ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Не искат да подаряват, а да продават зала "Строител" на общината
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:26 / 11.03.2010Коментари (12)6158
© Plovdiv24.bg
Дали като загрижени за спорта хора не биха подарили зала "Строител"  на общината попитал заместник-кметът Георги Титюков собствениците на "Метални конструкции" АД. С тях и адвоката им той се срещна следобед, за да научи какви са идеите им за бъдещето на залата, след като Върховният касационен съд окончателно потвърди като неин собственик частната фирма.

"Бяхме подготвени за подобен песимистичен вариант. Неслучайно в бюджета заложихме милион и четвърт за разширението и реконструкцията на зала "Дунав", която е на 500-600 м по права линия от "Строител". Общината много коректно е изпълнила решението на съда, изплатила е дори обезщетение от близо 1,4 млн. лв.", коментира Титюков за Plovdiv24.bg

От "Метални конструкции" не били склонни да подаряват, но можело да продадат залата на общината - само че засега не били наясно с цената. Навремето имали намерение и дори идеен проект да правят многофункционална зала с около 2500 места, но кризата ги отказала. Този втори вариант също можели да предложат на общината: от нея - 13-те декара терен, от тях - залата, оставало само да се намери и инвеститор.  

В момента залата с 485 седящи места била в доста окаяно състояние. Тя е изоставена от общината, след като преди няколко години фирмата поиска месечен наем от 19 хил. лв. 

Титюков ще чака да му предложат конкретна цена, но предупредил, че сделка ще е невъзможна, ако се окаже, че сумата заедно с парите, които ще отидат за реконструкция, излезе колкото две нови зали. А и в тазгодишния бюджет средства за откупуването на "Строител" не са предвидени.
Очертава се поредица от срещи.
Още по темата: общо новини по темата: 33
29.06.2023
17.05.2023
30.04.2023
27.04.2023
26.04.2023
24.04.2023
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
откъде тая мода в нашия град - всеки чака нещо да се ПОДАРИ, та сега се представя като обрат - те нямало да я подарят, а я продавали, в което няма нищо чудно - те нямаше да се съдят досега, че като спечелят да я подарят
Пловдив е само наш! Вечно наш!
на 12.03.2010 г.
+1
 
 
Хахаха - 19 хилки на месец? Веселяци.
0
 
 
Лекари са поставяли стентове за разширяване на кръвоносните съдове на пациенти, без това да е било необходимо. Това сочи доклад на Националната здравноосигурителна каса, съобщи д-р Златица Петрова от новосъздадената агенция "Медицински одит" към здравното министерство. Данните сочат още, че в Европейския съюз около 30% от пациентите, обърнали се към лекар със сърдечно-съдов проблем, са получили катетер за разширяване на съдовете, в България това се случвало при 65% от случаите. Причината била, че клиничните пътеки по кардиология са добре платени и по този начин се правило опит за източване на НЗОК. Първите жалби, получени в агенцията, са от близки на трима починали, които смятат, че лекарска грешка е причината за смъртните случаи. Единият от сигналите, които проверява агенцията, е свързан със забавяне на лечението на пациент и прехвърлянето му между три болници, след което той е починал. Проверява се и случай, при който са изписани лекарства и консумативи за починал пациент. За друг пациент се твърди, че е диагностициран за киста на панкреаса, но му е направена операция за киста на бъбрека. Проверките ще се правят още от понеделник, като те ще са по жалби на пациенти или пък планирани, обясниха от агенцията. Към момента били засечени нарушения във всички болници в страната, в които има отделения по инвазивна кардиология, обясни д-р Златица Петрова от новосъздадената агенция. Там лекарите били поставяли стентове, без да има нужда: "За около 62-63 процента няма нужда да бъде извършена такава дейност. 2007 година тази диагностична лаборатория бяха осем, след това в много бързи темпове тези лаборатории стигнаха до 23".
0
 
 
хахаха. тютюков ела аз да ти подаря един шут в задника като загрижен гражданин
-1
 
 
Ако много се правят на интересни от АД "Метални конструкции", да им теглят една майна и да си реконструират зала "Дунав"!
+1
 
 
Какъв смисъл има да има 2 зали на 500 метра една от друга? От комерсиана гледна точка Строител няма как да се конкурира с чисто новата Дунав. Може да се изпозва за тренировки или нещо подобно. Ако се разшири е друг въпрос, но не мисля че ще се продават достатъчно билети за да се оправдае инвистицията във втора зала. Общината в тази ситуация е в по-добро положение. Залата без терена около нея не би могла да превличе инвеститор, а освен това "Метални конструкции" нямат пари да инвестират в поддръжка на залата, а отгоре на всичко се строи и Дунав на близо. Тоест оценката на тяхната зала ще продължава да пада. Ако обшината си изиграе картите правилно мисля че биха могли да закупят залата на много ниска цена и да я дадът на концесия заедно с терена около нея.
+1
 
 
Че те лапачите от общината ни,дето затриха спорта в града,ако не излъжат,тогава кого?!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Керкез: Голяма победа! На нашия стадион ще бъдем много силни
Ботев мечтае за финал! Драма, меле, червени картони и аванс за "канарчетата" преди реванша
Марица не даде гейм на ЦСКА в първия финален плейоф за титлата
Браво, гладиатори! Спартак с решителна крачка към Втора лига
Проливен дъжд в София! Каранга липсва, съставите на ЦСКА-София и Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: