ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин посочи истинския проблем на града ни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:16 / 05.11.2022Коментари (4)16822
© Google
"Здравейте, говори се поотделно за пробива на Водната палата, проблемите пред бъдещето на града с презастрояването и ненадеждния градския транспорт, но почти никой не ги разглежда заедно - това е истинският проблем на Пловдив в перспектива!" Така читател на Plovdiv24.bg започва сигнала си до медията ни. И допълва:

"Градът ни ударно се презастроява, недовършени са околовръстните маршрути и всичкият трафик от толерираното презастрояване ще се концентрира в центъра, или най-малкото ще премине през него.

Десетки хиляди новодомци ще имат избор между надежден градски транспорт или да се изсипят по трилентовата "магистрала" от "Тракия" към центъра на града в час пик. Ако не можеш да разчиташ на редовен градски транспорт или той е претъпкан - естествено вземаш по една кола за всеки един член на семейството и какъв е крайният ефект? Автобусите редовно са претъпкани, а разписанието дори по време на пандемията беше разредено, сякаш за да се блъскат повече хората!

Гаражите и паркоместата в новите сгради са крайно недостатъчни и същевременно крайно неудобни, което кара хората да паркират на улицата. Дори в "Тракия" трилентовото платно отдавна е пренаселено със спрени коли и това само ще се влошава с времето.

Пробивът на Водната палата не решава по никакъв начин проблема със задръстванията по цялата дължина от Панаира до Семинарията, а единствено ги влошава. Липсващите леви завои ще се правят точно на околните проблемни и без това кръстовища, допълнително влошавайки тежката ситуация. Реализацията на самия проект ще парализира тази пътна артерия за повече от година, като дори в момента "Марица" юг е блокиран заради прибързаните строителни дейности, което как точно помага на пловдивчани?

Един автобусен джоб да бяха проектирали, така че докато се качват и слизат хората в него, да не се задръства движението по дясната лента за движение. Такива бяха планирани и реализирани на много улици с изключителен трафик при ограничени размери на платното. Примери са бул. "Македония" 55, както и бул "Руски" 131 - и двата реализирани при последните големи ремонти на улиците. В момента три автобуса затапват движението, един от които заклещен в колелото, а друг спрял на моста!

Само базирано на публикацията ви "Вижте с подробности най-големите нови комплекси, които се строят в Пловдив" говорим за десетки хиляди хора, без да споменаваме други нови масивни проекти и единични кооперации, никнещи като гъби навсякъде. Всички тези хиляди автомобили ще се насочат всеки ден към центъра, не към Ягодово или Първенец...

Ако живееш извън центъра и закъсняваш за работа, налага ти се да ставаш час по-рано, зъзнейки по спирките... Затова си взимаш кола и много трудно ще те откаже нещо от нея обратно към градския транспорт. Изборът е тук и сега, преди да изберат хората 40 коли вместо един автобус. Инфраструктурните проекти са оправдани само когато има цялостна визия за развитието на града с десетилетия, а такава липсва.

Молбата ми към текущите и бъдещи управляващи е реализирането на перспективните проекти да не е "на парче", защото това не води до нищо добро и за нас гражданите и за тях, като отзвук.

Всеки иска да е горд от свършеното и да среща одобрение. Нека има повече диалогичност, каквито и решения да биват вземани".

С уважение,

Виктор Шапилов


Още по темата: общо новини по темата: 358
23.04.2024 »
15.04.2024 »
28.03.2024 »
25.03.2024 »
25.03.2024 »
14.03.2024 »
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Супер анализ!!! Но...само толкова!!! Тук никъде нямаме решение на проблема!!! А проблемът се казва: Градска оправа!!! Решението: СМЯНА С БОЙ И КАМЪНИ!!! Защо така? За да знаят следващите какво ги чака!
+1
 
 
Много хубав анализ на човека. Жалко, че целта на управляващите е да крадат пари с тези проекти и хората за тях не са важни
Сподели какво ново....
на 05.11.2022 г.
0
 
 
Тази "новина" достига до вас благодарение на собствениците на рейсове, които си търсят финансиране (нагъване с пари). Мое мило дете. Ако видиш колко рейсове нямат и един пътник ще ти стане ясно, че говориш нищо повече от пълни глупости.
0
 
 
Моля редакцията да препрати линк на тъпите господа , които са одобрили некадърния проект на Водна палата. Истината е ..... категорично тази малоумщина ще влоши още повече нещата и изниква въпроса .....Защо да се прави изобщо ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спортен риболов
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: