ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кошмар с ваденето на транспортна карта в последния момент
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:38 / 27.02.2010Коментари (25)6644
Снимките от галерията са от 7:00 тази сутрин
Преференциални карти за пътуване в обществения транспорт в Пловдив за месец март и напред ще се издават и днес и утре, напомня Plovdiv24.bg.

Това се наложи заради километричните опашки, които се вият от началото на седмицата пред всички пунктове за издаване на документите.

От понеделник, 1 март, в сила влизат новите условия и всеки, който няма от новите транспортни карти, ще си плаща в автобуса билетче от 1 лев.

По стара българска традиция, почти всички желаещи да си закупят карти оставиха тази процедура за последните дни. Това предизвика кошмарни опашки пред бюрата за издаване на карти. Към 7:00 тази сутрин пред бюрото на булевард "Мария Луиза" опашката бе от над 300 човека, оплака се в редакцията на Plovdiv24.bg наш читател.

"Тази вечер бях решил да не спя и сутринта реших да отида да си изкарам карта в 6 и 15. Когато пристигнах пред офиса за карти, имаше опашка от около 100 души, някой и от тях явно бяха спали в колите си пред блока.

Отказах се да чакам , тъй като пресметнах че в идеалния случай ще мина към 13 на обяд, това при положение че няма пререждания и забавяния за изкарване на цели списъци с карти.

Прибирайки се пресметнах и още няколко неща. Има 5 пункта, всеки работи по 8 часа на ден като за час се изкарват 30 карти, по 2 мин. - тоест 240 карти на ден за пункт 1200 карти на ден общо по 60 дни (2 месеца) 72 000 карти общо ако те се изкарват равномерно през целия период с умерени опашки от сутрин до вечер, а до колкото разбрах има около 90 000 пътуващи с карти.

Тоест ако през тези 2 месеца гражданите се бяха занимавали само с това, може би можеха и да се изкарат на време", обясни разпалено нашия читател.


(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 85
12.03.2011 »
11.03.2011 »
24.02.2011 »
24.11.2010 »
27.10.2010 »
26.10.2010 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Както винаги българинът чака последния момент. Студентите ги оправдавам да чакат до сега, тк при тях, за да се даде уверение, трябва да е платен семестъра, което пък става след приключване на сесията и т.н, но останалите.....?!?!?!?!?!?!???
+1
 
 
И не знам какво им пречи да ги направят като МЕТРО картите и да си вкарваш пари в тях всеки месец и да се отчитат магнитно.. Ще спестят доста пари от кондуктори!
Стоя и се чудя защо коментарите ми не са активниу т. е. защо ръчичките в горния десен ъгъл са сиви, а не зелена и червена.
на 27.02.2010 г.
+3
 
 
Нали тези пари отиват като субсидия за превозвачите? Защо не направиха график и да минат по всички училища или ВУЗ - ове за да си приберат парите и да издадат картите? Учителите служители ли са на превозваческите фирми че да имат този ангажимент? Всички свикнаха да си получават парите , а работата друг да им я върши. Колко ученици вчера не бяха на училище за да извадят транспортните карти на съучениците си? Това има ли значение за някой в този град ? Има ли инспектората по образование представа и защо позволява превозвачите и общинските съветници да нарушават макар и коствено учебния процес? Те просто си мълчат. Студентите и учениците вместо на училище са пред бюрото за издаване на карти. Ако се случи нещо там кой носи отговорност за това? Ама искам да си помислят сериозно юристите по този въпрос. Колко пъти вчера пред бюрото имаше юмручен бой? Аз изпращам детето си на училище, а не да виси в ролята на неплатен служител на общината и превозваческите фирми. А колко възрастни хора тичаха до пенсионното? Някой наясно ли е колко технологично време е необходимо за издаването на преференциални карти? Толкова човека по толкова време и толкова време, за да повисят в други институции, за да докажат, че не са камили?
Успял мъж е този, който може да задоволи всички желания на една жена. Успяла жена е тази, която може да си намери такъв мъж.- Жан-Жак Русо
+1
 
 
ми те тея карти се оказаха наистина много глупава работа- хиляда пъти ги променяха вариантите - за колко време ще се вадят, колко време ще важат.. нормално е да има опашки сега! пък и... то кога ли е нямало
+2
 
 
тея тъпанари от общината какво очакват? Естествено че хората ще си купят карти в последния момент! 10 пъти променяха вариантите! Хората изгубиха доверие в тях. Ами ако си бяхте взели карти още миналия месец и тея пе****си начело със селянина Славчо им скимнеше поредната простотия какво щяхте да ги правите тея карти а? Освен да си прахосате времето и парите за нешо несигурно...
+2
 
 
Айде ся да си направим една проста сметка: В Пловдив има поне 50 000 ученици и студенти. Те трябва да си изкарат картите си ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на ЕДНО гише (на бул. Мария Луиза 29). Това излиза, че за един месец, колкото беше времето, от което със сигурност се знаеха условията и т.н. трябва да бъдат изкарани 50 000 карти. Само че на това гише минават максимум по 400 души на ден. Айде сега разделете 50 000 на 400 и се получава, че този един месец трябва да има 125 дни!!! Аз може и да чаках в последния момент, но просто и касата за ученици и студенти няма физическата възможност да издаде толкова много карти за един месец. Дори и два месеца да са, пак е непосилно. После ние сме били виновни...
-2
 
 
Вярно е че променяха условията, но миналата седмица вече условията бяха ясни, даже още по-рано. Но тогава на касите нямаше никой. Чакат последния момент после пискат и плюят. Типично по български.
0
 
 
като са тъпи оцчи главички които си мислят че всичко се прави в абсолютно последния момент сега ще киснат като кретени на опашки. докато бях в университета беше същото с плащането на таксите. 2+1 седмици има да се платят, но първите 2 дена и последните 2 са някакви километрични опашки а през другото време няма кои да напсуваш.
0
 
 
В голяма степен пенсионерите сами са си виновни. То не бяха протестни събирания пред общината, то не беше чудо. И какво в крайна сметка! Спряха се точно на този вариант, който им беше предложен от самото начало есента още. Второ: Защо в последния момент хукнаха за карти? Болшинството от тях са събирали пари, за да си купят карта наведнъж за 9 месеца. В същото време другата причина да изчакат беше постоянното променяне на условията за тези нещастни карти.
+3
 
 
Всеки ден минавам покраи касата на Мария Луиза, цял месец не видях да има чакащи хора, но в 4тък и 5ък всички се бяха сетили, колкото и да гадно да звучи, да си чакат
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Откриха труп на мъж в една от ромските махали в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: