ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Най-коментираното видео: Да отиде да запали свещичка за здраве
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:46 / 29.10.2022Коментари (6)20238
© Фейсбук
Видео, публикувано в една от софийските фейсбук групи, стана едно от най-коментираните, видя Plovdiv24.bg. Поводът - кадри, на които се вижда тръгваща да пресича на пешеходна пътека жена.

"Нещо много уверени станаха някои пешеходци през последните години. Мислят си, че като пресичат на пешеходна пътека, Всевишният ги защитава и са неподвластни на законите на физиката. Да, на пешеходна пътека пешеходецът е с предимство, но това не му дава право да връхлита като хала, без да гледа. Слагаш плахо крачето на платното, уверяваш се, че шофьорите са те видели и са започнали да намаляват, и тогава минаваш.

В такива случаи рязкостта на спирането е баланс от нуждата да спасиш пешеходеца и да избегнеш удар отзад, който баланс аз постигнах с неимоверни усилия. На тези хубави гладки жълти павета единственото, което спаси тази госпожа, беше усърдната работа на ABS-а. Да отиде да запали свещичка за здраве.

P. S. И да, скоростта ми е перфектно съобразена с пътните условия, както се вижда", казва авторът на видеото.

"Четейки коментарите, се отчайвам колко самоубийци има. Как е възможно да си мислиш, че шофьорът е виновен, че си изскочил да пресичаш на 10 метра пред автомобил, движещ се с 30 км/ч (8 м/с)? Как може да си мислиш, че можеш да пресичаш, без да се огледаш, защото видиш ли, в закона пише, че пешеходецът е с предимство, нищо че също пише, че пешеходецът трябва да се съобразява с движещите се автомобили, преди да пресече? Как може хората да нямат чувство за самосъхранение? Ако шофьорът не караше лек автомобил (1 тон), а беше с камион (20 тона), дали щеше да успее да спре? Или сега ще кажете, че преди пешеходна пътека трябва да се кара с 5 км/ч, ако излезе някоя "овца" да не я бутнеш? Докато всички се мислят за безсмъртни, ще има хора със счупени крака", подкрепя го друг негов колега.

Изгледайте видеото по-долу и сами преценете кой е крив и кой - прав!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Господинът да си върне книжката в КАТ и да не се качва зад волана. Първо имаш обозначен знак за наближавана пешеходна пътека. Още тогава, трябваше да очакваш, че може да се появи пешеходец. Второ, имаш и знак с оказана пешеходна пътека, който според ЗзДВП трябва да караш със съобразена скорост, такава че да можеш да спреш, ако тръгне да пресича някой. Трето от видеото пешеходката се вижда много преди ти да се сетиш да намалиш. Даже автомобилът, който ти се пада отляво я е видял и намали преди тебе. Интересно е как той успя да намали и да спре, а ти едвам не я отнесе като куцо пиле домат. Аман от малоумници като тебе. Виж си видеото, което си качил и отиди в църквата да запалиш свещ, че не си я блъснал, че тогава щеше да я втасаш. Виновен си по всички параграфи. А умственото изоставане не ти дава право да шофираш.
+3
 
 
Ако я беше блъснал, шофорът определено щеше да бъде виновен. Има достатъчно видимост, за да предцени дали пешеходецът е решил да пресича и достатъчно време, за да реагира. Друг е въпросът, че в закона е записано, че пешеходецът е с предимство от момента, в който е стъпил на пешеходна пътека и действията му винаги могат да се оспорят. Докато в други страни (и в частност Англия където съм бил), предимство има пешеходеца още когато шофьорът е предценил, че иска да пресече и най-вече ако е установен така наречения eye contact
+2
 
 
Пешеходецът трябва да стъпи на пешеходната пътека, когато автомобилите са много далече или когато вече са спрели за да дадат предимство. Не е нужно да ги спират с тялото си.
0
 
 
приближава кръстовище, вижда отдалече, че има пешеходец на тротоара, който се кани да пресича и не намаля скоростта докато пешеходеца не се оказва на платното... типичен ганьо. до него човека с бялата кола намали навреме.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: