1
 
 
Според мен нарочно го е ударил и първия път, и после. Колкото и да обвинявате другия шофьор за присвяткането, което и мен ме ядосва когато ми го правят, никога не набивам спирачки и не удрям другите коли.
+3
 
 
Три броя колизии...Аз определено бих го съдил за предумишлен опит за убийство!
+4
 
 
Наскоро обиколих цяла Европа с кола. Трябва да ви кажа, че никой и никъде не ми святкаше, притискаше или свиркаше, при положение, че по-скромна кола от моята по пътищата не срещнах. Никой и никъде не кара като обезумял, хората те изчакват, колкото ти е нужно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: