ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общината: Всичко около пробива при Водната палата е законно
Автор: Диана Бикова 13:21 / 17.10.2022Коментари (11)4660
©
Община Пловдив няма намерение да се откаже от проекта за пробив при Водната палата. Това декларираха заместник-кметовете по строителство Пламен Райчев и по екология Анести Тимчев на извънреден брифинг, предшестван от сутрешния протест на граждани и последвалата драма с отсичането на първите дървета. На импровизираната пресконференция присъстваха заместник-кметът Тодор Чонов и главният архитект Димитър Ахрянов, но те не казаха дори една дума по темата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Пламен Райчев заяви: "Пред нас никога не е стоял въпросът за отказ от проекта. Изпълнява се след обществено обсъждане и след решение на Общинския съвет. Миналата година беше общественото обсъждане, едновременно с обсъждането за заема. 

Анализът за трафика е пратен до всички съветници в ОбС, публичен е в сградата на пл. "Централен", не е скрит, ще го качим и на сайта на общината най-късно утре. 

ЗУТ позволява да се правят корекции в проекта. Велоалеята е прекъсната, строителят трябва да ни даде вариант да не е прекъсната, оформя се като най-дългата в Пловдив. 

Във всеки строителен процес е възможно да се получат слягания, напуквания и т.н. Към настоящия момент нямаме такива опасения. 

Никой не знае докъде стигат основите на моста, нямаме в общината проект на моста. Не можем на 100% да знаем какво има под земята.

Екипът на общината взе решението за инженеринг. Бяхме притиснати от сроковете, защото, ако бяхме обявили поръчка за проектиране, щеше да отнеме между 6 и 9 месеца, а условието в заема е до края на 2023 г. да сме усвоили средствата." 

Анести Тимчев каза: "Това, че районният кмет не е подписал заповедта за отсичане на дървета, лично за мен е никакъв знак. В крайна сметка този град ще се реконструира, улиците ще стават все по-малки и по-малки, ще сме принудени да премахваме зелена система. Важното е да я възстановяваме."

Пламен Райчев: "Около 1500 квадрата от двата проекта се припокриват. Всичко, което бъде разрушено, ще се коментира с Управляващия орган (б.а. на ОП "Региони в растеж") по какъв начин ще се възстановят средствата. Изчислили сме, че сумата е около 400 000 лева. Провени са няколко разговора с УО. Неофициално са заявили от ОПРР считат, че пробивът е проект, който надгражда първия и може въобще да не връщаме пари.

Цялата документация за пробива при Водната палата ще бъде публикувана на сайта на общината, включително анализа за трафика най-късно утре. 

Има липса на заинтересованост, когато правим обществени обсъждания, няма хора, когато започнем да копаем – тогава. Няма как да правим нещо незаконно, извървели сме цялата процедура. Хората се притесняват, но никой не ни е потърсил."

Подробности гледайте в прикаченото видео!



Още по темата: общо новини по темата: 264
13.07.2023 »
11.07.2023 »
07.07.2023 »
06.07.2023 »
05.07.2023 »
23.05.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Политиците които правят на инат срещу гласоподаватели отичат в канала ... Няма време , но още можете да спрете този глупав проект !
+2
 
 
Сори но под развитие не разбирам бетон и като мен още няколко хиляди пловдивчани. Просто не гласувайте за него в следващите избори ако не слуша жителите на града. Това е всичко.
+1
 
 
Рздадохте се започва копаене и не знаят къде са основите.Има ли кой да повярва в това нещо.В цял свят кръстовищата са на 2 или 3 нива само в Пловдив не може.Стига глупости ще ви паднат къщите.Ще ви паднат други неща ама те така итака са увиснали поради възрастта.
+1
 
 
най - вероятно авансите вече са платени по договора, така , че и да се спре ще се плаща неустойка. отново губещи са хората.
0
 
 
Щом стоят държавни органи зад един или друг проект, няма как да бъде незаконно. Незаконосъобразно обаче може и почти винаги е!
+8
 
 
Банда нагли и безскруполни крадци управлява Пловдив - хора без достойнство, които продадоха целия град на шепа "предприемачи". Унищожихте града бе, простаци некадърни!!! После глобите от разрушените европейски проекти да не ги хакнете на пловдивчани, мизерници?! Плащайте ги от джобовете си вашите и на кликата, на която слугувате! Как ще е законен проект, след като и общинските съветници ви казаха, че не е имало обсъждане? Как ще е законно, след като има сигнал в Прокуратурата, бе? Помияри! Архитекти ви казаха, че проектът и безкрайно рисков заради подпочвените води! И къде е държавата???
+6
 
 
И като не знаете къде са основите на моста, как започвате да копаете, ако се окаже, че основите са там нов мост ли ще строите. Не е истина колко некадърен е г-на Райчев, защо дремаха и започнаха цялото копаене едновременно, когато всички проекти съвпаднат и се затворят моста на панаира, бул Дунав, Южен, Васил Априлов, какво ще стане в градът. Другият вариант е всички срокове за които говори Райчев да не се спазят с години. Пак питам залагали си заплата за сроковете.
+8
 
 
Как може да правиш нещо за града, което по-голямата част от хората не искат и ти да продължаваш? Или крадете или сте дебили!!
+9
 
 
Градът ще ви помни с тези безобразия и кражби. Тотална неадекватност, некадърност и разсипничество. Убеден съм, че тази простотия ще се помни години, влачейки негативните последици за градът ни! Нагли безхаберници управляват Пловдив, който никога не случи на кмет...!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: