ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Димитър Христолов: Смятам, че управлявах Ботев достойно
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:06 / 17.03.2010Коментари (78)7765
© Plovdiv24.bg
В петък се навършват 11 г. от деня, в който Димитър Христолов пое "Ботев". Славният пловдивски клуб обаче бе изхвърлен от "А" група, а Христолов се превърна в може би най-мразения човек в Пловдив. След дълги уговорки той се съгласил за интервю за вестник "Труд".

- Г-н Христолов, спомняте ли си деня, в който поехте "Ботев" (Пд)?

- Помня го, проклинам го и сигурно така ще е до края на живота ми. Проклинам деня, в който влязох в порнофилма, наречен "Български футбол". За съжаление не знам как да изляза от него. Да се захвана с "Ботев" е най-голямата грешка в живота ми, от която пропилях 11 г. Това "удоволствие" ми струваше между 10 и 12 милиона.

- Защо не се махнахте по-рано, за да не се стига до този терор срещу вас - нападения над дома ви в Крумово, на стадиона, по улиците на града, разбиване на офиса ви и т.н.?

- Защото никога не е имало такава възможност, а отдавна искам да се махна.

- Вашите опоненти обаче твърдят, че с финансовите си претенции сте успели да прогоните купувачи като Георги Илиев, Константин Динев, Георги Гергов, Ирена Кръстева, ТИМ...

- За другите не искам да коментирам, но с Ирена Кръстева и хората около нея имаше перфектен договор.

- Защо тогава не тя, а вие още сте собственик?

- Те се отметнаха от договора, не аз. Трябваше да преведат 2 млн. лева и клубът беше техен още на 22 декември 2008 г.

- Тогава защо ви съдят за над 750 000 лева. Дори вече има решение на съда...

- Ами така са нещата...

- Срещу вас има заведени още две дузини финансови искове. Носи ви се славата на най-съдения в цяла България. Вие ли сте най-големият престъпник?

- Смятам, че съм управлявал почтено и достойно "Ботев" 11 г. Мога да се закълна, че не съм продавал мачове, не съм се поддал на натиска на т. нар. грандове. "Ботев" не е бил сателит на друг клуб. Друг е въпросът доколко е било полезно подобно управление. Но сам не можех да направя нищо!

- Защо сам - толкова много ръководители и треньори се изредиха в клуба?

- В това отношение допуснах най-големите си грешки. Дадох шанс и възможност на много хора да се учат, но всички до един се провалиха. Изредиха се куп легенди, които мислеха как да ме оберат и да сложат някоя стотинка повече в джоба си.

- Нека говорим с конкретни имена...

- Те се знаят от всички - достатъчно е да видите кои са работили в "Ботев".

- А какво е усещането да сте толкова мразен?

- Не искам да коментирам тази болна за мен тема. Абсолютен парадокс е да съм инвестирал милиони левове лични пари и да ме наричат убиеца на "Ботев". Не аз, а феновете ликвидираха една близо 100-годишна история. И на кмета Славчо Атанасов предложих клуба срещу един лев, но и той не го иска.

- Защо сте му толкова сърдит на градоначалника и яростно го нападате и критикувате напоследък?

- Защото бързо забрави колко пъти съм го водил в Италия, кметицата на Милано и дори миланската "Ла Скала" му докарах на крака. И проект за сигурността на Пловдив за 200 000 евро му подариха италианците. А в един момент той забрави, че аз съществувам.

- Имало ли е политически чадър над главата ви?

- Никога. Може би има друга сила, която ме пази свише, защото съм честен и почтен.

- Да не се преселите със семейството в Италия?

- Нямам такива планове. А и в момента ми е взет задграничният паспорт.

- Умишлено ли докарахте "Ботев" до изхвърляне от "А" група?

- Няма такова нещо. Не аз, феновете го изхвърлиха. И то типично по шопски - не е важно на Нане да му е добре, а на Вуте да е зле.

- Колко процента е вината ви, за да се стигне до сегашното положение?

- На 100% е моя. И то единствено и само за това, че допуснах да бъда въвлечен в този порнофилм със заглавие "Български футбол". Друга вина нямам.

- Опонентите ви твърдят, че от 3-4 г. не сте дали дори и лев за "Ботев"...

- Аз имам финансови документи, които говорят друго. Питайте футболистите кой им даде пари за миналата Нова година, след като някои от тогавашните шефове си взеха заплатките и заминаха на почивка в Гърция, а играчите останаха без пари.

- Каква бе ролята на треньора Енрико Пичони в този сапунен сериал?

- Според мен твърде опасна! Но по-добре питайте самия него, той все още е тук, в Пловдив, и сигурно по-добре знае!

- Пичони обаче твърди, че вие сте виновник за забраната да напуска България заради 60 000 лева дълг към хотел...

- А га яде кифтетата и филетата, май други неща говореше! И пред мен ги редеше едни сладки-сладки приказки, когато ме навиваше да му подпиша договора за 7-8 хил. евро месечна заплата. Господ ми е свидетел какви ги разправяше Пичони, като дойде втория път - имал осигурен бюджет от 800 000 евро, да не се притеснявам за нищо. Първокласен лъжец се оказа този Пичони, след като и аз му се хванах.

- Но и вие имате неуредени сметки към същия хотел за 20 000 лева...

- И тези сметки не са мои, а на двама бивши началници в "Ботев". Единият бе изпълнителен директор, а другият - финансов.

- Какво ще правите занапред?

- Нищо! Пловдив си има градска управа и щом "Ботев" е толкова любим на стотици хиляди хора, нека те да мислят как да го възродят. Аз вече нямам намерение дори да минавам покрай футболни стадиони в България.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А га яде кифтетата и филетата, май други неща говореше! Смятам, че съм управлявал почтено и достойно "Ботев" 11 г.
+1
 
 
Оф все ще слушаме неговите лъжливи думи и като влезне в затвора и няма да ги мрънка .. :)
-2
 
 
Феновете на Ботев все приказват,че всички големи богаташи първо са проявявали интерес към Ботев и след отказа на Христолов са пренасочвали своят интерес към другият пловдивски клуб Локомотив,крайно време е на тези митове и легенди да се сложи край и да се кажат нещата такива каквито са били са и ще бъдат в действителност.И така реален интерес е имало единствено от Георги Гергов и то повече за пиар и Ирена Кръстева пак по същата причина всички други кандидати са плод на вашето желание отколкото на реалност.Коко Динев никога реално не е искал да купува Ботев той просто е искал да ви издразни той прекрасно е бил наясно със задълженията на Ботев а и е искал да се убеди сам в приказките за алчноста на Христолов.Гришата никога не е предлагал пари за закупуването на Ботев Георги Илиев се двоумеше между Локо Пд и Черно Море но първоначално се е насочил към Локомотив Пд под давлението на Димитър Димитров-Херо,но тогавашните шефове в лицето на Федя Миков,Христо Сотиров и ген. Йордан Димитров отказаха да продадат клуба на Георги Илиев и тогава Жоро Илиев се е обърнал към Христолов за запитване за евнтуално закупуване на Ботев,в този момент Христо Бонев се завръща от Германия където по това време работи като треньор и научавайки всичко се обажда на Георги Илиев организира среща между него и по горе изброените тогавашни шефове на Локомотив и успява да направи възможно закупуването на Локомотив Пловдив.Вие си продължавайте с вашите митове и легенди но истината е,че на никой голям бизнесмен за съжаление не му пука за Ботев ,а защо е така и аз не знам може би отговора се крие някъде между вас.
0
 
 
Кълнеш се че не си продал мачове.Я кажи какви цени слагаше?Сигурно като за шампионската лига.Боклук долен.
-1
 
 
ЧОВЕКА ДАЛ 10 12 МИЛИОНА ВИЕ ГО ПЛЮЕТЕ Е ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО МИ ДАЙТЕ ВИЕ КЪДЕТО НОВ ОТБОР ЩЯХТЕ ДА СЪЗДАВАТЕ ПОНЕ ЕДНА ДЕСЕТА ПЪК ТОГАВА ИМАЙТЕ ОЧИ ДА ГОВОРИТЕ ,А ЧЕ Е БОКЛУК БОКЛУК Е ТОВА Е ДОКАЗАНО АМА 11 ГОДИНИ ,КОЕТО НЕ Е МАЛКО ВРЕМЕ КОЙ ВИ ИЗДЪРЖА ОТБОРА ДА НЕ И ФЕНОВЕТЕ.....НЕЕЕЕЕ ТАКА ЧЕ АКО СЕ БРЪКНЕТЕ ОТ ВАШИЯ ДЖОБ ДОРИ И 1% ОТ ТАЗИ СУМА ДРУГО щЕ ГОВОРИТЕ ПЪК И В КРАЙНА СМЕТКА ВИЕ СИ ИЗГОНИХТЕ ФУТБОЛИСТИТЕ И САЛЕРНО ЯВНО НЕ ИСКАТЕ В А ГРУПА
0
 
 
А га ядаха кифтетата и филетата, май други неща говореха
+3
 
 
може ли да има толкова прости селяни? Локомотвци,потпзи начин излагаме най вече себе си. вие отПървомай или от чирпан сте? то голямата радост,че затриха Ботев
+1
 
 
За всичко дето стори дано те *и*а слон ..
-2
 
 
А га яде кифтетата и филетата, май други неща говореше! Смятам, че съм управлявал почтено и достойно "Ботев" 11 г.ТОЯ МИТАКА КВИ ГИ ДРЪНКА:) БРАВО МИТЕ-ТИ НЕ УМИРАШ-ХАХАХА
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: