ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ученици масово връщат карти, искат си парите обратно
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:50 / 21.02.2010Коментари (21)12478
© Plovdiv24.bg
Ученици, подредени в дълги списъци, връщат закупените срещу 15 лева стари карти за пътуване в градския транспорт, но не желаят нови, а си искат обратно парите. Това съобщи Димитър Чолаков, управител на фирма "Автотранс", която издава картите. 

Той не скри, че е озадачен от малкия брой продажби досега - над 80 000 души са пътували миналата година с преференциалните карти, а закупените само седмица преди крайния срок не надминавали 15 000 броя.

Обяснение защо учениците - вместо да си подновят старите карти с нови, искат да им връщат парите, няма и заместник-кметът Александър Константинов. "Новите карти от 10 лв. месечно, с които могат да пътуват колкото си искат из цялата градска мрежа, струват колкото 25 билетчета по 40 стотинки", пресметна той пред репортера на Plovdiv24.bg и изрази притеснението си от възможни драми от 1 март, когато кондукторите ще искат по 1 лев от всеки, който не покаже нова карта.


Още по темата: общо новини по темата: 85
12.03.2011 »
11.03.2011 »
24.02.2011 »
24.11.2010 »
27.10.2010 »
26.10.2010 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
За сегашната ситуация е виновен Гърневски който започна пръв да разпродава обществения транспорт, след него Чомаков довърши всичко в Пловдив. Всеки който е гласувал за тях да си вземе поука!
+1
 
 
нека си направят сметката всички но малко нелепо и нагло да искаш пари а в същото време да ме возят в стари бараки пътувам почти всеки ден с единицата мрасни автобуси,без отопление,вратите несе отварят.
0
 
 
За да спре цялата тази дивотия с частни линии и множество превозвачи, трябва да се даде всичко на израелците, за да могат да управляват на пакет всичко, да се следи движението, да има модерни автобуси, да има дисциплина. Даже трябва да се поканят поне 3-ма големи израелски фирми, за да си правят конкуренция и да спечели най-добрия, българи е явно, че на този етап не трябва да се допускат - тотално сме провалени във всичко - играят интереси и чудесии. Истината е жалка, но е такава
+2
 
 
Учениците коио са закупили карти от 15 лв и сега трябва да взимат нови отказват защото трябва да доплатят още 15 лв и да вземат тримесечна карта тъй като пари не се връщат и не могат да си вземат карта за един месец
+5
 
 
Решението е велосипедни алей. По всички главни булеварди трябва да има такива алей...алей не да се катерат и паркират колите отгоре, а да си караш колелото на спокойствие ;) Здраве, икономия, по малко изгорели газове, по малко трафик и т.н. и т.н.
+2
 
 
И защо не са съгласни на тези карти?!?!?!? За 10 лв пътуват колкото си искат из цялата градска мрежа, може и само за 1 спирка да се качат в рейса, без да си дават задължителните 40 ст, дори и само за 1 спирка... ще стане ''интересно'' на 1-ви март, повярвайте, пълната лудница ще е...
0
 
 
Аз предлагам пълен БОЙКОТ на тези карти, защото в момента ЯВНО се чудят как да изкарат още пари
+5
 
 
По-добре пеша, отколкото та давам пари на тези безделници !
+1
 
 
Градът и не е толкова голям... От повечето квартали за 20-30 минути пеш си на центъра, то по принцип толкова се чака и рейс.
+3
 
 
Масово ще се отказват и пенсионерите от картите, когато им се налага ще ползват маршрутка за същата цена,но няма да ползват градския транспорт,щом увеличават драстично цената на картите.Внесохте много нови автобуси,но няма как да се изплатят,г-да ,заради изнудване на гражданите с това наддаване на цената.По този начин ще загубите и избирателите си,които остават недоволни.А да знаете като се качи един пенсионер с карта в автобуса,как злобно го посрещат кондукторите,че не купува билет,а ползва някаква преференция,и пенсионерите се чувстват виновни,че са в такава ситуация.Чуват се и груби реплики по техен адрес,аз съм свидетел на такива сцени и е много тежко да имаме такова отношение към старите хора,обиждани по всякакъв повод.Не е така в другите страни,само у нас има такова лошо отношение към възрастните, а те не заслужават това.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Парламентарни избори 2024
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: