ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин: Затова няма да ни приемат в Шенген! Жалко за бедна България!
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 18:00 / 17.12.2022Коментари (10)36029
Парадоксите нямат край в Пловдив и България - така читател на Plovdiv24.bg обобщи онова, на което е станал свидетел преди броени дни. Даваме му думата сега:

"На 12.12.2022 г. реших да разгледам сравнително новата "Билла" на светофарите до Транспортна болница и "Филикон 97". С кола и стикер за паркиране на инвалид съм. Направи ми впечатление, че на бариерата не ми се даде от нея листче за влизане. Паркирах на място за инвалиди и поставих необходимия за това стикер.

Пазарувах в "Билла" и аптеката до нея. Да съм се забавил малко повече от час. При излизане от паркинга трябваше да заплатя за престоя на паркинга! Попитах в близкия магазин Pepco, продавачката вдигна рамене и каза, че май има някъде автомат за заплащане.

Огледах се, но никъде нямаше някаква указателна табела. Намерих автомата SP SmartPark и реших да звънна на посочения за информация телефон на ViaPark. Никой не вдигна. В разстояние на половин час звънях отново няколко пъти, но пак никой не вдигна.

През това време разгледах автомата дали има някаква възможност да посоча, че съм паркирал със стикер за инвалид. Но такава възможност нямаше. Пак звъннах на горния телефон, резултат нула. Друг гражданин току-що беше платил и псуваше, защото и той бил инвалид и трябвало да плати въпреки стикера си.

Накрая платих 2 лева за престоя и бариерата услужливо ме пусна да изляза от паркинга. Вече на доста разстояние, далеч от посочената "Билла", телефонът ми звънна и успях да разговарям с г-н Димитров от ViaPark.

Беше любезен, ако съм още на паркинга, щял да ми отвори. Да, но аз повече от половин час се мотая, звъня и никой не ми вдигна. Паркингът бил частен, собственост на "Филикон 97". Да се обърна към тях.

Те само обслужвали бариерата, щял да предаде на програмистите да предвидят за безплатно паркиране на инвалиди. Не пожела да ми даде името и телефона на шефа си.

Двата лева за мен не са проблем, но докато всички си мълчим и траем, нищо няма да се подобри в бедната ни България.

Затова реших и отидох до "Филикон 97". Разговарях с служители от Търговски отдел (имена не е необходимо да посочвам). Бяха любезни, дори готови да ми платят лично от тях двата лева, което, разбира се, отказах. И други хора се оплаквали, щели да предадат. Ще говорят и с шефа. Повярвах им, дано...

И ето въпросите, които задавам на директора на "Филикон 97" и на Община Пловдив:

1. Паркингът пред "Билла" до транспортна болница Пловдив бил частен, собственост на "Филикон 97". Но защо в частен паркинг са построени обществени магазини и трябва да се плаща за достъп до тях?

2. Защо няма указателна табела, че в този паркинг се заплаща паркирането?

3. Защо не е предвидено колите на инвалиди със съответен стикер за това да не заплащат, например до 3 часа престой, както е по наредба на Община Пловдив и както е във всички градове и села на България?

4. Законите в България (дори ако визирам само 3 часа безплатно паркиране по наредба на Община Пловдив) важат за всички... Или не е така?

Ето защо не ни приемат в Шенген. Защото за някои и някои има закони, за други няма...

Жалко за бедна ни България, жалко за примиренческото поведение на хората, жалко за институциите, които "нямали правомощие", "не зависило от тях" и т.н.

Призовавам младите хора - или променете нещата в България към добро или бягайте надалеч...

Прилагам снимки на автомата за заплащане на паркинга, и снимка на бележката за заплатената сума (в нея е името на фирмата, грижеща се за паркинга).







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз мисля, че трябва да си платите. Имате право на предимство при паркиране, но таксата си е такса. Второ има ли опция на автомата инвалид, масата ще се идентифицират, като такива. Как ще се стикжва кой е инвалид и кой не.
-2
 
 
Щом успяваш да шофираш и да пазаруваш в Била 1 час, значи не си трудноподвижен, виждам че инвалидността те е ударила в главата. Всичко да ти се плаща на готово, ако искаш и кафенце сутрин на бариерата да ти се сервира.
0
 
 
Тази госпожа защо си мисли, че тази карта и дава достъп до безплатно паркиране по платените паркинги? Авантата е само на специално обозначените места в синя зона и то до 3 часа. От там нататък привилегията с инвалидните места е, че са по-големи и близо до входовете на магазините. Плаща си на час като всички друго и толкоз.
+4
 
 
Извинете, но стикер за инвалид не означава социално слаб! Какви са тези глупости? Вие нещо тотално се побъркахте!Правилата са за всички, какъв Шенген.... Нямам думи!
+3
 
 
Изключително много преекспонирано! И особено въпросите - какво по дяволите (с извинение) означава обществен магазин ?!? Това е чист ЧАСТЕН магазин. Това че хората(обществото) пазаруват в него не му променя статуса ... Частен магазин с частен паркинг. И от там нататък не знам как наредба на която и да е община ще има влияние върху ценообразуването на частни паркинги ? Аз все си мисля че ако паркинга си е мой да кажем, аз си решавам кое колко струва и дали въобще да е безплатно за някога. За споменаването на ШЕНГЕН това е направо нелепо. По скоро няма да влезем защото доверието в хората а много ниско тъй като се пишат и говорят всякакви щуротии, а доверието е нещо много важно !
0
 
 
Когато господинът си построи търговски център на негова си земя, ако иска и от София да ги покани на безплатен паркинг!?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: