ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Бизнесмен от Пловдивско: Всеки ден ядeм шамари от собствената си държава
Автор: Гено Петров 10:34 / 16.11.2022Коментари (7)7761
©
Всеки ден българските предприемачи ядат шамари от собствената си държава. Това каза в "оПозиция“ с Горан Благоев по Faktor.bg бизнесменът от Карлово Теодор Шойлеков, член на Изпълнителния съвет на Републиканци за България.

"30 години си повтаряме, че сме европейска страна, а изгубихме образованието си – сигурността на една държава“, коментира още Шойлеков.

По думите му бизнесът среща огромни трудности в намирането на подготвени кадри:

"Не е нормално едно дете, което е завършило средно образование, да не може да борави с проценти. В крайна сметка ти, като работодател, тепърва трябва да започнеш да го образоваш, да го възпитаваш.“

Държавната политика трябва да бъде насочена към дребния и средния бизнес, да се събуди онзи предприемачески дух на българина, който е направил чудеса след Освобождението.

"Но това става с образовани, възпитани, можещи хора“, коментира още Теодор Шойлеков. 

В бедна държава трудно се прави бизнес и трябва да се мисли за данъчни облекчения. Подпомагането на фирмите в този труден момент трябва да продължи, защото това е подкрепа за всички заети и техните семейства. Преходът от конвенционална към зелена енергия пък трябва да бъде плавен.

"Докато не станем по-независими откъм електроснабдяване е добре да има държавна помощ“, смята бизнесменът от Карлово.

Знаковото за България розопроизводство Шойлеков нарече "болна тема“ и очерта редицата проблеми в сектора:

"Ако си обичаме българските символи, розопроизводството ще оцелее“, коментира той като благодари на истински добрите стопани, които се грижат за този хубав цвят като за малко дете.

Държавните институции трябва да си извадят поука след наводненията в карловските села, защото такива бедствия ще зачестяват, категоричен е Шойлеков. 

"Климатичните промени са факт и ние трябва да сме подготвени“, категоричен бе той. Процесите по почистване, по възстановяване на инфраструктурата и на предишния начин на живот на хората трябва да са плод на едно много добро планиране, убеден е Шойлеков, според когото са налице много пробойни в тази насока.

"Най-лошо е, когато хората са обезверени, отнемеш ли надеждата на един човек, все едно си го закопал жив. Затова е толкова важно планирането на процесите и ако сега не си извадим поука, значи сме пълни дилетанти“. 

"В случаи на подобни трагедии трябва да се внимава какво се говори, за да няма недоразумения на по-късен етап", смята още Шойлеков.

Той даде пример с първоначалните оценки на щетите, оказали се впоследствие недостатъчни, а също и с породените очаквания сред населението за безплатни дърва за огрев.

"Много важен е и балансът – както при разпределението на помощите, така и при проектирането на една бъдеща инфраструктура".

"Към днешна дата ток и вода в пострадалите населени места има", обясни Теодор Шойлеков, който бе сред първите доброволци, отишли да помагат в засегнатите райони. 

"Спойката в едно общество е доверието между хората", категоричен бе предприемачът и бивш председател на Общинския съвет в Карлово. 

Във финалните си думи в предаването Теодор Шойлеков призова: "Нека да не губим надежда и да вярваме повече в Бога!“








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Има и добри кадри....с добри заплати! Та така, плащате за такива, които нямат представа какво е процент и се чудите защо не го знаят??? Хора, бизнесмени! Вижте сега....на 50 евро полет един човек отива и бачка в Берлин, нЕмате шанс, променете мисленето си! Това с ниските заплати вече не върви!
-3
 
 
Само такива кадри са останали за съжаление,не можещи,не грамотни ,не знаещи,и само мрънкащи колко ще получава като заплата и защо толкова а не толкова,защото си прост и толкова заслужаваш!Постоянно се сблъсквам с такива кадри,и най жалкото е че повечето с жени!
+6
 
 
Не е нормално и успелите хора в една държава да се необразовани и неграмотни неандерталци, владещи до съвършенство дребните далавери и изкуството на шантажа. Което от своя страна демотивира младите да учат. Защото когато имаш 3 магистратури и 15 години стаж, а заплата ти е колкото на общ работник от същата сфера, значи си си изгубил времето.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: