ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Илиян Филипов пред Plovdiv24.bg: Видео наблюдението на "Колежа" скочи от 50 000 на 700 000 лева, 12-те милиона може и да не стигнат
Автор: Стойчо Генов 15:28 / 31.10.2022Коментари (18)34220
Собственикът на компанията, която строи стадион "Христо Ботев" - Илиян Филипов, бе потърсен от Plovdiv24.bg, за да разкаже как вървят дейностите по завършването на съоръжението. Пловдивският бизнесмен призна, че все още не е получил от общината окончателните проекти и затова не може да каже колко пари ще са необходими за цялостното покриване на "Колежа" с козирка, но изрази опасения, че предвидените от общината 12 милиона лева едва ли ще са достатъчни.

Илиян Филипов уточни за нашата медия, че до момента фирмата му е актувала 18,5 милиона лева от първоначално отпуснатите от държавата 25 милиона.

Ето какво заяви за Plovdiv24.bg Илиян Филипов по темата за стадион "Христо Ботев":

В момента правим "леглата“ на едни линейни отводнители, които са по 1,2 метра, за да могат да бъдат положени. Полагаме всички канални мрежи, за да може да преминем към насипването отгоре и асфалтирането на площадките.

Все още от общината не са ми дали готовия проект, за да мога да коментирам колко ще струва цялостното изграждане на козирката. Трябва първо да разгледам този проект, да видим какви са новите неща и съответно да направим количествено стойностна сметка за новите неща. Преди малко разговарях със заместник-кмета и се надявам утре на оперативката да ги получа.

Дали тези 12 милиона, които общината вече гласува, ще стигнат – може би няма да се получи. За нещата, което аз имам информация от архитекта - изцяло ново е видео наблюдението, тъй като от полицията имат високи изисквания за лицево разпознаване и т.н. Само това видео наблюдение отиде от 50 000 лева на 700 000 лева. Озвучаването е съвсем различно, осветлението също е съвсем различно ... Но докато не получа проектите, съответно да взема офертите и да ги дам – не мога да кажа със сигурност.

До момента сме актували 18,5 милиона лева от отпуснатите от държавата 25 милиона.

От 15 ноември трябва да започнем с металната козирка – анкерните групи за сектор А и сектор В (Трибуна изток). Разговаряли сме и ще работим с двама изпълнители, за да стане работата по-бързо. Уговорката ни е до края на декември металната конструкция да бъде сложена. На сектор А ще има покритие за около 3000 места - това е първият етап.
Още по темата: общо новини по темата: 790
25.03.2024
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Стикс има кран,изпълни си обещанието,грозна квадратна плешива тикво.Лягаш и ставаш с Ботев нещастен комплексар.
-1
 
 
Този негодник не спря да лъже.Поредната лъжа на г-н ПИ(МК)нокио: Заложената сума за видеонаблюдение в обществената поръчка за Колежа не е 50 000лв, а е 652 099лв и фигурира още в офертата на ... самия строител!!! Крадливи и лъжливи гербаджийски боклуци!
+2
 
 
Квоооо стааа ве...то така и още толкова няма да стигнат...Умньовците не можаха ли да променят проекта , спрямо парите...А вярно ли е , че узаконяването на обекта (ако дойде това време) ще е почти невъзможно , заради документацията , която е тотал-щета...
-1
 
 
Този обект е за прокуратурата! Отделно е крайно опасен за живота на хората, защото е построен крайно неадекватно и против всякакви, инженерни норми и изисквания! Къде е държавата в случая?
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 31.10.2022 г.
-1
 
 
Пообъркал се е. От 50 хиляди скочиха на 7 млн. Или бяха 7 млрд май.
+2
 
 
Ееех, ако имаше съд и прокуратура всичките тези щяха да са на топло….!!! Но уви, добре дошли в България!!!
+6
 
 
още преди 3-4 месеца писах тук ,че нищо още не сме видели-още 20 млн няма да стигнат до края -ако има край-стойте и гледайте-с парите от стадиона ще построи целия кристален град
-3
 
 
Това вече подигравка ли е.12млн.до никъде .Теглете още 30 млн.и ще направите "9 септември "бижу.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: