ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
България в пъти повече отговаря на изискванията за Шенген, отколкото Нидерландия
Автор: Георги Кирилов 09:12 / 04.12.2022Коментари (5)9209
©
Борислав Цеков е български юрист, доктор по конституционно право в Института за държавата и правото при Българската академия на науките, университетски преподавател и политик, председател на Института за модерна политика. В профила си във фейсбук той обясни защо България в пъти повече отговаря на изискванията за Шенген, отколкото Холандия

Холандия ни слага вето за Шенген. Високомерно и абсолютно необосновано! Антиеевропейско! Поведението на тази държава, Холандия, по отношение на България носи рецидивите на своето противоречиво минало на колониална империя, която дължи своето днешно богатство не на някакви особени таланти на своя народ, а на вековния престъпен грабеж, с който са извличали, и все още продължават да извличат, ресурсите на Третия свят. България в пъти повече отговаря на изискванията за Шенген, отколкото Холандия. В пъти!

Не България, а Холандия е основен европейски хъб за наркотрафика. По данни на Европол в Европа ежегодно влиза кокаин на стойност почти 6 милиарда евро. Половината от това количество влиза през пристанище Ротердам в Холандия. Голяма част от синтетичните наркотици, които контрабандно се внасят в САЩ, са произведени в криминални лаборатории в южна Холандия.

Тази реалност и неспособността на холандската държава да се справи с организираната наркопрестъпност, стана причина холандската полицейска асоциация преди 4 години в свой доклад до правителството да предупреди, че Холандия се превръща в - цитирам: "наркодържава".

Не България, а Холандия е основен европейски хъб за трафика на жени.

Не България, а Холандия в пристъп на доста, да го наречем екзотично разбиране за върховенство на закона, за морал и за права на човека, е узаконила проституцията и разрешава предлагането на женска плът по витрините и употребата на наркотици в кофишопове.

Не България, а Холандия държи отвратителния рекорд: 41% от сървърите с детска порнография в света, са ситуирани на холандска територия.

И тази държава има нахалството да казва "не" на България за Шенген, в противовес на всички други държави-членки. В противовес на Европейската комисия. В противовес на Европейския парламент. Тази държава с пробити граници е в Шенген и твърди, че България не била готова за Шенген. Моля?!

Това вече не е просто политически въпрос или дипломатически въпрос. Това е въпрос на национално достойнство! И на европейски принципи. Затова България повече не трябва да мълчи и да се самообвинява. Няма място повече за фини дипломации, дълбокомислени усуквания и скудоумни чиновнически шикалкавения. България трябва да тропне по масата! Вето винаги и всякога, когато става дума за интерес, инициатива или назначение, към които се стреми Холандия. Аргументи винаги ще се намерят. "Българско вето" трябва да стане нарицателно в ЕС, когато става дума за нещо, което иска Холандия.

Щом искат - България казва "не" и ги спира. Щом ни третират с високомерието на колониални господари, трябва получат адекватен отговор. Защото нито една колония не се е освободила от колониалните си грабители с шикалкавене и дипломация. България, разбира се, не е ничия колония, но трябва категорично да пресече опитите на такива, като Холандия, да се подиграват с нас. Ако имаме президент и правителство, още утре холандският посланик да бъде извикан и да му бъде връчена протестна нота, а българският в Хага - извикан в София за консултации. Ако имаме парламент, още утре да приеме остра декларация. И вето, вето и пак - вето за Холандия по всички азимути!

Става дума за нашето национално достойнство!

P.S. Няма съществена ментална и идеологическа разлика между тези, които зоват Путин да превземе България и с кикотещи емотикони заливат публикации за руските зверства в Украйна, и онези, които триумфално се радват, че Холандия блокира България за Шенген.


Още по темата: общо новини по темата: 360
27.03.2024 »
27.03.2024 »
26.03.2024 »
22.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Най-после един умен човек при това недерладец, помисли за бедните българи и ни спаси.Снощи през целота време ги подкрепях в мача им на световното и виках за тях.Само недерланците разбраха, че с тези празни джобове не сме за там.Да са живи и здрави.Пак ще викам за тях.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 04.12.2022 г.
-3
 
 
Берем отровните плодове, щедро насадени в нашата нива през последните трийсетина години от руската мафия и българските рубладжии. И докато в началото не беше ясно, сега, когато светът започна да ни подритва по-осезаемо, разбираме целите на мръсната руска игра. Те са в България да стане това, което Русия познава и обича - омраза към съседите, партньорите и приятелите, тъпо и мълчаливо съгласие с алкохолиците от Кремъл и вечна подкрепа на униформените пионки на Кремъл - Радев и Борисов.
0
 
 
От много години разправям, че България не е в състояние да покрие каквито и да било европейски критерии. По нищо, за съжаление. Разбирам какво е написал въпросният юрист, но нека не забравя, че голям процент от блатото в България се дължи именно на него и неговите колеги. Държавата я разграбиха и продължават да го правят. Народът изтъпя до европейски висини. Боледува повече от коя да е европейска държава и, разбира се, е на последно място по стандарт на живот. Корупция до шия. В политиката европейски марионетки с криминално минало. Тази територия може би е следващата, която ще жертват. Дано съм лош пророк.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: