ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Младежите искат стартовата им заплата да е поне 1200 лева чисто
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:39 / 27.10.2022Коментари (21)6324
©
Младите хора искат стартовата им заплата да е поне 1200 лева, при това не брутната, каза днес директорът на Бюрото по труда във Варна Филчо Филев. По думите му тези желания сериозно се разминават с това, което предлагат работодателите, предава БТА.

Филев допълни, че се увеличава броят на младите хора, които нито работят, нито учат, но и не търсят активно работа. Той посочи, че  за издръжката си те разчитат на родителите си, голяма част от които работят в чужбина.

Филчо Филев откри днес във Варна Младежка трудова борса, организирана от местната структура на Агенцията по заетостта.

Според него такива срещи дават възможност фирмите да представят възможностите, които предлагат не само като свободни позиции, а и като стажове и практики.

От друга страна борсата ще е полезна и за младите хора, които ще видят как стоят нещата в практиката и е възможно активността в търсенето на работа сред възрастовата група до 29 години да се увеличи, посочи Филев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
При липса на опит се започва от ниското. Това че искат си е за тяхна сметка. Винаги се започва и на изпитателен срок, а там няма как да е високата заплата. Друг проблем е, че матрЯла "произведен" след 2000 година не става. Разликата между очаквания и реалност се нарича... трагедия. Да си стоят по кафенетата и да се оплакват, че нямало работа. Има за целия китайски народ, че и отгоре. :-))))
Свобода и свободия са две различни неща!
на 27.10.2022 г.
-1
 
 
Само да ви кажа, че преди 5 години най-мизерната едностайна квартира в Кичука беше 450 лева! Кат сложиш поне 300 за храна (въпреки че 300 лева за месец, не знам дали ще стигнат, дори да си пазаруваш от магазина), стават 750, зимата кат ти дойде 250-300 лева ток и ето ти 1000 лева разходи ако не искаш да живееш с мама и татко, а нямате други собствени жилища! Ако имаш и автомобил, дори най-мизерния автомобил да е, пак не можеш със заплата от 1200 лева на месец да го поддържаш, а вие ми дислайквате коментара, ха сега деца кажете кое от изброеното е лъжа, да не говорим, че един млад човек ще иска да изведе едно гадже на среща, ще иска някоя дрешка да си купи от мола, човек да не работи само за сметки???
-1
 
 
Малко искат даже ако питат мен мн да не му мислят 1500 минимум стига са се уяждали на наш гръб работодателите и ще ме извиниш колега прав си за младежта е малко капризна ама с това заплащане и отношение на работодателите скоро няма да имат какво да интервюират.и с това все няма пари и колко зле било мерси съм да ми го обяснява човек с кола за 500000 евра и горяща за ден месечното ми гориво иначе колко мъка им било под ножа дано никой да не им иде за под 1500 защото това е начина да спрем най после това зверско изалчняване на нашите работодатели. Като няма кой да му работи за 1200 ще вдигне на 1500 така се вдига заплатата като не разбират нищо друго освен алчност работодателите ни
0
 
 
Провел съм около 20 интервюта последната година, за различни длъжности. Днешната младеж 80% е брак брутално. Първо на никой не му се работи, кандидатстват на 100 обяви в сайтовете за обяви и накрая като им звъннат от 2-3 места и те не знаят за какво са кандидатствали. Послед след уговорка по телефон "добре да искам да дойда на интервю" от 86 кандидата с който сме се чули в рамките на 5 месеца са дошли едва 20. В обявите е записано каква е работата и какво е възнаграждението, щом те кандидатстват значи са наясно, после по телефона също е преговорено същото и накрая на интервюто те питат ами колко ще вземам за 3 ти път им казваш и "ами не аз мислих че ще е повече" от тези 20 човека 12 се отказаха, 6 обещаха че им харесват искат да работят и на другия ден на обучение няма никой. Не си вдигат и телефоните. 2 ма започнаха работа единия изкара 1 седмица другия 2 месеца. Втория ми каза ами напускам аз попитах защо, отговора беше "просто не ми се работи вчера се чух с майка ми каза че ще ми прати 500лв, ще го мисля като свършат парите". Работата за която кандидатстват в моя случай беше изключително проста, работи се в офис 8 часа. събота и неделя се почива стартово беше 1400 нето и пак нямаше успех. Така че буквално са деградирали, ама и родителите ги държат до 30 в тях и им дават пари може 2 лв да му дадат днеска той да е на 28 години за 2 цигари и кафе да има стигат му той няма да работи. Представям си тези как ще гледат семейства и прочие. Няма какво повече да кажа, и жените и мъжете като хи хванеш от 20 до 35 не искат да работят и някой са на под 30 и имат едва няколко месеца трудов стаж през живота си. Тия малките дето още не са пълнолетни искат да бачкат повече. И тази тенденции всяка година ще става все по тегава.
Свобода и свободия са две различни неща!
на 27.10.2022 г.
-4
 
 
Нищо лошо не искат младежите, дори и това е мизерна заплата за цените на сметките и стоките в България! Изпокрадаха всичко, станаха милиардери, не ги е срам някои хора, Господ ще върне на всеки според делата му!
+3
 
 
Нека искат. Редно е. Но да ги заслужат. Също така искат да заемат по-високи позиции, без да имат образование или опит за това, да не се претоварват много психически или физически, да не работят много часове (5 часа стигат), че да имат време да си "чилват", задължително събота и неделя почивни, да не носят никаква отговорност и т.н. Доста младежи съм интервюирал за различен тип работи. Не е добре положението.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: