ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев постигна една от най-големите победи в историята си, "Тик Ток" звезда с първи гол
Автор: Стойчо Генов 17:28 / 13.01.2023Коментари (30)8942
© ПФК Ботев
Ботев (Пловдив) постигна една от най-големите победи в своята история, макар и в контролен мач. "Канарите" разгромиха третодивизионния Гигант (Съединение) с 8:0 в първата си контролна среща за 2023 година. Спарингът се игра на базата в "Коматево" в две части по 35 минути.

Мартин Секулич (13, 29), Емануел Току (27), Абдулайе Траоре (33), Михаил Прокопиев (40), Елвис Ману (44, 56) и Атанас Чернев (52) се разписаха за домакините, а двубоят бе неофициален дебют на новия треньор на "канарите" Бруно Балтазар

Ботев откри резултата в 13-ата минута. Траоре изведе в отлична позиция Мартин Секулич и хърватинът с техничен удар с левия крак прати топката в горния десен ъгъл на вратаря Цветан Тодоров за 1:0.

Малко след това голмайсторът върна жеста и пусна чудесен пас към Траоре, който изскочи сам срещу стража на Гигант, но не успя да отбележи.

В 26-ата минута Точукво Нади получи на границата на наказателното поле и насочи топката под напречната греда, но Цветан Тодоров показа добър рефлекс и изби в корнер.

Жълто-черните решиха всичко в спаринга в рамките на 2 минути, когато отбелязаха две бързи попадения. Първо Емануел Току удвои резултата в 27-ата минута след асистенция на Па Конате, а в 29-ата Мартин Секулич отбеляза второто си попадение в двубоя, вкарвайки за 3:0.

Две минути преди почивката Дилан Мертенс пусна дълъг пас към Емануел Току. Той напредна отляво и центрира по земя към Абдулайе Траоре, който покачи на 4:0.

Пет минути след началото на втората част "Тик Ток" звездата Михаил Прокопиев отбеляза първия си гол с екипа на Ботев. Той се разписа с хубав удар с левия крак от 15-ина метра. Руснакът, който влезе на полувремето, все още няма картотека в БФС, тъй като "жълто-черните" отдавна надвишиха разрешената бройка от 20 чужденци (в момента те са 22-ма).

В 44-ата минута Елвис Ману, който също се появи като смяна, отбеляза за 6:0. Пет минути по-късно новото попълнение Красиан Колев центрира от корнер и капитанът Атанас Чернев засече с глава за 7:0.

В 56-ата минута Мохамед Брахими проби по десния фланг и центрира по земя към Елвис Ману, който засече с десния крак за 8:0.

Ботев игра в състав:

Георги Аргилашки, Джаспър Ван Хертъм, Атанас Чернев (капитан), Роберто Пунчец, Па Конате, Дилан Мертенс, Николай Минков, Тучукво Нади, Емануел Току, Абдулайе Траоре, Мартин Секулич (Стефан Смъркалев, Рой Херман, Самуел Супрайен, Мохамед Брахими, Самуел Акере, Хуго, Бисер Бонев, Красиан Колев, Джеймс Етоо, Михаил Прокопиев, Елвис Ману, Уме).
Още по темата: общо новини по темата: 732
09.06.2023
07.06.2023
07.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
1912 безпощадни селЯнки…Какъв мач, каква слава за КомативУ! Африкански великани!
-1
 
 
Ни знайх чи братята ут ромската маала са играли днес. Чистита пубеда братя!
+1
 
 
Стоян канара и Фекала-Стиксчо са плющът денонощно ва да гиейба.
0
 
 
Стиксе, кажи честно брат. Като идеш на мач на Локо вашите гонят ли те от стадиона? Защото като ти чета коментарите ти освен за "жълтите" нищо друго не казваш.
+1
 
 
Специално за БУЛТРАС бягащата групировка, УТРЕ СЪМ НА КОНТРОЛАТА С ХЕБЪР, заповядайте да ми причините заканите си. Възможно е в почивен ден ЛАУТА АРМИ също да присъства... Поне ми го кажете на ушенце, защо ще ме биете ? Слагате женски дрехи и ме заплашвате на живо. Ако Армията намери мъ ж в женски дрехи, това няма да мине само с вдигнати ръце пребити на тревата... Опазих се ДЕСЕТ ГОДИНИ ОТ ВАС, жълти, жалки сте, т о цвете да бях никогха нямаше да изсъхна,защото ще се поливам от сълзите си от смях- ботевЪ, Зингата и Валето са учили за КАПКОВО НАПОЯВАНЕ...
0
 
 
Съветвате за буквар и грамотност , жълти приятелки? И аз ги препоръчвам на Локомотивеца! Вие обиждате, кълнете за смърт за да умират хора, заплашвате със смърт, заклели сте се да пикаете и серете на гроб на православен християнин- Димитър! Кое според вас е по- лошото??? ....
+1
 
 
Стикса е виновин за шизофренията на фекала
-1
 
 
Драги черно-бели цигани ... нямате ли си отборче което да коментирате ?
0
 
 
Ето на това се казва комлексари, и тик тока щом е вкарал. Гигант са били много усложливи. Браво на Гигант щом не са се съгласили да паднат с двуциврен резултат.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: