ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Фенклубът на Локо към кмета: За довършването на стадиона ни ще са необходими 32 750 000 лв.
Автор: Стойчо Генов 15:14 / 16.12.2022Коментари (29)11132
©
Фенклубът на Локомотив Пловдив използва официалната си страница във Фейсбук, за да публикува отворено писмо до "черно-белите" привърженици, кмета на града Здравко Димитров, зам.-кмета Пламен Райчев и до компетентните органи на общинско и държавно ниво. Темата е реконструкцията на стадиона в квартал "Лаута".

Plovdiv24.bg публикува съобщението без редакторска намеса:

До

Привържениците на Локомотив Пловдив

Здравко Димитров, Кмет на Пловдив

Пламен Райчев, Заместник-кмет "Строителство и инвестиции“

Компетентните органи на общинско и държавно ниво

Галопиращата инфлация през последните месеци представлява предизвикателство пред изграждането на комплекс "Локомотив“. Неочакваното повишение на цените е риск за цялостния строителен процес, а ненавременното завършване на който и да е строителен обект в предвидените срокове го компрометира от морална и инженерна гледна точка.

Ето защо, за избягването на такива ситуации, с каквито се сблъскваме в ежедневието си, и за гарантиране на строителството в разумни срокове във връзка с комплекс "Локомотив“ е необходимо да бъде взето предвид следното:

- Индексация на параметрите на поръчката за изграждането на трите трибуни; При тези темпове на инфлация, предварително определената сума няма да бъде достатъчна за довършването на трибуна "Спортклуб“, която е с най-голям капацитет;

- Допълнителни средства за да се гарантира строителството на централната трибуна и вертикалната планировка на целия обект;

- Подмяна на тренировъчните терени на стадиона;

- От естетична и функционална гледна точка е целесъобразно изграждането на ъглови сектори на стадиона, а осветлението да бъде съобразено с това. 

- Съвременните условия на провеждане на футбол налагат подмяна на терена с такъв с отопление. 

- Оборудване на трибуните с цел стадионът да получи 4та категория;

- Изграждане на пансион в комплекса – задължителен "аксесоар“ на всеки съвременен спортен обект;

- Не на последно място, изграждане на пътна инфраструктура, свързваща бул. "Цветан Лазаров“ и бул. "Менделеев“. Това е особено актуален въпрос, предвид трафика в Пловдив през последните години. 

- Изграждане на паркинг пред стадиона, заложен градоустройствения план. Това също има отношение към проблема с трафика, защото липсата на подходящо съоръжение около стадиона води до натоварен трафик във времето около провеждане на футболните срещи на Локомотив;

- Възстановяване на селището на бесите – проект с висока културна стойност, който е от значение за целия град. 

След провеждане на консултации беше направена предварителна оценка, че приблизителна сума, необходима за посоченото по-горе е в размер на 32 750 000 лв.
Още по темата: общо новини по темата: 211
11.03.2024
22.02.2024
15.01.2024
22.12.2023
19.12.2023
14.12.2023
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 16.12.2022 г.
0
 
 
Много правилна реакция от нашето ръководство,даже леко закъсняла! Едпите с мрънкане и сметки ден за ден дръпнаха още х2 първоначалното финансиране.Нещо не ок,правят се на глухи и ако мине. Нали сме 1/3 от вашите пари,ударете чертата и да видим на кой колко. Чисто сърдечно и с добри намерения,поздрави! Само Локо и само напред и нагоре!
-1
 
 
Зико папагал сега тегли и за ст.Локомотив 33 млн.лв.Не може само за едните млн.а за другите трохи.
-1
 
 
Също така-нов четирилентов мост/в едната посока/ над река Марица свъзващ северната част на Пловдив със стадиона,в срок от 8 месеца построяване на базата на клуба в ЖК "Тракия"с всички най-модерни екстри и летище за частни самолети и хеликоптери за заможните зрители.
-5
 
 
И тук добре крадат. Нещо което струва 5 милиона стана 33 милиона. Добри са. Няма да оставят само едните да крадат. Правилно.
+3
 
 
Ако ми намерете нов стадион за 15000 души построен където и да е в Централна и Източна Европа ,струващ под 45 милиона Евро ,ЩЕ ЧЕРПЯ. Завчера от ЦСКА казаха ,че техния нов за 18000 души (Колежа е толкова) би излезнал 80-90 милиона лева. Предполагам ,че тези дето плямпат ,че се краде ,не вярват че Гришата ще краде от себе си за да му излезе толкова :))) Хора дето не са строили къщичка за кучета ,обясняват колко щял да излезе или колко щял да струва един стадион.
-1
 
 
Браво, така се прави, няма само циганите да просят, този Гомнеж ще излезна 80 милиона. То поне да прилича на стадион, а то смесица между, мол, битак и циганския пазар. Трагедия става Гомнежа.
0
 
 
Правилно - ЛОКО е най-успешният пловдивски отбор. Спечелиха 3 Купи + вицешампиони. Заслужават красив, скъп стадион. Няма да забравя мача с Тотнъм. Беше блестящ и интригуващ до последните минути. 147 милона на Лаута на 10 минути от отпадане
0
 
 
Цял месец мислиха тая декларация и накрая няма нищо за жълтите... Това е против буферската идеология.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Локомотив Пловдив е отборът, който стреля най-точно от дузпа в родния елит
Мартин Петков: В Локо има всички условия за успех - добър треньор, страхотна публика, отлични футболисти
Фенклубът на Локо: Код черно-бяло! Да напълним Бесика с шалчета и знамена!
Левски следи най-резултатния футболист на Локо, който си тръгва през лятото
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: