ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Кошмар за клиент на "Виваком" заради миг невнимание
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:46 / 13.10.2022Коментари (16)169645
©
Клиент на наш мобилен оператор се оплака в социалната мрежа Фейсбук, видя Plovdiv24.bg. Публикуваме поста на човека без редакторска намеса:

Здравейте, Vivacom ми спря телефона в Сърбия със сметка около 500 лв. Въпросните 500 лева сметка идват от 20-30 МБ, които телефонът е използвал сам за синхронизация.

В договора обаче изрично е упоменато, че има лимит от 90 лева без ДДС или т.нар "максимална финансова граница".

На границата получих и смс, който изрично казваше, че услугата ще бъде спраяна след натрупване на 115 лева с ДДС. Въпросът ми е дали да съдя "Виваком" и някой от Вас има ли подобни случки?

"Там е сложно с този лимит. Скоро в Босна го пуснах, без да искам и на момента ми дойде съобщение, че наближавам лимита с 80% ,а като ги питам защо не са го изключили, а са оставили сметката да стигне до 160 лева, ми отговориха, че при тях информацията достига след 2-3 дена, тъй като се използвали чужди оператори и това не е за първи път", отговаря му друг потребител на Фейсбук.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Бях във Филипините и нямах този проблем защото ползвах сим карта от тамошен оператор Но ако четете внимателно,например Виваком зад граница ми пише че ще прекъснат услугата при достигане на 120лв,но е възможно и това да не се случи,демек колкото направя :D Щото във Филипините един мегабайт на Виваком струва само 19лв
0
 
 
Аз имах проблем с друг оператор за сметка от 1600 лв. за разговори от Сърбия за България, но причината беше в тях след прослушване на разговорите ми с техен оператор преди заминаването ми. И така 7 месеца само запитвания от моя страна и корекции от тяхна страна. И въпреки вината им, аз пак си платих...
0
 
 
В Турция ми спряха нета при достигане на лимита, 115 лв, даже ми изпращаха смс-и, че наближава този лимит.
+2
 
 
Не им идва акъла на хората. Все без да искат, все без да знаят. Знае как си ползва антисоциалните мрежи, но няма акъл за 3 стотинки да си спре данните в роуминг. Като не можеш, попитай как става. Или просто си забрани услугата в мобилния оператор. Но не, трябва да чете и да се облъчва. А после плаче. Да плаче. Сам си го прави.
0
 
 
Същият проблем. Не спазват условията в договора.
+2
 
 
Кьорав карти не играе. Всеки знае какво е дереджето с мобилните връзки в Сърбия и Турция и своевременно предприема мерки когато навлиза на тяхна територия.
+3
 
 
Как пък все "без да искате" си пускате мобилните данни в роуминг, бе идиоти? Буквално всеки един телефон пита за ИЗРИЧНО ПОТВЪРЖДЕНИЕ, ако искате да пуснете мобилните си данни в роуминг и ви казва изрично, че ще ви се натрупат допълнителни такси ако се съгласите. Щом мобилните данни са пуснати, значи ВИЕ СТЕ СЕ СЪГЛАСИЛИ това да се случи и няма начин да стане "без да искате", освен ако не сте тъпи като галош! Това, че операторите се възползват и ви взимат парите е съвсем друга тема и вие няма да можете да ги осъдите именно заради причината, че сами сте си пуснали мобилните данни. Оператора ще каже, че има забавяне в отчитането на използваните данни и времето между отчитането на достигнатия лимит и използваните в последствие данни не зависи от тях, а от чуждестранния оператор. Един вид ти казват "Ходи съди тия в Сърбия, успех!". В крайна сметка докато има будали ще има и тарикати.
+6
 
 
Това е абсолютна измама! Какво е виновен потребителят, че операторът има технически проблеми да следи потреблението в реално време ?! Това не е проблем на клиента, има си лимит, с който страните са се съгласили при подписване на договора.
0
 
 
ПОСНИ СИ ЖАЛБА ДО КЗП С КОПИЕ ОТ ДОГОВОРА ЗА МИН И МБ
+1
 
 
Съди ги и Трите Оператора са Мошеници Лъжат ни с Таксите.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: