ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчани скочиха срещу градския транспорт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:16 / 21.09.2022Коментари (6)11344
30 минути чакане на спирката и препълнен автобус ядоса пловдивчани, видя Plovdiv24.bg. По линия 44 тази вечер колите се движеха през голям интервал. Във въпросния автобус нямаше кондуктор и шофьорът играеше ролята на продавач на билети.

"Чакаме от 17:35, автобусът дойде в 18:05, заяви жена, която се качи от спирката на Тунела на бул. "Цар Борис III Обединител" в посока район "Тракия". След като заедно с нейна приятелка показаха картите си на шофьора, той им се развика, че не трябвало да се качват от първа врата, защото били с карти. "Само тези, които си купуват билети, трябва да се качват оттук", каза ядосано шофьорът.

Жените обаче му опонираха, тъй като в други автобуси шофьорите искат да им видят картите и ако се качат на друга врата се провикват през целия автобус дали имат такива.

След минути в претъпканото 44 същите две жени се оказаха по-късно помагачи на шофьора, тъй като подаваха билетите на пътниците, които не можеха да достигнат до шофьора, а искаха да си купят билет. Така от центъра до Тракия поне 5 пъти се наложи жените да взимат пари и да ги подават на шофьора.

Доколко е правилно шофьорът да продава билети и да се разсейва и до колко около него е позволено да има толкова много народ на предна врата, тъй като пречат на видимостта са все въпроси, на които трудно някой може да даде правилен отговор.

С началото на учебната година напрежението в градския транспорт на Пловдив се покачи, тъй като Ковид разписанието, с което се движат автобусите не е подходящо. Вчера Plovdiv24.bg  разказа за подобен проблем по линия 4 на градския транспорт.

В социалните мрежи гражданите също изказват своето недоволство:

"Скъпи съграждани, отправям молба до всички, които имат проблеми с градския транспорт- нередовен, малки рейсове и т.н. Да изпращат своите оплаквания на този електронен адрес:op_okt@plovdiv.bg.Колкото повече оплаквания има, надявам с, по-бързо да се вземат мерки за подобряване качеството на градският транспорт.", заявява пловдивчанка.

"Явно шофьорите в градския транспорт нямат оправия и продължават да си правят, каквото си искат. Днес в 12:45 на спирката срещу Панаир Пловдив, шофьора на линия 15 с номер 4028 реши, че не трябва да спре, нито да отвори вратите. Помахах му, че трябва да спре, но явно какво му пука, нали след 20 минути ще мине друга 15ка. Хич не ми ги защитавайте, половината не струвате.", споделя пловдивчанин.

Друг човек пише сериозно писмо, с което се обърша директно към кмета:

Здравейте, “Уважаеми" кмете, и всички незаинтересувани хора от Община Пловдив. Обръщам се към вас тук, защото вероятно по цял ден си цъкате във фейса. Бих си помислил, че вършите някаква работа, ако иначе поне малко нещо се забелязваше в превръщането на любимия ни град, в гето. Бих искал да задам, следните въпроси:

1) Къде е Община Пловдив и кога ще има адекватни действия?

2) Докога ще търпим униженията в градския транспорт? Трябва ли тролейбусните жици, да отнемат още човешки животи? Явно една жертва не е достатъчна?

3) Докога ще търпим своеволията и безотговорността на дружества като “ВиК", “EVN", “КАТ", “Паспортна служба" и т.н. Не се ли трогвате поне малко, като ставате свидетели всекидневно на бездействието си и оплакванията на Пловдивчани?

4) Докога ще търпим своеволията на строителните компании, които разкопават и съсипват иначе малко останалите улици, имащи добра асфалтова настилка?

5) Кога ще има адекватна инфраструктура града ни? 6) Как се пускат в екплоатация булеварди без пътна маркировка (визирам източната част на Кукленско шосе в участъка между хотел Родопи и бензиностанция ЕКО)?

Кога и по какъв ред, се възстановяват цялостно пътни маркировки, знаци, мантинели и т.н. Кога изобщо ще има някакво действие? Търпението ни се изчерпва.

Ако не се променят нещата в най-кратък срок, ще станете свидетели на гражданско неподчинение. Вие се подигравате с Пловдивчани и ние няма да простим.



Още по темата: общо новини по темата: 993
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/166 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
За съжаление така стоят нещата. За шофьори в градския транспорт се назначават масово изпаднали типове - простаци и селяни с нисък морал, които никой друг работодател не желае да наеме. От друга страна заплатите, които се предлагат на тези шофьори са толкова ниски, че на тази работа се хващат само хора, които са в безизходица и просто няма къде другаде да идат, защото никъде не искат да ги назначат. Фирмите се възползват от всичко това за да пестят пари от заплати. Повечето шофьори са бивши пенсионирани водачи от селските ТКЗС-та - водачи на трактори, комбайни, самосвали и т.н. Тук таме има и по някой бивш кадър на Балкантурист. Не казвам че всички са такива. Между тях има и доста свестни хора, но за съжаление те са малцинство и аномалия.
Спhttp://www.economic.bg/bg/news/7/parviyat-grad-u-nas-kojto-vavezhda-integriran-gradski-transport.htmlодели какво ново....
на 22.09.2022 г.
+1
 
 
Все се оплакват, че са на загуба и реват за субсидии, но ще се претрепят кой да спечели търговете за линиите.
+3
 
 
А само ако сметнем Тотев и Зико колко милиони наляха от нашите пари в тази бездънна яма без никакво подобрение на услугата. Къде са ни парите ?!
+6
 
 
спрете им субсидиите и след 2 месеца всичко ще ок-и ще са любезни и ще са точни и ще са на печалба-сега са само на печалба+субсидии а за гражданите никакво обслужване
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: