ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Предложението за закриване на "Марица" и "Родопи" влиза в парламента до края на годината
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:30 / 18.03.2010Коментари (35)4385
© Plovdiv24.bg
Иван Тотев ще се срещне следващата седмица със заместник-министъра на регионалното развитие Надежда Захариева, с която ще се обсъжда внесеното преди около месец предложение за промяна в Закона за териториално-административното устройство на България, съобщи областният управител за Plovdiv24.bg.

Целта на промените е да се коригира една законова празнота, която, след промяната на чл. 12 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, оставя висящ въпроса какво да се случва с общините, които не покриват минималните изисквания за съществуването си. Това касае общо 4 общини в България - "Марица", "Родопи", Добрич-селска и "Тунджа". С отпадането на определени изречения от закона те ще могат да бъдат закрити, а населените им места - приобщени към съответните големи общини. На местна почва това означава населените места от "Марица" и "Родопи" да запазят своята териториална автономност, но да станат част от община Пловдив, която в момента е единствената в страната, заключена в границите на град Пловдив.

Реалният срок за влизане на предложението в парламента е до края на годината, тъй като преди това трябва да мине през съвета за децентрализация, да мине през Министерски съвет, след което да бъде входирано в Народното събрание и съответните комисии, коментира Тотев. Той обясни, че последната инстанция е президентът, който с указ трябва да направи промените възможни, така че срок за завършване на процедурата не може да бъде прогнозиран.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво!Най-накрая нещо хубаво да се случи за този град!
+3
 
 
браво на взетот решение! пловдив ДРЕВЕН И ВЕЧЕН
+8
 
 
Съэдадени нарочно теэи две общини Марица и Родопи, които трябваше да убият Пловдив, го направиха по силен! Пловдив е петия най-стар град в света, и напук на всички той ще се раэвива!!! ПЛОВДИВ-ДРЕВЕН И ВЕЧЕН!!!
-1
 
 
Почакайте малко, хора! Никой никъде не е казал, че селищата от двете общини ще бъдат част от град Пловдив. Още по-малко да се пусне градски транспорт до тях, както бе споменато в долните коментари. Идеята е да бъдат гушнати паричките, нищо друго...
+2
 
 
най-после най-разумното решение се взе сега остава да се изпълни и БРАВО на тези които работят по това решение да се изпълни те са истински пловдивчани защитаващи интересите на града си
You can't rely on other people to make you happy
на 18.03.2010 г.
+5
 
 
Живея в Кършияка и по принцип като километри Метро2 ми е по-близко от другото, но тъй като нямам собствен автомобил, предпочитам дори с такси да ходя до другото метро, за да не се окажа в ситуация "Нямаме коли, г-не" и да остана да си вися там. Крайно време е тези територии да влязат в рамките на общината. Не е нормално летището, големите фабрики, спедиторски центрове и т.н. да са извън рамките на града.
Политиката ще бъде "мръсна работа" , докъто с политика се занимават "мръсни хора"!
на 18.03.2010 г.
+1
 
 
Изключително позитивно съм настроен към тази промяна.Имам парцел в с.Крумово.Ще мога с градски автобус да ходя до там,а не да чакам мотрисата за Асеновград!
+10
 
 
Никой няма да може да ни спре! Селските тикви в София няма да рискуват с нашите гласове. Много сме! Успех, Тотев! Направете го! Варненци ще могат да си починат от нетипичното за тях упражнение, че са вторият град в България!
+4
 
 
Селските тикви в софия няма да допуснат града ни да се развива.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Избор на нов български патриарх
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: