ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Има ли право шофьорът на червената кола да направи десен завой?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:36 / 15.11.2022Коментари (32)91329
© Фейсбук
Европейският център за транспортни политики продължава да споделя интересни казуси, свързани с правилата за движение по пътищата, видя Plovdiv24.bg.

"Въпросът днес е: Има ли право водачът на червения автомобил да направи десен завой?", питат от организацията.

"При несъответствие между светлинните сигнали и пътните знаци относно предимството участниците в движението са длъжни да се съобразяват със светлинните сигнали.

При несъответствие между пътните знаци и маркировката на пътя, участниците в движението са длъжни да се съобразяват с пътните знаци.

При несъответствие между пътен знак, поставен на преносима стойка върху платното за движение, и останалите пътни знаци, участниците в движението са длъжни да се съобразяват с пътния знак, поставен на преносимата стойка", коментира потребител на Фейсбук.

А вие какво мислите?







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Картината така поставена означава че може да се мине тъй като по приоритет се полицаи,светофар,знак и пътна маркировка. Знака с нищо не личи да е временен въпреки че в текста е казано на дополнителна стойка. И пак опитаме до липса на организация защото десния завои е на дополнителен светлинен сигнал и може да го спрат времено
0
 
 
Незнам за другите места но в София сме свидетели че фирмите с държавни поръчки си слагат знаци или хора за времено да пренасочват движението, и е излишно да спориш че най много да направиш поголямо задръстване
0
 
 
Не знам за автомобила, но ДАП-аджията е минал на червено най -вероятно :)
0
 
 
Разбира се, че няма право да завие, светофара отменя знаците за предимство, а всички останали знаци продължават да важат! Как светофар може да отмени забрнителен или здължителен знак?
0
 
 
Ако се спазват законите и правилата по пътищата за движение ляв завой е разрешен при червен светофар,щом има зелена светлина стрелка надясно.Обаче това е разрешено тогава и само тогава когато автобуса или друго превозно средство е с предимство и чак след като мине автобуса може да завие червената кола надясно,след което и синята.
0
 
 
Даже няма да чета коментарите, колкото и картинки, филми и каквото искате да пускате и да се обяснява никой няма да попие. Ганьо си е ганьо и няма по умни от него и той всичко знае. Забелязал съм че където и в България да пътувам има достатъчно добра култура рядко са ставали гафове, ама в Пловдив направо е събрана цялата сган на България която не може да кара. Толкова зле шофьори и такива мислещи се за нещо повече от другите на пътя не съм виждам никъде. Тука говоря за всяко време на денонощието и за всяко кръстовище е няма минаване на 100 метра или от светофар до светофар да няма от описаните по-горе кретени. 5 коли ща са и поне една ще е някой боклук!
0
 
 
тези от организация на движението дето са ги наредили тези знаци и светофари да им изсъхнат ръчичките
0
 
 
Май доста от пишещите са за опреснителен курс: ЗДП, чл.7 ал.(2) Когато има несъответствие между светлинните сигнали и пътните знаци относно ПРЕДИМСТВОТО, участниците в движението са длъжни да се съобразяват със светлинните сигнали. САМО ЗНАЦИ, ОПРЕДЕЛЯЩИ ПРЕДИМСТВОТО!!!
0
 
 
Водачът има право да направи десен завой, но само след като пропусне автобуса. Съгласно чл.35, ал.4 от Закон за движение по пътищата "Завой надясно е позволен при червена светлина на светофара само при наличие на съответен пътен знак или светлинен сигнал, като водачът е длъжен да пропусне пешеходците, да не пречи на движението и да завие, когато се е уверил, че пътят е свободен за преминаване." Този текст масово се нарушава и в случаите, когато на кръстовището някой вдясно от водача прави обратен завой, и се "сблъсква" с МПС, което завива надясно заради зелена допълнителна секция. Правещият обратен завой е с предимство, тъй като вече е влезнал в кръстовището, и завиващият надясно следва да го изчака. Обаче почти никъде не съм виждал завиващите да чакат, те са убедени, че са с предимство.
0
 
 
По принцип трябва да може да завие , защото светофара работи ... Ама.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: