ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Инженерен абсурд: Появи се бордюр в средата на кръстовище, пловдивчани са в капан
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:08 / 29.10.2022Коментари (4)22466
© Plovdiv24.bg
За нов проблем във връзка с реконструкцията на ул. "Богомил" сигнализира пловдивчанка в редакцията на Plovdiv24.bg. Става въпрос за черния път до станция на ЕВН - Юг, който се използваше от живущите за преминаване от и за бул. "Санкт Петербург", както и е един от кратките и ненатоварени маршрути до близките училища и детски заведения.

Жената е изпратила запитване до Община Пловдив, на което очаква отговор. Направила е и видео, с което да онагледи куриозния случай, за който живущите наблизо не са били предупредени. Ето за какво точно става въпрос. 

На 20.10.2022 г. подадох запитване към район "Източен" с няколко въпроса покрай цялостния ремонт на ул. "Богомил", в района на бул. "Санкт Петербург". Към този момент (24.10.2022 г.) отговор още нямам. Бих искала да споделя запитването си с пловдивчани чрез Вашата медия, тъй като забелязах, че живущите в района са също недоволни. Надявам се скоро общината да се отзове:

"Здравейте,

Пиша Ви във връзка с изпълнението на проект "Подобряване на градската среда в Зона с потенциал за икономическо развитие "Гладно поле" по процедура: "Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Пловдив“ - ос 1 на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020" и по-специално реконструкцията на ул. "Богомил" до бул. "Санкт Петербург".

1. Отсечката от ул. "Богомил", която се свързва със бул. "Санкт Петербург", реално вече е затворена, понеже е положен бордюр напречно. Тази отсечка се използваше активно от живущите в района за по-бърз излаз на бул. "Санкт Петербург", като това намаляваше трафика по ул. "Богомил", в посока ул. "Лев Толстой". Какви са плановете за тази вече отцепена част от "Богомил"?

2. Площта пред гаражите, разположени на ул. "Богомил" 99 - 101, беше обособена като свободен паркинг. В момента тя е неизползваема, понеже има положен бордюр пред тях. Предвиден ли е алтернативен паркинг?

3. В техническите спецификации на обществената поръчка (https://app.eop.bg/today/65101) пише, че се предвиждат паркинги и облагородяване на прилежащите зелени площи. Можете ли да представите проекта по "Обособена позиция 1", както и негов модел, тъй като никъде няма достъпна информация? Всеки ден научаваме постфактум коя улица се затваря, къде се полагат бордюри и пр. Ще е от полза на всички живущи в района да знаят как ще бъде променена инфраструктурата.

С уважение








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сагата с обратния завой на Сточна гара приключи.... и то приключи в полза на законовата ситуация, защото до сега нищо не беше ясно поради това че маркировка, знаци и светофар не даваха яснота по това забранен ли е обратния завой в крайна сметка или не...
на 30.10.2022 г.
0
 
 
Не търсете смисъл и логика там където няма такива. Щеше да е добре да има път там но.. като всичко хубаво за града ни което можеше да се случи, и това няма да го бъде. Корумпирани идиоти управляват града ни, и ще правят нас на идиоти още доста дълго време...
0
 
 
22г.не се намери кмет който да завърши тази отсечка от Богомил до Санкт Петербург и ако пак някой си е пробутал проекта и общината има намерение да смени статута на тази отсечка,оставките са най малкото което можете да подадете.От клипа ясно се вижда,че под блока има гаражи как ще стигнат собствениците до тях като сте сложили бордюри,пълно нещастие и никаква мисъл.
Сподели какво ново....
на 29.10.2022 г.
+1
 
 
Защо ли си мисля, че това отклонение от ул. "Богомил" срещу новата подстанция "Тракия-Евмолпия", собственост на ЕВН България, което свързва тази улица с бул. "Санкт Петерсбург" в частта си от студентското общежитие на ТУ и бившия магазин "Лино", оформя един много апетитен парцел за поредния "Оазис", "Корона", "West Point", ПИМК или нещо от този род!? Дано не съм прав!
0
 
 
Нищо не ме учудвава в този град всичко върви с главата на долу копая и затварят където и скимне и когато им скимне без предупреждение на гражданите после върви се управяй
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: