ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Обилен снеговалеж парализира Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:28 / 08.02.2010Коментари (68)14340
Обилен снеговалеж парализира Пловдив тази сутрин. Снежната покривка в града достига 30 сантиметра, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Пътните настилки са заснежени. Снегорини са ги чистили тази нощ, но след тяхното минаване булевардите са се "гланцирали" с тънък слой сняг и лед. Шефът на "Чистота" Радослав Кошински заяви, че поради тези причини, след като са изринали снега веднъж, са обработвали с пясък и сол и сега отново започват да чистят със снегорините.

Обилният снеговалеж продължава и към този момент. Обстановката допълнително се усложнява от излезлия вятър. Най-осезаемо той се усеща на Асеновградско шосе, където се образуват навявания.

Транспортът в целия град е парализиран от сняг и недобросъвестните пловдивски шофьори. Дори при кошмарната обстановка днес, масово се срещат "герои" без включени фарове и с летни гуми, чийто автомобили остават по кръстовищата и блокират движението.

Очаква се следобед снеговалежът да спре.

 

Plovdiv24.bg е медията, която най-добре и навременно ще ви информира за тежката обстановка в града. Очакваме вашите сигнали на редакционния e-mail (novini@plovdiv24.bg)или на страницата за изпращане на новина.


 



Още по темата: общо новини по темата: 93
08.03.2010 »
06.03.2010 »
23.02.2010 »
22.02.2010 »
21.02.2010 »
17.02.2010 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А какво мисли да направи общината за падналите дървета? И кога?
0
 
 
Прекрасни снимки!Въпреки студа е много красиво и фотографа е хванал това много добре!
0
 
 
аз искам да заявя едно положително мнение на мен ми прави впечатление че че доста хора гледат положително а не както преди абсолютно всички да са недоволни и мрънкащи а почистването е си е много прилично като се има предвид условията и че хората работят без почивка
0
 
 
Живея в Кичука и не мога да се оплача от почистването.Бул. Н.Вапцаров и бул.Македония са непрекъснато почиствани и опесачени.Лошо впечатление ми направи тази сутрин бул.Руски.Платното беше като гланцирано с тънък слой отъпкан от колите сняг.Ако беше третиран едва ли щеше да е в този вид,но там почистват мисля не Чистотата,а Еко глобул. Прави ми впечатление за поредна зима ,че те като че ли са по-мудни от Чистотата.
0
 
 
Ей, хора, стига сте мрънкали! Това Бай-Ганьовщината никога няма да излезе от българина! Булевардите са почистени и опесачени, също и спирките са почистени, друг е въпросът, че има киша и локви, което не е много приятно. А вместо да мрънкате и да недоволстване, вземете си лопатите и метлите и си почистете пред блока или къщата, също така си пригответе колата за зимни условия, и всичко ще е 6. Айде, със здраве и се раздайте на красивия Снежко навън.
0
 
 
Еми докато ни режат бюджета така ще е...То тая работа се прави с пари.Как става номера -София +200 000 000 бюджет ,Пловдив -200 000 000 бюджет. Икономии трябва да се правят.
-1
 
 
От 06.30 съм на улицата и не съм видял повече от 5-6 снегорина! Няма как да е изчистен града! В Пловдив вали сняг 4-5 пъти в годината и пак не се справяме, просто нямам думи....
0
 
 
Радвайте се на снега съграждани,не намирайте кусури!Ами днес ако беше +25 градуса,накъде отиваше работата,А? Зима е какво да вали,освен сняг и ние да му се радваме ,като децата.
+4
 
 
Живея на кръстовището на Войнишка слава и Георги Измирлиев - не са големи улици, но и по двете беше минавал снегорин и бяха изчистени; Вчера, докато снега беше 5 сантиметра за 15 минути изчистих тротоара около кооперацията. Днес сутринта един от наемателите от фризорския салон беше изчистил тротоара от новия сняг. А на мен ми отне 3 - 4 минути да си изчистя колата. Вали сняг. Естествено е да натрупа. А снегорините никъде, дори в германия или франция, които всички обичат да дават за пример не могат да чистят едновременно навсякъде, особено, ако има паркирали на зиг-заг коли. Пътувах нормално за зимните условия. Естествено - бавно, с влизане в преспите когато се налагаше да се размина с някой. Въпреки втръсналото ми мрънкане на хора които явно нямат друга работа освен да плюят - виждам позитивно развитие в сравнение с минали години, когато и по булевардите не се чистеше.А за паркингите и тротоарите - не чакайте някой друг да ви ги изчисти. Чистете си ги сами. И аз плащам данъци, ама хванах дръжката на лопатата, която съм си купил и си я возя в багажника! А относно 'героите' каращи с летни гуми или 'сликове' причиняващи задръстванията - ами има си глоби за тях. Само дето не съм чул за някой глобен, че кара без грайфери! Добра седмица на всички желая!
-1
 
 
Какво му е почистено на града??!!Това , че са минали няколко снегорина да замажат булевардите ли?Ами околовръстното?Да беше изчистено , но не беше нито опесачено нито беше хвърляна луга.Караше се върху чист лед.Тази сутрин съм проправил 50м път в преспите , за да мога да отида на работа.В града видях на кръстовището на новия надлез двамина роми с гребла да се мъчат да почистят на пешеходната пътека.Така ли се чисти в 21 век бе хора???!!!Каква е производителността на една фреза за сняг и един работник на Чистотата?Чудна работа , един път ще падне сняг за цяла зима и ще продължават да се оправдават с щяло и не щяло!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: