ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Не достигат близо 9 млн. лева, за да може на "Колежа" да се играят мачове от Първа лига
Автор: Стойчо Генов 16:18 / 24.01.2023Коментари (46)10493
© Plovdiv24.bg
Предвидените 12 млн. лева, които Община Пловдив ще тегли като заем за довършването на стадион "Христо Ботев", няма да са достатъчни, за да може съоръжението да бъде лицензирано за мачове от Първа лига. Това става ясно от официално писмо на компанията, която извършва строителството, до заместник-кмета на града Пламен Райчев.

Според документа, който бе разпространен от Клуб на привържениците на Ботев (Пловдив), за приключването на Етап 1 ще са необходими 45 609 930,90 лв. с вкл. ДДС и 10% непредвидени разходи.

Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че Етап 1 означава стадионът да получи лиценз за двубоите от родното първенство. Това означава, че според сметките на фирмата изпълнител ще са необходими поне още 8,6 млн. лева.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса официалното писмо до Община Пловдив:

Уважаеми инж. Райчев,

В отговор на получено от Вас писмо с изх. № 21 СДР-6-[184] от 21.12.2022, Ви уведомяваме за следното:

Към днешна дата

Приложено Ви изпращаме количествено-стойностна сметка на стойност допълнително осигурения финансов ресурс в размер на 11 029 254 лв с ДДС, за да ни бъдат възложени за изпълнение всички СМР, включени в приложената количествено-стойностна сметка за обект: "Изпълнение иа строеж, част от Общинска спортна инфраструктура - Стадион "Христо Ботев“ - град Пловдив. Всички дейности, посочени в приложената количествено-стойностна сметка могат да бъдат завършени в рамките на 3 месеца от възлагането им.

Относно частичното въвеждане в експлоатация на Обекта с Етап 1, чийто обхват е дефиниран с получената от нас преработка на проектната документация на 07.11.2022, Ви информираме, че необходимият финансов ресурс за цялостно изпълнение на Етап I е в размер на 45 609 930,90 лв. с вкл. ДДС и 10% непредвидени разходи.

Моля да получим ново възлагателно писмо за обявения допълнително осигурен финансов ресурс от 11 029 254 лв. с ДДС, с обхват на работите съгласно приложената количествено- стойностна сметка.

С уважение: Илиян Филипов, представляващ ДЗЗД "Колежа"
Още по темата: общо новини по темата: 790
25.03.2024
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Още сааамо 9 мил и СРУТЕЖА ще е идеален за отглеждане на торен мъх, блатен папур, осмокрака жаба и 99.9% от застрашените селски видове в България. Огромен респект и благодарности на ПИМК за бароковата ВиК архитектура. Толкова не съм се хилил и когато Христола ги обзаведе с индиец, който раздаваше кебапчета и Пепси с шалче на Рома!
+1
 
 
След като не стигат тези 12 000 000 лв.а трябват още 9 000 000 лв. да не им се дават въобще,а да бъдат пренасочени за нещо друго.Как на Локото им става стадиона,а на тези все нещо не им е на ред.
0
 
 
ББ хич не трябваше да им дава никакви пари.Храни куче да те лае.Отделно,че са супер дебили.Щяха да им направят хубав стадион,но не ,помиарчетата искат Ноу Камп. И си мислят,че с някви прокъсни знамена по мостове,могат да изнудват да им наливаме пари до безкрай.Дарения събирайте иначе пътя !!! Още малко ще ви траем
на 25.01.2023 г.
-1
 
 
Бурен цигански кючек под темите за БОТЕВ. Сичкуту сиганин тука би бате ! Аман бе, миризливци столипиновски ...
0
 
 
Благодаря ви, бултраси, благодарение на дебилизма си радвате Пловдивчани. Не се задоволихте да имате стадион като в Разград, като на милиардерите, атрябвало да е най- хубавия. Вашият дом е Коматево, не Колежа, ако искахте Колежа, щяхте да го имате, но НЕ!!! В Коматево ви е по- хубаво. НЯМА ПО-ТЪП ОТ БУЛТРАСА! Колежа завинаги отиде при оня боклук тоско бозаджийски...
0
 
 
Някой виждал ли е Чопър, стара общинска ку*ва. Мисля, че е баща или любовник на Майна. В най-лошия случай от един г*з изс*ан в землянка жълт боклук. Ако нещо му се е случило, да му закачите снимката на някоя ограда.
+1
 
 
Събаряй кочината, по-добре блокове и градинка
на 24.01.2023 г.
-1
 
 
НЯМА ТАКАВА СГАН! ПРОСЯЦИ ПРИШЪЛЦИ ПУ ДА ВИ ЕБ@ ВАЩА МАМА КАНАРО-КЮНЛИИСКА . СТАДИОНЧЕТО С ЕВТИНИЯ МАТЕРИАЛ Е ОПАСНО ЗА ВАШИТЕ ДЕЦА МА ЩОМ СА ЖЪЛТУРЧЕТА ДА СТРАДАТ ЖЪЛТИ КУ*ВИИИИ
-1
 
 
Един въпрос към жълТУРЦИте ! На база какво искате постоянно пари не мога да разбера? На последните шествия се видя с Пловдив кой е повече ( не говорим села и паланки, а за Пловдив ). 6:0!Ние така не си бием и кучето…
0
 
 
Жълтите циганки пак ще просят наведени. Не се спряха. Как звучат думите “ Горди сме, че по ботевски живеем” Това ли ви е ботевския живот, две години мълчахте нарочно и прикривахте кражбите, а сега изведнъж крякате … циганска работа е това вашето. Цигани !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: