ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Трифон Пачев: Публиката на Ботев е несравнима! Тя много силно обича, но и много силно мрази!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:43 / 20.09.2022Коментари (41)4404
© Plovdiv24.bg
Официалният сайт на Ботев представи днес втората част от интервюто с директора на "жълто-черната" школа Трифон Пачев. В нея той разкрива за условията, предоставяни от ДЮШ, както и множеството футболисти, минали през школата на "канарчетата", които в момента са част от професионалния футбол.

Легендата на Ботев разкри за среща с Никола Илиев, който е част от италианския гранд Интер. В края на интервюто Трифон Пачев говори за голямата любов на всички ботевисти - стадион "Христо Ботев" и великата "жълто-черна" публика.

Какви условия предоставя школата на Ботев и как минава един ден на децата, настанени в хотелската част?

Ние имаме най-добрите условия в България и това ни задължава да работим много усърдно. Сутрин се събуждат децата, закусват, след което отиват на училище. Прибират се на базата, обядват и следобед започват тренировките, които се съобразяват с график. Ако има свободно време и възможност се остава допълнително за индивидуална тренировка. Вечерят и в определен час, 22 часа, трябва да са по стаите. Ние сме предоставили всички условия на децата, за да мислят само и единствено за училище и футбол.

Има ли интерес към юношите на Ботев от други клубове? С какво успявате да задържите юношите в клуба?

Почти всеки талантлив юноша има предложение от други клубове. Убеждаваме ги с това, че нашите условия са най-добрите. Историята на клуба е изключително важна. Стилът на работа в академията, стилът на игра на Ботев винаги се е отличавал от другите отбори. Винаги в Ботев се е играел нападателен, комбинативен и красив футбол. Това харесват феновете на Ботев и към това трябва да се стремят нашите фтуболисти.

Колко футболисти, минали през школата на Ботев, има в момента в Първа и Втора лига? Следите ли тяхното развитие и бихте ли отличили някои от тях?

Имаме доста футболисти, които играят в първа и втора лига, минали през нашата школа. Кристиан Добрев е в Славия, Слави Шопов е в ЦСКА, Ангел Бастунов е в ЦСКА 1948. Както знаете имаме и футболист, който е в Интер. Не мога да изброя всички, които са минали през академията, но мога да кажа, че тези момчета се представят достойно по отборите си. Да, моето желание е всички те да бъдат в Ботев, но те тръгнаха по друг път.

Никола Илиев получи повиквателна за мъжкия национален отбор. Именно вие доведохте Никола в Ботев. Какво бихте казали за него и той ли един от големите таланти на бг футбола?

С Никола Илиев поддържам непрекъснато връзка, той е един от големите таланти на българския футбол. Скоро, преди месец и половина, мина през базата и се видяхме, да поговорим. Аз лично съм възхитен от промяната, която е настъпила при него. Начинът му на мислене е коренно различен, укрепнал е физически. И най-важното – позитивна промяна в мисленето. Той има силен характер, той ми каза: Аз ще играя в мъжкия отбор на Интер. Нещо, което само Стоичков можеше да говори преди. Надявам се тази повиквателна да е самото начало. Но не спирам да повтарям на всички наши юноши, че футболът е професия и трябва да си изцяло отдаден на него.

Преди да застанете на директорския пост в ДЮШ се занимавахте със селекцията и докарахте Никола Илиев и Бисер Бонев в Ботев. Какво е различното при тях и как се намират качествени таланти?

Селекцията не е лесен процес. При селектирането на футболистите се гледат много неща. Освен спортно-техническите неща (техника, бързина, взимане на бързи решения, нестандартни изпълнения), изключително важно е детето да има характер, да има непримирост, да не се предава при първата трудност. При много деца това липсва и идва един момент, когато идва първата трудност бързо се предават.

Наскоро бе анонсирано основаването на Футболно училище Ботев Пловдив. Каква е основната му идея?

Това е проект, който се случва за първи път в България. Има го в чужбина. Основната идея е децата да бъдат привлечени от малки и да разберат какво е Ботев, да обичат клуба. Да започнат да тренират в Ботев и с техните родители да разберат какво представлява нашият клуб. Това да бъде като една основа, от която да тръгне и селекцията. Ние очакваме доста деца да дойдат. Да заобичат футбола и тези, които покажат добри качества, ще продължат тренировъчния процес.

Какви според вас трябва да са първите и важни стъпки като цяло за българския футбол за подобряване нивото на младите български футболисти?

Не може да четеш без да знаеш азбуката. В най-малките възрасти трябва да се приключи това търсене на резултати, а подобряване техническите способности на децата. Децата трябва да се забавляват от футбола и да го обичат. Хубаво е самите родители да разберат, че победата не е най-важното нещо.

Много отбори от Първа лига направиха дублиращи тимове, това правилна стъпка ли е в прехода на юношите към мъжкия футбол?

За мен е добре младите футболисти да се докосват до мъжкия футбол, защото така по-бързо се преодоляват разликите. Професионалният футбол изисква много добре физически подготвени футболисти и най-важното е търпението към младите играчи. Много пъти искаме младият футболист, започвайки да играе в мъжкия футбол, да прави геройства на терена, а на него му трябва време, за да се адаптира към обстановката. Дублиращите отбори са добра идея, защото навсякъде в Европа най-талантливите футболисти на 17-18-годишна възраст вече играят мъжки футбол.

Вие сте една от живите легенди на Ботев Пловдив. В момента най-важната тема за всички ботевисти е стадион "Христо Ботев". Разкажете на малките "канарчета“ от школата, които все още не са стъпвали на "Колежа“, какво е митичното на този стадион и какво е да играеш пред великата "жълто-черната“ публика.

Връщате ме към младините и наистина се разчувствам, защото това е нашият дом. Колежа е домът на нашата публика, която е невероятна и несравнима. Нашата публика е много взискателна и тя винаги да наблюдава най-доброто на футболния терен. Нейната неистова подкрепа е била най-силният играч през годините. Публиката на Ботев много силно обича, но и много силно мрази. С нетърпение очакваме много бързо да се завърнем на стадиона. Представям си картината, в която Колежа е пълен и футболистите няма да стъпват на тревата. Имаме най-великата публика и тя заслужава футболистите да и се отблагодаряват. Защото футболът е направен за публиката. Чакам с нетърпение да стъпим на стадиона и всеки сам да почувства какво означава Колежа.
Още по темата: общо новини по темата: 191
25.08.2023
16.08.2023
14.08.2023
25.06.2023
25.06.2023
23.06.2023
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Стоян канара каза, а сте барнали отбора и треньора, ставал от Маричката и в знак на протест щял да излее сюргюна пред говняжа.
+2
 
 
Бай Трифонее добре, че дойде израелеца да направи положителни промени в школата . "Извади" ви от летаргията в която бяхте изпаднали... Спокойствие и безразличие... "Спяхте" и се събуждахте само в деня на заплатите... Хубаво изреди трима които играят в Първа лига които са произлезли от школата, хайде кажи къде играят останалите триста които през последните години са излезли от школата? Щом тук са най-добрите условия в България защо не излизат качествени футболисти от школата? Не е защото прокудихте няколко качествени треньори с характер и умения и докарахте "послушковци" които не протестират когато им се каже , че трябва да играят определени деца , нали ? Не е защото се лансират деца без особени футболни достойнства и без големи перспективи във футбола, нали ? Другаде някъде са причините вероятно... Школата има два пътя : да " побългарите" израелеца и всичко да продължи постарому или той да "усети" игричките ви и да сложи на ваше място хора които наистина им се работи... И вторият вариант да се случи ще минат години преди школата да се съвземе след поразиите които сътворихте...
0
 
 
Прав е Пачев…1912 шизофреници се лутат между “по-фелики ут Байерн”…. или “по-употребени от африканските перли на Цингаревич”. Искаме стадион като на снимката!!!! Бухахахахахахахах ПИМКът и Зико ги изнасилват яко!
-1
 
 
Койето е вярно си е вярно. Изнизахми са кат наакани слет финала. Па за онва 0-6 малиий ни ми са мисли Хората и кучито ни си млатят така
-1
 
 
Така ви искам мангали... всяка минута и и час да показвате и доказвате вечният си комплекс... 1912.
-1
 
 
Густо майна,как „фйеновете“ на селското сдружение се изнизаха като насрани за отрицателно време след финала на финалите!!!
0
 
 
Пак цялата махала в темите на жълтите. Да си гледаме нашия величествен лукумутив
0
 
 
Трифоне, в Школата има отстъпление. Явно начина на управление на целия клуб куца. Ботев винаги е бил клуб, в който са играли наши юноши, и именно там се криеше силата на отбора. Днес релностите са други, но да нямаш един свой юноша на терена е престъпление. Тонев е замразен, Добрев го изпуснахте, Бонев не е помирисал терена….Рибата се вмирисва от главата.
0
 
 
А отбора предпоследен, Б отбора последен! Хвалебствените изказвания от длъжностните лица не спират обаче? Така все повече ставате за смях!
+1
 
 
Жалкия безработен циганин пак в темите за Ботев с фалшивите си профили. Няма по-комплексирана от циганската сган.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: