ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Областният на Пловдив: Може да се наложи да приемем още бежанци от Украйна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:05 / 27.09.2022Коментари (4)4388
©
Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев свика днес заседание на Областния съвет по сигурност във връзка със заповед на министър-председателя Гълъб Донев. Темата бе свързана с необходимостта от планиране на допълнителни дейности по приемане, настаняване и интегриране украинските бежанци на територията на област Пловдив.  

По данни на сектор  "Миграция“ на ОД МВР на територията на областта  са регистрирани 3 163 украински граждани. През последния месец има рязко намаляване на броя на регистрациите на дневна база, съобщи директорът на ОД МВР старши комисар Димитър Балев

"Създадени са всички условия за успешната адаптация и социализация на хората, бягащи от войната. Всички институции и неправителствени организации в Пловдив работят ефективно за интеграцията и адаптацията на украинските граждани. Благодарение на общите ни усилия бежанците имат подслон, храна и работа, а децата им са настанени в детски центрове и училища“.

Това заяви в началото на заседанието областният управител Ангел Стоев и информира съвета за проведените поредица от срещи, насочени към приобщаването на украинските граждани с участието на почетният консул на Украйна в Пловдив Димитър Георгиев и Наталия Еллис от фондация "Юкрейн съпорт енд реновейшън“, която ръководи центъра "Втори дом“ в бившата Белодробна болница.

По думите му на този етап не се наблюдава нова миграционна вълна от крайбрежните градове към Пловдивска област във връзка с края на правителствената програма за подпомагане на хотелиерите, която приключва този месец.  

"Подходът в нашата област е изключително добре работещ, защото е насочен към бързо започване на работа, осигуряване на здравна грижа и включване на децата в образователния процес в Пловдив и  селищата от областта. "Практиката показва, че при нас основната част от бежанците остават за кратко в местата за настаняване, докато започнат работа и наемат жилище в града или близките населени места от областта“, допълни Ангел Стоев.

Той подчерта, че е създадена пряка комуникация с работодателите от Тракия икономическа зона и земеделските фирми, които са заявили готовност веднага да наемат работници. 

"Заради изострянето на конфликта, може да се появи нуждата от нови места за настаняване на бежанци и ние трябва да имаме готовност“, отбеляза областният управител. Според регистъра на областна управа на територията на областта има общо 86 ведомствени, общински и държавни сгради, в т. ч. и почивни станции, в които могат да приемат бежанци от районите на войната.  

Председателят на БЧК-Пловдив Таня Георгиева потвърди също, че по данни на тяхната организация бежанците от Украйна рядко се задържат дълго в бежанските центрове. Но организацията има  финансов ресурс и запас от храни за цялата зима, с които да посрещне евентуална нова вълна.


Още по темата: общо новини по темата: 4441
20.03.2024 »
16.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Вчера на главната пред мен вървяха двама младежи, говорещи помежду си на руски, лятото на морето - същото - колите с украински номера, разговорите помежду им на руски. Странно, след като руският и украинският езици са съвършено различни.
0
 
 
Заведи ги у вас.Белодробната няма вече никой.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 27.09.2022 г.
0
 
 
Ще има бежанци и заради "референдумите". Хм, интересно по какъв закон се провеждат референдумите в Херсон и Запорожието? Референдум в руското законодателство няма. Тези области в момента са окупирани от руснаците, но дефакто са Украинска територия (ако бяха руска територия, защо ще се провеждат референдуми за присъединяване?) и само Украйна би могла да проведе референдум в тези области, а Украйна не е провеждала такива референдуми там.
0
 
 
АЙДЕ ДА НЕ СЕ НАЛАГА ….НЕ НА ПРИЕМАНЕ НА НОВИ БЕЖАНЦИ. НАШИТЕ ГРИЖИ СА ПРЕДОСТАТЪЧНИ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: