ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шофьорката от прелеза: Връщайте си книжките на Зрънчо и се самозакривайте!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:00 / 21.11.2022Коментари (23)28550
© Plovdiv24.bg
"Шофьорка: Тотална лудост! Кажете ми, нормално ли е това?". Този материал в Plovdiv24.bg, който медията ни публикува по-рано днес, предизвика изключително оживена дискусия - както в коментарите под въпросната статия, така и в страниците ни в социалната мрежа Фейсбук.

"Там лентата е право-дясно и няма никакво нарушение", "Госпожа, вземете си книжката и си я сложете някъде в семейния албум. Тя не Ви трябва. Отървете улиците на Пловдив от Вашето ненужно присъствие. Хората нищо не нарушават", "Това, че не виждате проблем в завиване надясно от лента с маркировка за движение направо и наляво говори достатъчно".

Това са само три от коментарите под публикацията ни. Тази вечер със сайта се свърза читателката, подала сигнала. Ето какво заяви тя:

"Здравейте! Съжалявам, че отново се свързвам с вас, но няма как да замълча. На всички, които твърдят, че всичко е точно и няма нарушение, искам да кажа само едно - връщайте си книжките на Зрънчо и се самозакривайте! Вижте маркировката в този линк и замълчете! Движението в Пловдив е такова и заради такива като вас - нагли, незнаещи и убедени в правотата си!".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В Пловдив пак гледат на закона по друг начин. Аз пък се чудя,защо всички за направо чакат в дясно при положение, че има 2 ленти в тази посока
0
 
 
Публикацията е от неопитен шофьор с кофти отношение към останалите с наскоро закупена кола. Неопитен е защото дреме в дясна лента когато всички останали правят десния завой от лявата. Те не само, че не пречат на никой, но и облекчават преминаването на прелеза на останалите след вдигане на бариерите. Наскоро закупената кола се вижда по малкия стикер за технически преглед, който се поставя при първоначална регистрация в КАТ, а лошото отношение към останалите се вижда от език, който използва, включително и като юзър derpeojsd. А и щях да прпусна, живее някъде в Смирненски и пред блока и не са наредили плочките и не може да се паркира. Това пък се вижда от коментарите на същия юзър под друга публикация в сайта.
+2
 
 
говорихме за маркировката на дясна лента.Тя е право дясно-колко трябва да си тъп ,че ако идва влак да си стоиш в дясна лента и да чакаш влака да дойде да пусне прелеза.Ако си блокиран от коли вляво ще чакаш ,ама така си е безумие.Вярно лявата лента е право ляво,но когато колите са спрели и са заели дясна лента на никого не пречиш да си направиш десния завой от тази лента.То хубаво разкопано и ремонти,ама като се случат и няколко такива "шофьорки" и пътищата се задръстват тотално.
+4
 
 
Чакащите за прелеза се нареджат в най-дясна лента, а тези които са за надясно трябва да ги заобиколят отляво и да си направят десния завой, както са направили колите във видеото. Има идиоти, които затапват лявата лента и тогава вече става по-сложно, защото трябва да се влиза в насрещното.
+3
 
 
На този прелез така се заобикаля, когато е спусната бариерата. Друг е въпроса, че много хора не го знаят и спират в лентата за наляво и блокират заобикалящите. Оттам се започва едно свирене и псувни, тъй като трябва да ги заобикаляш в насрещното
0
 
 
Има поне два спрели автомобила,а отляво непрекъсната линия.
+5
 
 
Не Г-жо, движението в Пловдив е такова заради неадекватни индивиди като вас. Нека следващия път колоната да стигне до кръстовището на ПЕЩЕРСКО с Царевец, да ви дойде малко акъла докато чакате.
+4
 
 
Струва ми се, че тази гражданка съвсем отскоро е пловдивчанка. Този прелез се преминава така откакто карам автомобил от 30 години насам.
0
 
 
Госпожата за пореден път опита да се направи интересна с нейния Зрънчо. Госпожа, провалихте се в ролята си на медиен комедиант. Отдавна имах подозрение, че хората предпочитат да си четат телефоните, вместо да карат автомобили и да мислят. Отново ще напиша онова, което вече имаше в предишната статията: предполагаме, че дясното платно е заето от паркирали автомобили. Какво правите? Пак ли ще пишете по медиите да се възмущавате от вашите колеги, призовавайки ги да си върнат книжките на Зрънчо? Явно късмет съм имал с него. Пет пъти в живота си съм го купувал и пет пъти вътре книжка с нова категория. Не твърдя, че съм перфектният водат. Твърдя, че съм изключително адекватен на пътя (и не само). Когато започне да вали на магистралата не карам с 20 в лява лента. Когато прелезът е затворен, завивам вляво или вдясно, за да избегна трафика или просто да отида до мястото, което ми трябва. Не карам пил, нито дрогиран. Не си чета или пиша по телефона, когато карам или чакам в трафик. Винаги съм с колан. В еднопосочни улици не навлизам. От трета противоположна лента завой не правя. Максимално колегиален съм на пътя. На Вас също препоръчвам да не се дразните, когато някой в раздухания случай прави ляв завой от дясна лента. Особено, когато не е във Вашата посока. Хайде, намалете Зрънчото. И се явете на един психотест, за да разберете, че за ВОДАЧ на МПС сте негодна.
+4
 
 
ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА Раздел V. Заобикаляне Чл.91. (1) Заобикалянето е минаване покрай препятствие, повреди на платното за движение или неподвижен участник в движението. (2) Заобикалянето се извършва от лявата страна по посока на движението, а при невъзможност или при наличие на съответния пътен знак - и от дясната. Чл.110. Пред железопътния прелез пътните превозни средства спират на маркираната стоп - линия, а когато няма такава - на не по-малко от 1 м пред бариерите Когато си си взел книжката от зрънчо и никога инструктор не те е прекарвал през прелез... се появяват такива неадекватни лелки!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: