ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Полски съд отхвърли всички искания на бащата на Николета и Павел
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:35 / 06.02.2010Коментари (11)4165
© BulPhoto
Състав на граждански съд в Полша взе решение за временно отнемане на родителските права на асеновградчанина Тодор Василев над двете му деца Николета и Павел. Магистратското решение е огласено ден по-рано и според него Василев има право да вижда дъщеря си и сина си само в последната събота всеки месец за времето от 10 до 18 часа. Изрично е описано, че тези срещи следва да се осъществяват само в присъствие на полски съдебен наставник, чийто хонорар следва да поеме Василев. Полските магистрати са определили и месечна издръжка, която бащата оттук насетне се задължава да изплаща в размер на осемстотин български лева.

Имах полски адвокат на процеса, не успях лично да се явя, но разбрах, че всички мои искания са били отхвърлени. Показах документи за заплатата ни от четиристотин лева, настоях и за по-нормална възможност да контактувам с децата си, но няма ефект, каза вчера Василев. За времето от август миналата година до момента не съм имал и един нормален телефонен контакт с децата си. Помолих поне да ги чуя на Коледа, но майка им Барбара ми обясни, че те не желаели това, допълни той. Тодор изрази съжаление и от обстоятелството, че е помолил българския консул във Варшава само да присъства на процеса от миналата седмица, но в съдебна зала никой от посолството не се е появил.

Нали се сещате колко е възможно оттук насетне да пътувам до полския град Дембице, където живеят Николета и Павел, за да имам едва шест часа право на контакт с тях. Та разстоянието е 1350 километра, каза отчаяният баща. Той припомни, че и трите му опита да подаде молба за бракоразводно дело в България са получили категоричен отказ. Аргументът е бил, че такова вече е заведено от съпругата Барбара в Полша.


(с) ПОТВ


Източник: в. "Марица"


Още по темата: общо новини по темата: 31
23.10.2009 »
22.08.2009 »
21.08.2009 »
21.08.2009 »
20.08.2009 »
19.08.2009 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Полякините са само за е**не,а не за женене.То и като ги е*еш си е много рискувано.Забравиха гладните години тва мръсно племе,като обикаляха България и тук им се виждаше рай.
0
 
 
Нещо в тази история не е така, както разказваше бащата. Пред репортерите на телевизиите се скъса да говори, че ще предостави някакви документи, че разполагал с всички необходими документи, за да си прибере децата и т.н. И какво? Тези документи не са представени в нашето министерство на правосъдието и до ден днешен от драматичното прибиране на децата от Станимака за Полша. Съответно не му вярвам, че са му отказвали по телефона да поговори с децата си. Май ще излезе лъжец нашият човек, пък и в съда в Полша не ядат ряпа изглежда.
-2
 
 
"Полякинята" Барбара ! На този човек наистина ли не му е ясно, че и ни ангажира с проблемите си периодично ? Или не му е комфортно, в групата на губещите...?
+1
 
 
И аз съм майка,но като гледах как децата пищят и не искат да я видят...плаках..... Не вземам страна,не зная какви са отношения между страните,но е страшна трагедия да принудят 2 деца на тази крехка възраст да живеят там,където не желаят. За бащата -съжалявам,че финансовата страна е проблем за Вас,господине,за повечето от нас би била същият проблем! Един ден,когато дечицата порастнат и станат пълнолетни,ще се върнат може би при Вас,ще бъдете заедно.... Желая Ви го от сърце.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: