ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Режат 4 милиона евро от Пловдив в полза на Бургас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:16 / 15.03.2010Коментари (14)8712
© Plovdiv24.bg
От обещаните по предварителни индикации 25 милиона евро за пловдивския интегриран градски транспорт парите за втория по големина град могат да се свият до 21 милиона, а 4 -те милиона да отидат за Бургас, алармира заместник-кметът Ганчо Колаксъзов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Утре в Пловдив се събират кметове и техни заместници на седемте града, кандидатстващи за средства по ОП "Регионално развитие". Тук ще е и заместник-министър Лиляна Николова, както и представители на Европейската комисия. Целта е да се направи проверка на състоянието и проектната готовност на Пловдив, Бургас, Варна, Плевен, Стара Загора, Русе и София, както и да се състои дискусия за разпределението на общия ресурс.

От тези средства ще бъдат осъществени електронната система за таксуване в автобусите, информационните табла, спирките, центърът за управление и други придобивки за масовия градски транспорт. Вече приключва процедурата за избор на консултант, който трябва да започне работа през април. Колаксъзов ще убеждава, че от Пловдив не бива да бъдат отнемани средства, още повече преди консултантът да е направил изчисленията какво точно е необходимо на града.

"Единственото обяснение, което получих, е, че в Пловдив превозвачите били пет, а в другите общини дейността се извършвала от една-единствена общинска фирма", коментира Колаксъзов. 


Още по темата: общо новини по темата: 1005
26.04.2024 »
26.04.2024 »
24.04.2024 »
22.04.2024 »
20.04.2024 »
14.04.2024 »
предишна страница [ 1/168 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
МММмм, в Бургас да ходят пеша. Защо да режат Пловдив, този красив град?!!!
+2
 
 
Лъжа долна инсинуация,в другите градове също са повече от един превозвач,и също има частници, в Бургас са "Бугасбус" ,"Бургасволан", М-Бус,във Варна са Транстриумф и Дапа,в Русе са Еггед и някакъв частник,София също са Дапа,Карат-С,Ивкони,Еридантранс.
+2
 
 
Ако Главочът не беше финтирал герберите, сега можеше и да са 30...;-(
0
 
 
""Това решение беше взето от ЕК след направен анализ на транспортната схема на няколко от големите български градове. В Пловдив операторите на услугата са 5 превозвачески фирми и това налага свиване на отпусканата сума. Първоначалната сума, която е трябвало да бъде отпусната на Пловдив е 25 млн. евро, но след направената корекция сумата е намалена до 21 млн. евро."" От пъвото изречение става ясно, че решението е взето от ЕК не в България.
+1
 
 
как така заради броя на превозвачите ще режат цели 4 милиона евро в Пловдив сме толкова назад с градския транспорт в сравнение с другите големи градове ще даже се съмнявам тези пари да стигнат пък и сигурно ще намерят начин да откраднат няколко милиона всички знаем колко са изобретателни в това отношение то само за информационните табели спирките и системата за електронно таксуване ще отидат половината пари даже вече се съмнявам и че и тези 25 милиона ЕВРО ще стигнат
0
 
 
Проектът още не е утвърден! Разбира се, че е смешен, да не кажа просташки аргументът относно броя на превозвачите. Парите от Европа не могат да бъдат заложени в каквато и да е финансова рамка, Крумов! Тези пари по никакъв начин не могат да ги свият в нечий джоб! Няма и как да отрежат от сумата на един проект, че да я прехвърлят на друг проект. Друг е въпросът, че вместо 25 млн евро ще отпуснат 21 млн. Това са тарикатлъци там горе в министерството. За да отпуснат на гларусите, трябва да е по техен проект. Без да имат свой проект няма как Бургас да хапне от европарите.Мога да предположа само, че в министерството имат конкретна сума и гледат как с нея да задоволят повече градове.
+5
 
 
Естествено, че ще ги дадат на Бургас. Там кметът е от ГЕРБ. Пак ще караме наши и ваши. Обаче си мисля, че изобщо няма да дадат пари на Пловдив, понеже вече тук върви предизборна кампания и няма полза в следващите година и половина да се налива вода в мелницата на Славчо. Което ще докаже за пореден път, че Пловдив им е виновен и на тези управляващи. Аман!
+5
 
 
Не знам какви са плановете на общината, но с 21 милиона евро при добър разчет на разходите могат да се направят спирки, информационни табла, автоматизирани системи за покупка на билети, система за трансферни билети, онлайн следене на движението на даден автобус, онлайн планиране на маршрути, планиране на маршрути от киоск машини на самите спирки. Това са 21 милиона евро!
0
 
 
В Пловдив няма нито едно информационно табло по спирките ( където има спирки ) , докато в Бургас като минавах за последно забелязах , че на всяка спирка имат инф. табло.
+3
 
 
4 милиона са около 16.7% !!! И защо да ги отнемат от Пловдив, при положение че те вече са заложени във финансовата рамка за града и региона??? Бургас, да кандидатства и да генерира повече проекти и оптимизирани решения за Бургаски регион и така да привлече повече финансиране, а не да им се ПОДАРЯВАТ НЕЗАСЛУЖЕНИ облаги.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: