ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Община "Родопи" не иска Белащица да стане част от Пловдив
Автор: Диана Бикова 11:02 / 22.11.2022Коментари (15)3749
©
Кметът на община "Родопи" Павел Михайлов иска общинските съветници да не дадат съгласие за промяна на границите на общината чрез отделяне на село Белащица и присъединяването му към съседната община Пловдив. Така на практика ще се откаже провеждането на местен референдум със следният въпрос: "Искате ли село Белащица, запазвайки статута си на село, да се отдели от община "Родопи" и да се присъедини към община Пловдив?“, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Всички постоянни комисии към Общински съвет "Родопи" са разгледали предложението на Инициативния комитет за провеждане на местен референдум и са дали отрицателно становище относно исканата промяна, се изтъква в мотивите.

Посочва се, че с поставения въпрос се създава сериозна опасност от разделяне на териториалната цялост на цялата община "Родопи" и евентуалната възможност населените места в нея да нямат обща граница, което създава реална опасност от нарушаване суверенитета на цялата община. 

Администрацията счита, че при събиране на внесената подписка са допуснати съществени нарушения на материалния закон, като същите са опорочили из основа законосъобразната процедура по събиране на изискуемия минимален брой от подписи съгласно изискванията на Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

Оспорва се валидността на броя подписи с постоянен или настоящ адрес на територията на село Белащица. Изтъква се също, че пунктовете за събиране на подписи не са били съгласувани с кмета на общината, въпреки императивната разпоредба на чл.27, ал.2, т.2 от ЗПУГДВМС, с което е опорочено законосъобразното провеждане на процедурата по провеждане на местния референдум.

Предложението ще бъде разгледано на предстоящата сесия на ОбС - "Родопи" на 24 ноември и е включено като първа точка в дневния ред на заседанието.


Още по темата: общо новини по темата: 146
28.12.2023 »
20.12.2023 »
18.12.2023 »
18.12.2023 »
17.12.2023 »
17.12.2023 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А за великите уредени граждани на Пловдив. Имам въпрос знаете ли кой е най стария булевард в града. А сега си отговорете и кога за последно е ремонтиран пътя тротоара или нещо. Понеже знам че сте мн големи ще ви кажа Никога.
0
 
 
"Черно-бял Пловдив" е прав. По-голямата част от данъците от всички фирми на територията на тези общини отиват към София. И затова от там ги и държат. А както е видно вече толкова години нашите кметове са марионетки и не правят почти нищо ползотворно за града ни.
+1
 
 
Хайде закривайте ги вече тези вредни и изкуствени общини. От София ли идват нарежданията да продължават да съществуват тези измислени общини. Къде отиват големите данъце на всички фирми от община Марица. В София ? Кога управницате ще ударят по масата и ще работят трайно за разрастването на град Пловдив и общината
+1
 
 
Вторият град в страната трябва да расте, не може да се съобразява с някаква измислена община. Как не го проумяха, само бюрокрация до безкрай
0
 
 
Тоя кмет много новини гледа за войната явно... ще му нарушали сувериненитета... :D
+2
 
 
Какво направи община Родопи за белащица през всичките тези десетилетия и въобще какво направи община Родопи за всичките си населени места до сега ?? Може ли в 21 век 90% от населените места в Родопи да нямат елементарна инфраструктура - липса на канализация пътища асфалт и т н . Кое от селата не е в окаяно състояние и има една каналицзация или асфалтови пътища ?? Марково все едно си в Кабул разбити пътища кал и липса на канал, същото е в Крумово брестовица брестник браниполе цалапица белащица първенец Скобелево и т.н .. Всичките населени места в община Родопи са в окаяно състояние като след война . Кво правиха до сега кметовете на Родопи
-1
 
 
Кметствата са на центъра узбек прост. Както си караш поглеждаш на дясно като си на центъра и го виждаш същото важи за бран пол сити и марково и другите. Там са им кметствата. А относно присъединяването и това че Пловдив само не растял расте към остромила беломорски Тракия северен навсякъде а това че е ограден от други общини е местен проблем нерешен от некадърни управници та стоите си в мизерията ние не искаме и не е важно вие че искате.
+3
 
 
Община Родопи, както и община Марица, а дори включително и Куклен не трябва да съществуват. Те трябва да бъдат просто районни кметства към Община Пловдив. Тая комунистическа простотия от едно време е необходимо незабавно да приключи. И къде са им "кметствата" на т.н. общини Родопи и Марица!??? Къде кметовете им си паркират колите, че не мога да се сетя?
+2
 
 
Крайно време е тези общини да ги няма и села като Браниполе, Белащица, Марково, Първенец, Царацово, Войводиново, Ягодово, Катуница, а може и други, да станат квартали на Пловдив. Време е вече града да расте и навън. Не може вторият по големина град в България да е петият по площ.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: