ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът на "Западен": Няма опасност да загубим статута си на най-зеления район в Пловдив
Автор: Диана Бикова 13:00 / 27.12.2022Коментари (3)3865
© Plovdiv24.bg
Реновирането на пешеходната алея на булевард "Свобода“ е един от най-хубавите обекти, реализирани през годината в район "Западен“, казва в интервю за Plovdiv24.bg кметът Димитър Колев.

Най-открояващият се проект обаче е паркът на бившата Гарнизонна фурна. "Поставили сме си за цел напролет да имаме нов парк с всичките му дадености. Той ще се простира на площ от 8,2 декара. Половината от него е стар парк, със стари алеи и малко пейки, без осветление. Сега ще имаме подновена настилка абсолютно навсякъде, нови алеи, осветление, видеонаблюдение. В новата част ще има две хубави детски площадки, фитнес с пет уреда, три тенисни маси и голямо площадно пространство с много пейки. Тъй като там има два големи булеварда, целият парк ще бъде ограден с ажурна ограда. Освен това отвътре ще дублираме със зелен пояс от храсти. Планирана е и напоителна система“ - разказва Колев.

Районният кмет смята, че няма опасност "Западен“ да загуби статута си на най-зеления район в Пловдив.

"Има много територии около Гребната база, река Марица, Помпената станция, които са изцяло озеленени и на които никога няма да се строи нищо. Строителството по "Пещерско шосе“ се извършва в частни имоти, които към онзи момент не са били реализирани. Има планове отпреди 10-12-13 години за застрояването и те се спазват.

"Голямото предизвикателство остава за общината, защото трябва да направи самата инфраструктура. Общината няма да може да справи сама, трябва подкрепа и от държавата, защото говорим за много големи територии, на които трябва да се изградят улици и тротоари. Според мен трябва да има целенасочена политика от правителството да се отпускат средства на големите градове точно за такива територии за нова инфраструктура“ - коментира той.

Имотът от 81 декара в парк "Отдих и култура“ е частен от 2002 година. Според Общия устройствен план той е предвиден за отдих и рекреация, т.е. насочен към дейности за развлечение. Колев одобрява идеята на кмета Здравко Димитров да се започнат разговори със собствениците за отчуждаване или замяна на имота с друг подходящ.

"Хубаво е това нещо да е регламентирано и там да няма строителство. Ако ще има, то да бъде насочено чисто към атракционите. Аз също имам идея около зоологическата градина, която се надявам следващата година да стартира и да бъде завършена, да се организира цяло пространство, свързано с подобни дребни атракции. Не говоря да се леят бетони, но да има хубави алеи, да има осветление, да се социализира, да има забавление за деца. Болно ми е, когато хора от Пловдив ходят в Стара Загора или в Пазарджик да гледат зоологическите градини или различни забавления“ - казва кметът.

Прогнозира, че предстои застрояване по протежението на ул. "Остромила“ от едноименния квартал към "Прослав“. Според ОУП там се предвижда развитие на нов квартал от еднофамилни къщи с големи дворове. С пускането на пробива "Модър-Царевец“ и разширението на булевард "Пещерско шосе“ обаче трафикът в района ще бъде разтоварен. Заради нестабилната икономическа обстановка единственият обект, който е спрян е реконструкцията на "Генерал Колев“.

През 2023 г. акцент в работата на администрацията ще е изграждането на повдигнати пешеходни пътеки и осветяването им.

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!



Още по темата: общо новини по темата: 19
02.01.2023 »
02.01.2023 »
01.01.2023 »
01.01.2023 »
31.12.2022 »
30.12.2022 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кмете, преди 7-8 години бяха отпуснати около 3,5 млн.лв. за разширението на булевард "Пещерско шосе“, но вие лично се отказахте и парите бяха прехвърлени към други райони. Смятате ли, че живущите в район Западен ще ви простят този грях на предстоящите избори през октомври?
+2
 
 
А нови паркинги и възможност за заплащане на скоби кога г-н. Колев?До кога ще се толерират апартаментите с по 6-7 коли?!Въведете малко ред и дисциплина като не може друго.Шапка свалям на "Северен" за 1 година там се направиха много неща за хората!
0
 
 
Район централен е върху пет тепета,цар Симеоновата градина ,Дондуковата и част от река Марица и не може да се нарече зелен защото е просто мръсен. Западен има розариума и зооградината ???? Да Тракия е зелен .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: