ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сигнал: Бог да ме пази дълго време, измъкнах се на косъм от смъртта
Автор: Диана Бикова 08:19 / 24.11.2022Коментари (10)16063
© Фейсбук
Архивна снимка
Потърпевшият от пътното произшествие с кравата на Оковръстното се свърза с Plovdiv24.bg, за да разкаже какво се е случило:

"Бог да ме пази дълго време, измъкнах се на косъм от смъртта. Пътувах към работа в 18.20 във вторник, в тъмното и усетих само момента на удара. Все едно се блъснах в някаква стена. В кравата, оттам - на кълбета, 30 метра влачене... добре, че спряха хора и ми помогнаха. Извадиха ме от колата. Колата - нищо не става от нея вече, ама от мене все още нещо остана.

Благодарен съм за това, което сте написали, но ви търся за помощ, защото никоя институция не реагира, всеки вдига рамене и нищо не прави. Нито КАТ, нито полицията, нито общината, нито Гаранционен фонд. КАТ казват: "Имате протокол". Собственикът на кравата обаче казва: "Тази крава не е моя". А няма на кого да е, защото друг човек с такова стадо там няма. Искам да заведа дело, обаче няма как да го заведа, защото кравата няма собственик и се получава омагьосан кръг и аз няма какво да направя. 

Полицията трябва да си свърши работата - да издирят нарушителя, нали това й е работата, и от него да се потърси отговорност. Дежурният полицай изпрати хора да търсят животновъда, той казал: "Няма да дойда, защото тая крава не е моя" и изобщо не се появи на местопроизшествието. В протокола от полицията пише, че кравата е с неизвестен собственик и никой не тръгва да го издирва този собственик.

Ми то можеше там да бъде убит човек, не крава. Това е 500-600 килограмово животно и никой не взема под внимание нищо, всеки вдига ръце и няма виновни. Не може всичко в тази държава да става безнаказано. 

Ходих във Второ районно, подал съм жалба за разследване, там ми казват: "Ами ние нищо не можем да направим, има колеги убити по границата, вие сега за една крава тука отваряте въпрос" - това беше техният отговор.

Имам охлузвания, но аз това не го броя. Радвам се, че останах жив, защото можеше и да не остана.".

Plovdiv24.bg проведе цяло разследване по произшествието с кравата. Оказа се, че инцидентът е станал на територията на община "Родопи". По закон,  безстопанствените животни, каквато се явява убитата немаркирана крава, са собственост на общините. Ако потърпевшият водач реши да си търси правата, може да съди община "Родопи", като собственик на безстопанствената крава, както и самата БАБХ, защото не са изпълнили задължението си да поставят идентификатор на животното.

Убитото животно е било извозено след публикацията ни към екарисаж с техника на община "Родопи". При проверката на място от ОДБХ- Пловдив е установено, че кравата е без идентификатор и инспекторите не могат да предприемат нищо, защото по закон изпълняват само контролни функции. 

Агенцията по храните прехвърля отговорности на общините, коментира казуса заместник-кметът по обществен ред и сигурност в община Пловдив Йордан Ставрев. Той е категоричен, че полицията е компетентният орган, който трябва да установи всички факти и обстоятелства около произшествието. В конкретния случай убитата крава е предмет на разследване и полицията трябва да установи чия собственост е.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
"При проверката на място от ОДБХ- Пловдив е установено, че кравата е без идентификатор и инспекторите не могат да предприемат нищо, защото по закон изпълняват само контролни функции." - моят въпрос е има ли институция, която трябва да проверява всички земеделски предприятия дали животните и документацията са изрядни? Утре ще си направя свинеферма, ще документирам 3 свине, ще развъждам 3000 без да съм ги декларирал и ще ги продам/обработя на черно, кой ще ме спре като никой няма да ме провери?
Сподели какво ново....
на 24.11.2022 г.
0
 
 
Някой знае ли дали на това място има предупредителен знак за възможна поява на домашни животни на пътя?
+2
 
 
Преди време на нашта "магистрала" в 2ч посред нощ, ми излезе един кон?!? малко по-късно след километър -два ми изкочи една лисица! Много трябва да се внимава по нашта т.нар. "магистрала"!!!
+2
 
 
Ако загиналата крава беше човек, кой щеше да е виновен и какви права ще си търси шофьора?
+1
 
 
Значи, блял си в телефона и изведнъж се блъснал в крава. Какво значение,че е било тъмно, фарове няма ли. Със същия успех утре може да се блъснеш в спирка на градския транспорт.
+3
 
 
Толкова години карам какво ли не, но до момента не съм виждал бързопретичваща крава по българските пътища. Дори и в Швейцария. Бързо искачат кучета, котки и хора. Кравите са друга бира. След като не си видял КРАВА... не каква да е КРАВА, а ЕВРОКРАВА. И след като си я влачил 30 метра. Не съм голям кравешки специалист, но това са поне 350-400 кг говедо. 30 метра да го суркаш, при положение, че 35 метра ти е спирачния път от 100 до 0 с говедо вътре, а не отвън. ХМ, бързо каране и зяпане в телефона?!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: