ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Учители в елитно училище в Пловдив ходят неподходящо облечени? Ученици недоволстват и за униформите
Автор: Цвети Тончева 15:46 / 26.10.2022Коментари (7)146705
© Plovdiv24.bg
Ученици от руската гимназия в Пловдив се оплакаха, че учители "издевателстват" над тях по отношение на задължителността на носенето на униформи. 

Ето сигнала, който дойде в редакцията на Plovdiv24.bg:

"Здравейте, бих искал да ви информирам за дадена ситуация в Руската гимназия в Пловдив. Както е известно това е едно от училищата, в които носенето на униформи е задължително, като се предлага тениска, суичър и риза с вратовръзка, които учениците сами трябва да закупят. Свързвам се с вас по отношение на факта, че напоследък, при проверките за униформи, учителите издевателстват, като твърдят, че не може учениците да носят само една част (тениска) със свое собствено облекло над нея.

Те държат да се закупи и училищен суичър, което навежда на мисълта, какво ще стане през зимата, когато както директорката обяви, няма да има пари за парно. Ще трябва да мръзнем по суичъри и тениски, защото не може да имаме собствено яке отгоре?

Също така държа да отбележа, че учителите не поддържат униформен вид и участват в учебния процес по маркови дрехи, скъсани дънки и тениски с надписи, каквито на нас учениците са забранени. Не се надявам на много, но смятам, че една медия като Plovdiv24.bg може да хвърли малко светлина и да покаже на училището, че униформеният вид не е най-належащият проблем".


Plovdiv24.bg се свърза с директорката на училището Вихра Ерамян, която бе категорична, че не е съгласна с думата "издевателстване", тъй като не е имало случай на изгонени деца заради униформи, така както се е случвало в други гимназии в страната. "Това, което искаме, е да научим децата, че в живота има правила, които трябва да се спазват". 

"Те често слагат над тениската пуловер, извън униформата, с пред текст, че им е студено. Вчера например, донесохме термометър и премерихме температурата в клас, при два отворени прозореца беше 27 градуса. А те показват само якичката на тениската и казват, че са с униформа. Аз разбирам тяхното желание да не носят униформи, но във всяко училище в Западна Европа униформите са задължителни.

Ние ги учим на това, че има дрескод, който е задължителен във всяка институция.  Ако работиш в банка имаш униформа, ако си лекар - имаш бяла престилка и каквато и професия да упражняваш, навсякъде има дрескод, с който трябва да се съобразяваш. Това, което ги караме да правят, е за тяхно добро. И в живота е така  - има правила, които трябва да се спазват", каза Ерамян.

Тя обясни, че униформите не са въведени сега, те са от години. Този правилник е видян от учениците още при постъпването им в гимназията и те са го приели доброволно. Сега трябва да се съобразяват с него. Още повече, че гимназията се опитва са остане с европейски облик. 

За учителите и за тяхното облекло Вихра Ерамян каза, че учителите в Руската гимназия в Пловдив са най-стилно облечени. "Има колеги, които дори ходят облечени в ученическите униформи. Казано им е да са в добър външен вид и той е наистина такъв", добави директорът на езиковата гимназия Вихра Ерамян.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Хахаха - руската била елитна гимназия хахахаха- Сперте с тези подвеждащи заглавия моля, руската е като всяко квартално СОУ
+1
 
 
Аз съм випуск 2012 от руската и тази новина просто показва, че нищо не се е променило в това училище. Винаги, когато учениците са недоволни от нещо, ръководството просто казва "навсякъде е така" и отказват даже да проведат диалог с учениците. Вихра Ерамян и Анелия Митева - оставки!
0
 
 
Нищо против униформите, но блузите с къс и дълъг ръкав са от една и съща тънка материя! Суичъри в магазина няма, така че не виждам как детето ми зимата ще ходи само по някаква си блузка?! Хубаво е да се спазват правилата, но в случая пак всичко е недомислено!
0
 
 
Ако държавата подпомогне закупуването на нови автомобили с радост ще предам на вторични смърдящото,димящо 1.9TDI!
+1
 
 
Ако бяха учили навън, щяха да знаят, че на много места в Европа и САЩ, униформите са задължителни. Тук обаче бъркаме, както винаги свободата със свободията. И недоволстват малките негодници, които след време ще броят от 1 до 12 и ще мислят, че са постигнали най-големия успех в живота си - да завършат средно образование, което няма нищо със средното образование от преди 30 години. По сложност имам предвид. Да се учат на правила, защото после ще е късно и болезнено.
-3
 
 
А всички ние, които не сме носили униформи в училище, как сме се научили да носим униформи на работа!!! Че и правила спазваме!!!
-2
 
 
Директорката говори глупости. От когато новия заместник директор се появи се оказа, че суичърите и ризите не са част от униформата /които купил купил - честито/. Зам. директора се крие не може да го откриеш. А за учителите нямам думи - само един от тях носеше униформа и той се пенсионира. Ходят като...а за преподаването по иновативните им начини направо нямам думи. На повечето от тях въобще не трябва да им се заплаща, защото карат децата сами да се преподават, а те буквално издевателстват над психиката им.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: