ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (22)
Започна подготовката за Европейското по гребане в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:28 / 04.03.2010Коментари (4)5971
© Plovdiv24.bg
Пловдив зае стартова позиция в подготовката на предстоящото през септември 2011 година европейско първенство по академично гребане за мъже и жени. Първата сбирка на организационния комитет на първенството се проведе в кулата, от която съдиите на състезанието ще следят финалите на всяка гребна гонка по 2000-метровото водно трасе. Според председателя на Българската федерация по гребане - олимпийската шампионка Светла Оцетова, пловдивският гребен канал ще предложи условия за състезание, каквито малко гребни канали в Европа имат. Съоръжението в Пловдив е в отлично състояние. Това е един "тих" канал с голямото предимство, че гребците няма да бъдат притеснявани от силен насрещен или страничен вятър, каза г-жа Оцетова, която е световно признат специалист по изграждане и оценка на гребни трасета. До месец тя трябва да попълни въпросник от 19 страници и да го изпрати на Световната федерация по гребане. Очаквам след това, че експерти от федерацията и вероятно членове на нейното ръководство ще поискат на място да се запознаят с условията, които Пловдив предлага, заключи г-жа Оцетова.

Според пловдивския бизнесмен Иван Попов - един от основните "двигатели" за провеждането на големи гребни състезания в Пловдив, това ще бъде едно от най-безпроблемните състезания. Срещаме разбираме от всички административни нива - от Министерството на физическото възпитание и спорта до Община Пловдив. Доволен съм, че точно пловдивската администрация подкрепя най-силно състезанията, категоричен е Иван Попов. Организационният комитет обмисля възможности за увеличаване на броя на местата по трибуните на финалната права, както и на създаване на по-добри услови за работа на журналистите, които ще отразяват европейското първенство.

Първата сбирка на организационния комитет съвпадна с пристигането на националните отбори по академично гребане - мъже, жени, юноши и девойки, които започват първите си тренировки "на вода" именно на гребния канал в Пловдив. Почетен гост на организационния комитет бе най-известната ни състезателка по гребане в момента Румяна Нейкова, която също е отправила поглед към европейското първенство по гребане през 2011 година.

Още по темата: общо новини по темата: 17
09.09.2011
31.08.2011
18.08.2011
10.08.2011
10.08.2011
10.08.2011
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
И отново, вече за кой път, когато има нещо от такъв висок ранг в родния ни град, софиянци се опитват да съботират проявата. През 1990 г. откраднаха осветлението на стадион "Пловдив" в жалък опит за съботаж на Световното юношеско първенство по лека атлетика. Откраднатото сложиха на съборетината, наречена национален стадион. През 2000 се опитаха отново да развалят провеждането на Гребния канал на Световно първенство на водната Ф1. Сега пак искаха да съботират Европейското. Да не говорим за безбройните им опити за премахнат срещите за купа "Дейвис" от Пловдив.
0
 
 
а тия екземпляри на снимката сигърно 6е са националния отбор
0
 
 
Не искам да съм лош пророк,но дано не стане както с Енергийния форум,миналата година.
0
 
 
а на базата на тракия няма ток за кво говорим :Д:Д:Д
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Честит рожден ден на един от най-емблематичните пловдивски треньори!
Шоуто започна! Пуснаха билетите за финала за Купата
Пловдивски футболист осъди Марица, делото може да създаде световен прецедент
Страхотен обрат и четвъртфинал за Димитър Кузманов в Австрия
Много проблеми за Гигант (Съединение) преди домакинството на Карнобат
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: