ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Мишо Шамара изуми от чужбина: Тук и чистачката може да си позволи къща и да ходи където иска
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:26 / 04.01.2023Коментари (14)102864
© btv
Един от най-емблематичните рапъри у нас – Мишо Шамара, навърши 50 години на 27 декември. Варненецът, чието име е Михаил Михайлов, беше включен на живо в предаването "Преди обед“ по Би Ти Ви от Чикаго, където живее от 8 години със семейството си.

Разказът на Биг Ша и равносметката му за последния половин век живот изумиха водещите Деси Стоянова и Сашо Кадиев, който поздрави рожденика в началото на включването с "Чичо Мишо, да си жив и здрав!“. Рапърът му отвърна с широка усмивка и благодарност.

Ето какво разказа той за плановете си и живота в САЩ:

"Ще отпразнувам рождения ден с парти вкъщи. Имам студио, чакам много приятели. Много по-осъзнат човек съм. Старая се да имам по-осъзнат поглед върху света, върху пътя ми към щастието и се радвам, че децата ми растат тук, чувстваме се прекрасно. Ако трябва да бъда честен, намерих това, за което дойдох тук в Щатите. Докато живеех в България, се опитвах да си направя малко оазисче на американската култура и музика, която аз харесвах още от MTV. Тук си е Америка – място, където винаги съм мечтал да живея. Аз обичам да прокарвам пътеки. Преди мен нямаше такава пътека, прокарана в тази музика в България. Без да се изхвърлям, ама бях с мачетето в джунглата и проправях пътя за всички други, които в момента правят тази музика“, казва Шамара.

"Кацнахме тук без английски, а в момента се справяме добре, децата ми говорят перфектно. Минал съм през много неща – работил сам диспечер, в момента си карам Uber, за да си плащаме сметките, но правим и видеоклипове, работя с много рапъри, имаме музикално студио, снимаме клипове, обикаляме. Дъщеря ми пък е в спортовете – синхронно плуване. На седем години беше на "джуниър олимпикс“, най-голямото състезание, на локално ниво има много медали. Съпругата ми се чувства прекрасно. Доста по-усмихната е от преди. Обикаляме си на екскурзии.

И тя както мен си кара Uber за по няколко часа. Нямаш никакви ангажименти – нямаш работно време, нямаш бизнес, в който да не можеш да спиш, да го мислиш. Буквално днеска решаваме да отидем във Флордиа, в Калифорния, палим колата и отиваме. Тук и чистачката може да си позволи да има къща и да ходи където иска. Тя самата държава е направена така, че стандартът на живот и нещата, които консумират най-бедният и най-богатият, да нямат кой знае каква разлика. Освен чрез каране на Uber, има и много други нови технологии, които позволяват да можеш да използваш времето си по съвсем различен начин, да се чувстваш свободен, да работиш, когато си поискаш, когато ти имаш нужда. Някой път не работя с месеци, защото ме мързи“, споделя откровено рапърът.

Това предизвика Сашо и Деси да възкликнат: "Това звучи твърде добре, за да е истина“.

"Да де, но после се стягаш и работиш по 10 часа на ден, за да наваксаш“, уточни Шамара. "Срещам се с абсолютно всякакви хора. Направил съм сигурно 25 000 райда на Uber и това ми дава възможност да срещна много хора, помогна ми и и за езика. Случвало се е да качвам и българи. Забавно е“, сподели още той.

Варненецът споделя, че прави всичко възможно, за да помага за кариерата на сина си Лил Ша, който също се занимава с този жанр в музиката.

"Той е по-добър рапър от мен. Опитваш се да му кажеш само кои са подводните камъни и ако може да не повтаря моите грешки. Защото аз съм направил много тъпи грешки. Много! На първо място искам да избегне грешки като например да не бъде натоварен от егото си, да не бъде много тънкообиден, защото мен селската ми чест ме е вкарвала в много проблеми. "Ти знаеш ли кой съм аз?“ е страшна работа“, откровено си признава един от основоположниците на българския рап.

"Браво, Мишо! Много ми харесва колко мъдър си станал, защото и мен ме кара да се замислям за грешките, за егото, за импулсивността. Виж как си се научил, може би Америка те е научила“, заяви водещият Сашо Кадиев.

"Живеем в свят, в който всеки човек е важен и значим, независимо дали е рапър, таксиметров шофьор. Искам синът ми да бъде по-спокоен от мен, да не реагира първосигнално, да си дава 10 секунди. Аз бях в едно друго общество. Ние израснахме по време на комунизма, не знаех какво е свобода, мислехме, че свободата си е слободия“, добави юбилярят.

В края на интервюто Деси Стоянова го попита какво си пожелава, а той отговори: "Искам на 150 и по-следващите да завещаем на младите една по-чиста, по-зелена планета, по-малко да я замърсяваме, да сме по-отговорни с електроенергията. Ааа, ти представяш ли си какви работи ме вълнуват вече“, засмя се рапърът, а Деси Стоянова му каза: "Абсолютно, точно това ме изненада“.



Още по темата: общо новини по темата: 7050
01.03.2024 »
29.02.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
22.01.2024 »
предишна страница [ 1/1175 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз, като живея в Испания и никога няма да се върна в България, емигрант ли съм? Жалкари... Всеки даси гледа канчето. Най-жалкия народ.... Сте
0
 
 
До колегата с 34 емигрантски години……а бе комплексар, мн. е важно да опишеш от колко години си емигрант…хахаха. От кога дългия престой е гаранция за успех ….??? На Пишо и жена му им отне 8-9 години да събере депозит за пропърти в гурлив квартал на Чикаго….уаууу. Ако и ти се движиш със същата скорост, не ми се хвали. Аман от хамерикански НУДИСТИ…..
0
 
 
хубаво е не само за богатите а за всеки който работи.Щом работиш значи си богат.Ако и оттам се върнеш в България значи нищо не става от тебе.
+2
 
 
Ако на Мишо Шамара му е лошо в Щатите, винаги има път отворен за целия свят, сиреч има избор момчето. Ама на, той както и аз, сме решили да си стоим в Щатите, и на пук на всички да демонстрираме мазохизъм. От 34 години съм тук, и не мърдам!!! Живейте си живота в БГ, и ние нашия тук. Място за сравнение няма!
0
 
 
А бе Пишо, колко години ти отне да си купиш кучешка колиба в Хамерика ( от 2014 си там) и двамата бачкате с жената. Не работил по цял месец….. ха ха ха кога бе ??? Когато беше за 19 дена в БГ ли…???? Кой ще плаща наема или ипотеката…??? Та с тези лихви сега…….. и синът ти ще има да изплаща ипотеката…. Къде си ходил на холидей извън Хамерика….?????Искал чиста планета…. Хахаха. Тва го разправяй на малцинството дето го защитаваше с тъпите си клипчета, като ( допълнителна работа която правеше да изкараш 500 леа странично) Слушай ся тупиран пудел: Никой не можеш да заблудиш че живееш добре. Лекувай си хемороидите и продължавай да въртиш пе*алите на копърката. ГЛАДЕН.
Aнонимен
на 04.01.2023 г.
0
 
 
Мишооо,Мишооо и от теб нищо не стана-един обикновен бачкатор-и недей да обясняваш колко е хубаво там-всеки от нас или е ходил или има познати-хубаво е само за богатите,но то за богатите е хубаво навсякъде
Сподели какво ново....
на 04.01.2023 г.
+1
 
 
Разбира се, че може ... ако е гъста с шефчето и си "чешат" гърбовете взаимно :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: