ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Режат заплатите на шефовете на общински дружества, никой няма да взема повече от кмета
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:39 / 30.03.2010Коментари (22)4117
© Plovdiv24.bg
До края на деня ще бъде предложена промяна в наредбата за управлението на търговските дружества, според която методиката за възнаграждение на управителите да бъде ограничена така, че никой от тях да не получава по-голяма заплата от тази на кмета Славчо Атанасов, която в момента е 1388 лева, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Това е една антикризисна мярка, която предприемаме по примера на правителството", коментира заместник-кметът Александър Константинов, който е вносител на предложението.

Преработената наредба ще бъде качена на сайта на общината за полагаемото се по закон двуседмично обществено обсъждане. Според Константинов тя ще има не толкова икономически, колкото морален ефект. Дали предложението ще бъде прието, ще зависи от общинските съветници, които до края на следващия месец трябва да го гласуват на сесия. Мярката била навременна и трябвало да изпревари предстоящите конкурси за управители на ДКЦ-та, за да бъдат кандидатите наясно с предлаганите условия.

В момента много от шефовете на търговски дружества, особено на болници и поликлиники, получавали съобразно сега действащата методика месечни възнаграждения от по 3 хиляди лева.


(C) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Популистки дрънканици без реален ефект.Като не им стигат парите ще крадат...макар че никога няма да им стигнат.Демек -ще се краде винаги когато може без оглед на размера на заплатата.
0
 
 
хахаха... Видял Слафчу коня, та вдигнал крак :)
Чета Пловдив 24 и се почесвам!
на 30.03.2010 г.
+1
 
 
Говори се, че Панчев всема 6000 лв. на месец чисто. 100% ще продължи да си я взема, за него най-важното е матерялното. Справка:
цитат:
Не можем да претупваме толкова важен въпрос за града, от решаването на който общинската хазна може да прибира милиони левове, които сега се разпиляват и пловдивчани нищо не усещат от тях", коментира заместник-кметът.
от новината https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sinyata-zona-vliza-v-Obshtinskiya-suvet-kum-sredata-na-april-152711. За Панчев не е важно да се оправи проблема на хората, а най важното е колко допълнителни ще има за крадене.
+3
 
 
слаФчооо, трябва да намалиш бройката на администрацията, а не възнагражденията!
+2
 
 
Не е много умно. Бритнаците имат една поговорка 'If you pay peanuts, you get monkeys.' - много вярна. Ако намалиш заплатите , ще избягат или започнат да крадат повече (ако има какво и докато избягат). Нормално е ръководители да получават по-малко от специалисти (особено лекари). Добър специалист се става трудно - ръководител не толкова (особоно добър и непартиен).
+2
 
 
Божеее, колко взима само от комисионните, минимум 80-100хил лева си прави на месец само
0
 
 
Той ако кмета разчиташе само на неговите 1400 лева.... а и като махнем данъците - става страшно.....! Ама така е - ние сме си го избрали, ние ще си го търпим! Е - чат-пат ще го съдим за мълчалив отказ..... -)))))
+1
 
 
Глупав, ама много глупав популизъм! Сега пък хептен ще стимулират "орязаните" да издигнат на по-високо ниво корупцията! Ще разцъфтят "даренията" от частни лица и фирми. Така "дарителите" на практика ще си купуват привилегии от субекта на дарението.
0
 
 
Каква производителност например от една общинска болница? Или управителите трябва да намалят заплатите на лекарите, които ще взимат повече от тях, след като те /заплатите на лекарите/ се определят по съвсем различна наредба?
+5
 
 
Да и главите да им отрежат на тез бандити много добре народа няма какво да яде те 3 хилади лева заплата .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: