ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Райчев: Не достигат 26 млн. лева за стадион "Христо Ботев", ще поискаме държавата да помогне
Автор: Стойчо Генов 16:38 / 13.12.2022Коментари (41)15142
© Plovdiv24.bg
Днес в Община Пловдив се проведе поредната оперативка за стадион "Христо Ботев", предаде репортер на Plovdiv24.bg. След нея най-после официално бе съобщено колко точно пари не достигат за довършването на съоръжението. Сумата е стряскаща и тя е минимум 26 млн. лева.

Това означава, че от рестарта на строителството до пълното изграждане на стадиона ще бъдат инвестирани 67 милиона лева. Дотук от държавата са отпуснати 25 млн., а общината вече даде 4 млн. (за седалки, тревен терен, препроектиране и нов трафопост). Предстои теглене на заем от общината в размер на 12 млн. лв. За останалите средства не е ясно откъде ще бъдат осигурени. 

Ето какво заяви след разговорите зам.-кметът по строителството Пламен Райчев:

Получих окончателната сметка от изпълнителя, в качеството си на възложител. Хората ми от екипа ще я прегледат за няколко дни. Стойността на обекта е 54 млн. Сега стойността се увеличава с индексациите според методиката за анексирането на договорите за обществените поръчки – с около 20 процента. Това вече бе прието с решение на Министерски съвет. Търсим средства за завършването на целия обект.

Ние като възложители ще пуснем едно искане за дофинансиране на обекта с около 26 млн. лева. Желанието на феновете е стадионът да бъде изцяло завършен. Нашето също. Надявам се, че държавата ще откликне.

Имаше и представители на ПФК Ботев. Те ще питат БФС дали е възможно да се осигурят някакви средства от УЕФА, ако тук се играе финал от голям турнир.

Не мога да се ангажирам с осигуряването на средствата. С парите до момента ще бъде направена изцяло вертикалната планировка, довършване на козирките на Трибуна А и Трибуна В и покриването им. С тази етапност стадионът може да получи лиценз за мачове в Първа лига.

Гледайте в прикаченото видео цялото изказване на Пламен Райчев!

Още по темата: общо новини по темата: 799
16.04.2024
15.04.2024
09.04.2024
08.04.2024
04.04.2024
01.04.2024
предишна страница [ 1/134 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Коя държава ще питате? Държавата е в неплатен отпуск от вече година! Мислено ли е да се търси връзка с Арменския поп?
-1
 
 
Тъпите мангали как завиждат, все едно тия пари ние ботевистите си ги слагаме в джобовете, ба*ти тъпата циганска сган. Нали и вашия ред ще дойде като ви свършат парите, които ВЗЕХТЕ ЗАРАДИ НАС за вашия НАВЕС бе, утайки? Това са ОБЩИНСКИ стадиони и се правят за всички нас! Ама вие завистливи нещастници как да се радвате за нещо, което се прави за Пловдив?
+2
 
 
Густоооо, още 100 милиона, даже направо 200 ... Долни крадци и откачалки , ама ние сме си виновни за всичко...хак да ни е сега...
0
 
 
Бах мааму тия крадът и с гъ*ъ, а бе помаци, оставете някой лев за пловдивчани, имаме нужда от детски градини, училища, паркове, болници, социални услуги, а не от вашата жълта кочина в центъра на града. Марш на село, боклуци крадливи.
+2
 
 
Не били канарите а били л*******е ..... змей рекърдс баси индианските сапунки от тук милионки от там накрая 3 стадиона ще се вдигнат преди копнежът мечтата на всеки средностатичстически пришалец на най-стария град в Европа ../////... трагично дано се вдигне все пак тоз паткарник за да Ви бием на него и да се видите колко сте гола вода на Цингаревич пешките ....
+1
 
 
Зико папагал докъде ще стигнеш ???Ще унищожиш Пловдив с тези заеми .Досега да бяхте построили три стадиона .Кой ще ги връща тези заеми ???
+1
 
 
Индианци, вижте снимките на новия ви проект с козирка, ужас, ще ревете, много грозен. Не може да ни стъпите на малкия пръст на Лаута стедиъм
+1
 
 
Къде е онзи индианец дето говореше за навеси. На Гомнежа ще има най хубавите навеси да не се притеснява хаххаха
0
 
 
Моето желание както и на всички кореняци на града е час по бързо Господ да си ги остави на село во век и веков.И без това свикнаха вече 10 годинки ще отпразнуват след някои месец,е какво толкоз.
-1
 
 
И жълтия циганин краде ли краде....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: