ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Как за община Пловдив 177 дни са 425
Автор: Данислава Вълкова 08:05 / 25.11.2022Коментари (9)5056
Във връзка с ремонтите в кв. "Гладно поле" в район "Източен" Plovdiv24.bg реши да се разходи по някои от обектите, които вече повече от година са една безкрайна строителна площадка. Разбира се в съботния ден (бел. ред. - 19.11.2022 г.) нямаше работници, които да бързат в някаква неистова офанзива да завършват ул. "Генерал Радко Димитриев". 

Все пак обновяването на улицата е на финалната права, остава да се асфалтира пътното платно пред централния вход на Военното поделение и да се постави нова тротоарната настилка от противоположната страна.

От Община Пловдив бяха обещали ремонтните дейности да приключат в края на месец октомври. Тече обаче втората половина на ноември. Има някаква надежда, че до края на месеца строителите ще са приключили, разбира се ако времето им позволи. Така една от най-дълго ремонтираните улици в Пловдив най-накрая ще е готова. Според информационната табела ремонтът трябваше да бъде завършен за 177 дни или близо 6 месеца. Това означава месец март. Строителството обаче беше спряно през отоплителния сезон, а срокът продължен, за да може да бъдат сменени тръбите. Това отне още 6 месеца. 

Прави впечатление, че администрацията не спазва още един пореден срок за въпросната улица. В сайта на Общината е поместена информация, според която строителството е трябвало да приключи на 15 септември, което до днес не е факт.

Припомняме, че ремонтът започна през юли 2021 г., въпреки гръмките обещания на кмета на Пловдив, че няма да има забавяне на ремонтите на планираните за обновяване улици и дори строителите ще работят и асфалтират през нощта. Това се оказа просто една ПР акция, която се реализира в самото начало на мандата  и то само за - бул. "Цар Борис III Обединител" пред Панаира и кръстовищата на бул. "Никола Вапцаров" с бул. "Македония" и ул. "Димитър Талев".

Но да се върнем на ул. "Генерал Радко Димитриев". За разлика от бул. "Санкт Петербург" тротоарите на местата за пешеходно пресичане са скосени и достигат нивото на пътното платно, знаците вече са поставени, има нови електрически стълбове, през асфалтираната част на пътя вече преминават автомобили. 

Съседната на ремонта инфраструктура обаче не е в най-добро състояние, поне докато траят строителните дейности - става въпрос за зоната на подблоковата детска градина "Чайка", както и близо до високия блок на ул. "Генерал Радко Димитриев" 13. 

Приятна изненада се оказа изграждането в момента на детска площадка с пейки в междублоковото пространство, което по информация от районната администрацията е техен съвместен проект с EVN.

Така след повече от година мъки и удължен срок на ремонт тазгодишният Дядо Коледа може да донесе готов подарък на живущите в карето от улици "Генерал Радко Димитриев", "Лев Толстой" и булевардите "Цариградско шосе" и "Освобождение".


Още по темата: общо новини по темата: 101
11.02.2024 »
16.01.2024 »
19.10.2023 »
12.10.2023 »
22.01.2023 »
06.01.2023 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 25.11.2022 г.
0
 
 
То да е само това, ами преди това Коматевско, Пещерско, Руски ...... но с такива управляващи и такива фирми назначени за да замазват положението и да се отчитат на герберастите, ще е така. Който не се усеща за игрите е или сляп, или тъп. По-вероятно да е второто.
+1
 
 
С крадливи и некадърни градо "управляващи", толкова. Целия град е разкопан, като всичко съответно е зарязано. ВСИЧКО...От тези дни е затворена и отсечката към "Борбите" от подхода им от Брезовско шосе. Тотална АНАРХИЯ в целия град, причинени от най-НВЕКАДЪРНИЯ КМЕТ на Пловдив и неговите лакеи!
+1
 
 
КОЙ пак промени проекта? На информационната табела пише ремонт на ул.Богомил от Лев Толстой до бул.Санкт Петербург/отбивката трябваше да е покрай студентското общежитие на АОНСУ/,но се оказа,че се изпълнява нова отсечка до ново строящия се комплекс който има още доста строително монтажни работи,но там вече е асфалтирано.
+2
 
 
Явно това НЕ Е НИКАКВЪВ ПРОБЛЕМ за пловдивчани при положение, че въпреки безумията на кмета по време на целия му мандат, ГЕРБ отново спечели изборите в Пловдив. Даже малко ги бавят ремонтите из града, трябва още.
+2
 
 
Всичко това се случва или по-скоро не се случва, защото няма наказани. Реално наказани искам да кажа. В държавните органи трябва да цари пълна диктатура, за да има страх, а след това и ред. Накажи го с три брутни заплати, спри му премиите и го лиши от възможността да заема държавен пост в следващите 10 години. Друг начин няма. В лошия соц държавния апарат нямаше и 70.000 души бюрократи. Сега колко са повечето знаят. Знаят и за какво са толкова. И по тази причина никой зор не си дава, защото е сигурен, че няма как да го изгонят за некадърност или несвършена работа.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: