ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Юрист: Некадърни и юридически неграмотни хора управляват Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:33 / 17.10.2022Коментари (8)9606
©
Позиция на юриста Мирослав Тенев, който на последните избори бе кандидат-депутат в листата на ГЕРБ в 16 МИР Пловдив град:

"След дъжд качулка... пресконференция на екипа на кмета на община Пловдив по отношение на малоумния проект за реализация на пробив на Водната палата в Пловдив, който разбуни духовете, предизвика протести и вече има подаден сигнал в прокуратурата за нарушения, които ощетявят бюджета...

Не мога да приема, че откроверно некадърни и юридически неграмотни хора управляват община Пловдив...

На 10:40 мин. от видеото зам.-кметът на община Пловдив Анеси Тимчев започна да обяснява каква е процедурата по издаване на разрешение за резитба на дърветата, които следва да бъдат премахнати при реализацията на пробива на Водната палата, което кметът на район "Централен" е отказал да издаде, въпреки че тези правомощия са делегирани на районните кметове в Пловдив със заповед на кмета на община Пловдив...

Анести Тимчев на 10:40 мин. обяснява как първо се издавало разрешението за строеж, а чак след това минавала комисия, която да прави фитосанитарна експертиза, въз оанова на която се издавало разрешението за резитба...

Пълни глупости!!!

Съгласно чл. 148, ал. 12 от Закона за устройство на територията "общинските органи по озеленяване изготвят констативни актове за дървесната растителност преди започване и след завършване на строителството. Разрешението за строеж се издава след издаване на разрешение за премахване на засегнатата от строителството дървесна растителност при условия и по ред, определени с наредбата по чл. 62, ал. 10 от ЗУТ.

Отделно изрично е посочено в чл. 31, ал. 1 от Наредбата на Общински съвет Пловдив за развитие, поддържане и опазване на зелената система на Община Пловдив, че "НЕ СЕ издава Разрешение за строеж на обекти, при които се налага отсичане, преместване или резитба на дълготрайна декоративна растителност и унищожаване на тревни площи, преди издаване на писмено разрешение от Кмета на общината или упълномощени от него лица."

В случая на практика в община Пловдив упълномощените лица по принцип издават тези разрешителни и това са районните кметове. Интригуващото в случая е, че въпреки отказа на кмета на район "Централен" да издаде такова, който е абсолютно законосъобразен и разбираем, тези лица от т.нар. екип на кмета, което е нещо различно от ГЕРБ и за които лица ние от ГЕРБ не сме гласували на местните избори през 2019 г., най-нагло са подвели кмета на община Пловдив да извърши закононарушение като е издал разрешително за премахване на дърветата, след като разрешението за строеж е било вече издадено от Главния архитект на Пловдив Димитър Ахрянов, забележете отново незаконно, в нарушение на ЗУТ и общинската наредба!

Въпросът в случая е от пълни некадърници ли е съставен т. нар. екип на кмета на община Пловдив, който е различен от ГЕРБ или от хора, които умишлено саботират работата му?"



Още по темата: общо новини по темата: 264
13.07.2023 »
11.07.2023 »
07.07.2023 »
06.07.2023 »
05.07.2023 »
23.05.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Досега такова слабо /меко казано/ управление Пловдив не е имал! Може би с нашето безразличие си го заслужаваме! Само мрънкаме по сайтовете, но когато трябва да гласуваме - ходим за гъби! Ех, Славейков, колко прозорлив си билНе сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас. И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме... Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни... Все нас тъпчат кой отдето завърне, щот сме туткун, щото не сме кадърни... Всякой вика "Яман ни е нам хала!" - а всякому мерамът е развала... Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша.
0
 
 
Мирославчо, по-леко , по.леко , знам те какъв „демократ” си! Спомни си от къде започна! Хубаво се ориентира към ГЕРБ, добре им служиш, Интересно е , къде и как ще хвърчиш и жижукаш при поредната политическа метла. Дотук за теб. По отношение на проекта за пробив при Водната палата, същият за съжаление ще се осъществи. Тогава, когато теглехте заема, подготвеха се процедури и т.н ,всички бяхте едно, а сега в процес на предстоящи местни избори си въртите опашката.
+5
 
 
Погледнете ни дебилния кмет! Как очаквате да има компетентни хора в екипа си? Въобще няма да изглежда добре. Не казвам, че сега изглежда добре. В крайна сметка цялата тази некомпетентна корумпирана пасмина трябва да се изчисти от общината. За съжаление още доста щети ще нанесат до тогава. От нас зависи! Алоооооо? Има ли още живи мислещи пловдивчани? Какво трябва да стане, за да зарежем ракийките и салатите и да излезем на улиците и да блокираме корумпирания устрем на псевдо-вождовете ни???
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 17.10.2022 г.
0
 
 
Да, пълни некадърници са. Въпросът е, защо търпим тези некадърници да съсипват града.
+5
 
 
В случая Ахрянов е най-долното мекотело...отдавна трябваше да е уволнен и пратен в Русия да се бие.
+5
 
 
от бивши спортисти и милиционери да не очаквате друго
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: