ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Министър Дянков наказва кмета и цял Пловдив?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:48 / 18.02.2010Коментари (38)5166
© Plovdiv24.bg
12 100 000 лева дължима от Министерството на финансите субсидия за февруари за държавните и местните дейности все още не е преведена на общината, алармираха кметът Славчо Атанасов и главният финансист Наталия Делчева на приключил току що извънреден брифинг, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Още тази сутрин по настояване на Делчева кметът е предал писмо, с което се настоява за възможно най-скорошно решаване на проблема на финансовия министър Симеон Дянков, който беше пристигнал заедно с премиера Бойко Борисов за участие в Общото събрание на националното сдружение на общините. Атанасов не е успял лично да говори с министъра, който пък препоръча пред журналисти Пловдив да си оправи бюджетирането, напомняйки, че единствено тукашният градоначалник си е позволил измежду всички общини да раздава коледни премии.

"Заповедта за премии от по 300 лева на служител в общината от икономии във фонд "Работна заплата" беше подписана на 10 декември сутринта. Писмото на министър Дянков се получи по обед, после от министерството на образованието съобщиха, че за училищата забрани няма, а от националното сдружение на общините разпространиха, че всеки кмет може да постъпва както трябва", обясни Делчева.

Кметът пък прочете списък на негови колеги, които не само са раздали премия, ами по цяла 13-а заплата и дори са правили банкети за своите служители - Йордан Лечков и кметовете на Русе, Благоевград, Банско и Свищов.

"Ако това е наказание за коледните добавки, защо не ни беше спряна държавната субсидия за януари или пък защо тази санкция не е приложена спрямо някой друг град?" - попита риторично кметът.

Досега той не е бил свидетел на подобен акт, независимо от цветовете на миналите правителства - сини, червени, жълти. Да се накаже вторият по големина град в България било безумие, защото щяло да създаде голямо социално напрежение. 8 хиляди души - служители в районите и общината, в здравните и социалните заведения и други делегирани бюджетни дейности, щели да останат без заплати. Трите диспансера - онкото, психото и кожният, ще трябва да пуснат своите пациенти. Детските градини и ясли са заплашени също да затворят, което би спряло и родителите на децата от работа.

Славчо Атанасов не може да повярва, че това е политически акт спрямо него. Като възможен вариант за постъпките на финансовия министър той вижда опит да се породи социално напрежение, след което някой държавен служител да се появи като спасител на Пловдив, а кметът да бъде представен като безсилен. 

"Надявам се, че това е просто някаква грешка", запазва оптимизъм засега Атанасов. Той вече се е опитал да се свърже по телефона с премиера Бойко Борисов, а още от утре с Наталия Делчева започва офанзивен контакт с министерството на финансите. Сумата от 12 100 000 лева е дължима на Пловдив по закон.


Още по темата: общо новини по темата: 3
19.02.2010 »
18.02.2010 »
18.02.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Това е нару6ение на финансовите закони. Г-н Атанасов е един добър кмет за Пловдив. с Иван Панев , те правят най-много за гр. Пловдив Желая успех на кмета.
+3
 
 
До Роско, ако работех в общината щях да си кротувам, защото където викаш те взимат 400-500 лева а знаеш ли им работното време на повечето какво е ?? Има едни които работят от 11 до 13 часа.КОЛКО ДА ЗИМАТ ВЕ 10000000 Лева ли ? И да може да са хора ама повечето за остаряли соц. бабички от комунизма останали, който нищо не разбират.
+2
 
 
Нали набутаха софийски боклук на Пловдив-и пари ли дават?
+1
 
 
Дянков трябва да бъде изгонен с камъни. Заради тоя боклу* "...8 хиляди души - служители в районите и общината, в здравните и социалните заведения и други делегирани бюджетни дейности, щели да останат без заплати. Трите диспансера - онкото, психото и кожният, ще трябва да пуснат своите пациенти. Детските градини и ясли са заплашени също да затворят, което би спряло и родителите на децата от работа.". Ясно е, че това е незаконен политически удър от тази нагла пасмина, която си мисли, че управлява България, а всъщност са по-зле и от комуниститте даже. Закривайте болници, хора умират заради това. Вместо да се оправдавате с тежко наследство, накажете главните виновници, но сте си дружки и няма как да стане, за това народа го отнася пак.
+3
 
 
Ей,много рев,много вой!Щом по закон тези пари се полагат на града,няма начин да не ги получим!Дянков не е тъпак,той знае,че няма как да минем без тези 12 млн, лева.Или пък може би Бойко ще му позволи да наруши закона?!Славчо знае само да реве.С един телефон можеше да внесе яснота,а не да прави брифинги и да се изкара дискринминиран!!!
+6
 
 
Пловдив може да е най-стария град,но е с най-глупавия кмет!!.....Дори в "господари на ефира"влезе това недоразумение!!
0
 
 
И какъв е принципът,че по време на криза не се дават помощи ли?Или даваш или не даваш,както и с Баня Старинна-или го пускаш или не!И в двата случея си носиш последствията,но аз не смятам,че изгонването на пишман художника и отпускането на 300 на служители е грешно нещо.Личното ми мнение все пак
-2
 
 
Какъв пир по време на чума бълнувате?Раздал човекът по някакви си 300 лв. на служителите и вече разорил държавата.Хайде стига глупости!Ако са си свършили както трябва работата защо да не им даде-така ги стимулира да бъдат по-ефективни и резултатни!ба*ти и държавата.....България не е само София :(
+3
 
 
Айде стига глупости! Пловдив е най-старият град в Европа. само този факт е достатъчен да сме перфекционисти. Нима градът ни наистина е подреден и чист? Съжалявам, че Главчо се възползва от ГЕРБ и стана кмет на Пловдив. Сигурен съм, че и няма да се повтори. Не може да станеш кмет и първата ти работа е да използваш спестени общински пари, за да купиш "служебни" Мазди за баща си и прочее домочадие. Това беше едва в началото. След това Главчо постъпи по същия начин - на безпринципна основа свърза ВМРО и БСП в общинския съвет. Пълни глупости. Всички са наясно с раздутия щат, с неправомерно раздаваните добавки към заплатите. А насреща на тов аполучаваме недомислици, като забавянето на бул. България, като липсата на пари в предпоследния момент за бул. Руски, като липсата на каквито и да е усвоени пари по европроекти. Всички сме наясно, че заместник кметовете на БСП и ВМРО са партийни назначения, нямащи нищо общо с ресора им. Пловдивчани за съжаление изобщо не се различаваме като манталитет от Димитровградци (град, с 63 годишна история, а нашата е над 6000 години...). Вместо да го изритаме тоя келеш, заедно с раята около него, се разделяме в отношението си спрямо министър, парламентарна група, партия и прочее.
+3
 
 
Не може г-н Кмета по време на криза да раздава такива огромни премии - това е мародерство спрямо бедните избиратели на града! Пир по време на чума! Отдавна се беше казало,че няма да има 13-та заплата! Сутринта като е подписал заповедта,до обяд не са изтеглени още парите от банката,как така бързо ги раздаде исе оправдава г-н Кмета?Дори и да не е казано от г-н Дянков,той не се ли сеща как трябва да харчи парите на данъкоплатците? Сега да ги връщат всички,които са ги получили, на г-н Кмета!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: