ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Брюксел пак ни мъмри за ромите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:07 / 09.02.2010Коментари (22)3404
© Plovdiv24.bg
„Необходими са повече усилия за защита на малцинствата и децата, за да се гарантира, че техните нужди са вградени в процеса на вземане на решения ", заяви Томас Хамарберг, Комисар по правата на човека към Съвета на Европа.

Той публикува днес доклад за посещението му в България през ноември 2009 г. по повод установяване на напредъка в защита на правата на малцинствата и на децата в неравностойно положение.

„Защитата на малцинствата срещу дискриминацията, расизма и нетолерантността, следва да бъде подобрено", каза той, като препоръчва законодателни изменения, които да поставят расистката мотивация като утежняващи вината обстоятелства при всички престъпления.

"Адекватни мерки трябва да бъдат взети за предотвратяване и санкциониране на случаите на нарушения от страна на полицията", подчертава комисарят, като призовава българските власти да предоставят обезщетение и да намерят бързо решение за висящите пенсионни искове на жертвите на "Възродителния процес".

Хамарберг препоръчва по-опростено законодателство относно регистрацията на вероизповеданията.

Той подчерта и необходимостта властите да бъдат точно инструктирани, за да се избегнат ненужните намеси в правото на упражняване на свободата на религията и призова властите да решат значимите имуществени искове, включително и тези на мюсюлманската общност.

Комисарят препоръча законодателно изменение на Конституцията, за по-добра защита на правото на малцинствата да се сдружават и събират и за пълното присъединяване към стандартите на Съвета на Европа.

"Образователни усилия, целящи интегрирането на децата от малцинствените групи и децата с увреждания трябва да бъдат продължени", добавя комисарят, призовавайки властите за подобряване на достъпа до информация и до здравни услуги на членовете на социално-икономически групи в неравностойно положение - особено роми, турци и помаци.

Все още има сериозно безпокойство за положението на ромите, които продължават да живеят в условия под нормалния стандарт.

"На изгонените по законен ред роми трябва да се предлагат достойни алтернативни решения. По-общо казано - достъпът до адекватно жилищно настаняване, образование и социални права остават проблематични и те твърде често са жертви на расистка дискриминация и насилие. Властите трябва спешно да променят тази ситуация.", заявява в доклада си комисарят от Съвета на Европа.

Източник: news.bg








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да ги вземат в Брюксел и да им осигурят този начин на живот.
0
 
 
Какво ни мъмрят,та те са по защитени и по подпомагани от българите в тази държава!Не ромите да гледат,да увеличат пенсиите на възрастните, цял живот са се мъчили и работили а се гърчат и броят стотинки на старини и не стига това ами точно горе споменатите роми за тези стутинки ги убиват по селата!Не ги е срам тези в правителството и от Бога!Къде са ни законите?!Има ли нещо което изобщо е наред!Подпомагане...друго им трябва на тях ама...И не съм аз против тях,но не може такива своеволия!
0
 
 
Абе тия от Брюксел луди ли са??? Знаят ли какво значи тъп, нагъл циганин?Ами да им ги подарим, да си ги интегрират колкото си искат.
+1
 
 
Хора не си мислете че от циганин става човек това същесво никои не може да го направи човек то не подлежи на дресировка а нас българите са ни дресирали от всякъде за това им плащаме сметките този от бруксел да си ги вземе в тях и тогава да говори .....
+2
 
 
Този Томас що не си изпрати децата да учат в някое от училищата в Столипиново а той да си наеме квартира на ул."Сокол" например
+2
 
 
Томас Хамарберг да отиде да се прегледа, че е психично болен. Предлагам му да си вземе циганите и да се спасява с тях. И да разбере, че ние българите сме малцинство - на 15 долни гниди и отвратни твари като мангала има 1 българче. На извергнатата паплач им се дават помощи и детски, а на кака ми, че роди близнаци не й дават детски и на годинка и 3 месеца даде децата на дом. Така, че да не ми говорят за тия твари, защото като нашия ямболски 20 блок няма никъде, чак Мартин Карбовски му се възхити и го овековечи във филм. И спрете да им казвате роми, не им вдигате авторитета, напротив сривате вашия. И в крайна сметка ми дайте закон за ромите, защото не намирам такъв.
+3
 
 
Че циганите живеят мизерно, спор няма. Проблема е че са необразовани, доста даже не говорят и Български и съответно не могат да си намерят и задържат дори и най-лошата работа. Училищата са безплатни и задължителни до 8 клас. На малцинствата дори и дават безплатни учебници но факт е че малцинствата рядко завършват даже и 8ми клас. Те са представени в политиката (ДПС) и свободно си изповядват религията (някои са мюсулмани някои са християни). Аз мисля че държавата полага доста усилия, но просто циганите и тяхното общество не полага никакви усилия.
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 09.02.2010 г.
0
 
 
Подарявам цялата циганска махала във Варна на Брюксел!
0
 
 
аки кво толериране бе когато почнат да си палщат сметките данъците изаконят си постройките почнат да работят и да образоват децата си може да се замислим но за сега ис остават животни за разплод и нищо повече да поживее при тях една година и на още на 2-рия ден друга песен ще запее те не искат да се интегрират паразитите насила хубост не става е казал народа пък ако не иска да дойде ще му ги пратим всичките да си ги интегрира да си ги толерира и да ги прави квото си ще то е много лесно от страни акъл да се дава тъпанар такъв, незапознат със ситуцията
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: